NIEUWS

Slim trainen: 7 tips voor lopen in de warmte

Lopen in warm weer en hoge luchtvochtigheids kan het risico op dehydratatie, hitteslag en andere hittegerelateerde aandoeningen verhogen. Met deze 7 voorzorgsmaatregelen sport je veilig en kan je de risico’s vermijden.
Nog op zoek naar extra motivatie om je loopschoenen wat vaker aan te trekken? Dan geven wij (en de wetenschap) jou vijf geldige redenen die je in no-time overtuigen. Beloofd!
Dat het belangrijk is om veel groenten te eten, weten we allemaal. Toch eet de gemiddelde Belg er te weinig op een dag. Met deze 5 tips wordt groentjes eten makkelijker, en voel je je extra fit en gezond!
Je zag het vast al eens bij een loopwedstrijd, een voetbalmatch of een partijtje tennis in warme weersomstandigheden: sporters die iets fris in hun nek leggen. Waarom doen ze dat?
Als loper heb je er alle baat bij om voldoende te slapen. Een goede slaapkwaliteit zorgt dat je beter kan lopen en makkelijker herstelt na een loopsessie.
Een zelfgemaakte sportsmoothie is een eenvoudige manier om je dagelijkse inname van gezonde voedingsstoffen te boosten. Zo kan je niet alleen beter presteren, het is nog lekker ook!
De totale tijd die het je kost om een maaltijd op te eten wordt niet bepaald door het onderdeel waar je het langst over doet, maar door het gewogen gemiddelde van de eetsnelheid van de losse componenten van de maaltijd. Die bevinding uit een onderzoek van de Wageningen Universiteit opent de deur naar erg interessante toepassingen op het vlak van energie-inname en gezondheid.
Een gezicht als een tomaat, een tong tot op de grond en een hart dat tikt als een tierelier. Wat gebeurt er met je lichaam als je in het rood gaat? Kan je trainen om langer in de rode zone te blijven? En is dat wel verantwoord? Thijs Dekiere, physical coach bij Energy Lab, geeft alleen getrainde lopers groen licht.
Als lopers spenderen we heel wat tijd buiten, dus is het geen overbodige luxe om onze huid tegen de zon te beschermen. Het kan niet enkel zonnebrand vermijden, maar ook het risico op vroegtijdige huidveroudering en huidkanker verkleinen. Met onderstaande tips kan je je huid beschermen wanneer je buiten van je loopje geniet.
Op zondag 25 juni komt de Aveve Farm Run & Walk voor het eerst naar de provincie Oost-Vlaanderen. Net zoals in Hoogstraten en Borgloon krijgen lopers en wandelaars de kans om te genieten van deze prachtige boerderijentocht die nu neerstrijkt in Lokeren.
Bereik sneller je doel met behulp van de vier elementen uit het FITT-principe.
Door de elementen van het FITT-principe te begrijpen, kan je je trainingen optimaliseren en zo sneller je beoogde doel behalen. FITT staat voor de Frequentie, Intensiteit, Tijd en het Type van de training. Deze 4 elementen moet je voor ogen houden om je trainingen af te stemmen op je doelen en huidige conditie.
Moeite om na een avondtraining in slaap te vallen of gewoon een slechte slaper in het algemeen? Onderzoek toont aan dat kersen jouw problemen kunnen verhelpen.
Grillige bergtoppen, uitgestrekte vlaktes, bruisende steden, idyllische baaitjes en nationale parken vol wilde dieren: Zuid-Afrika heeft het allemaal. Onze redacteur neemt je mee op zijn trip door het land van The Big Five aan de hand van vijf unieke loopspots. Ga je mee? Baie pret gewaarborg!
Is je hond je favoriete loopmaatje? Goed nieuws, want honden zijn sportieve dieren en brengen graag zo veel mogelijk tijd met je door. Maar als je je geliefde viervoeter meeneemt voor een looptocht, moet je wel met enkele zaken rekening houden. Voor RunningBE magazine interviewden we dierenarts én loopster Saskia Garré.
Op zondag 27 augustus vindt de tweede editie van de Wine Walk & Run plaats. Een jaar na de succesvolle eerste editie, die met 2500 deelnemers volzet was, wordt in het Hagelandse Linden opnieuw de rode loper uitgerold voor wandelaars en lopers die graag proeven van wijn en gezelligheid. Inschrijven voor de tweede Wine Walk & Run kan vanaf nu.
Ben jij ook dol op chocolademuffins,of gewoon alles met chocolade? Goed nieuws want je kan deze lekkernijen ook op een gezonde manier klaarmaken!
Op zondag 17 september vindt de eerste editie van de CM Urban Walk Lier plaats. Tientallen historische en bijzondere locaties zwaaien hun deuren open voor de wandelaars, die een parcours van ongeveer 10 km zullen afleggen. Inschrijven voor deze unieke ontdekkingstocht door Lier kan vanaf nu!
Bij 'spieren kweken' denk je misschien meteen aan gewichten heffen in de fitness. Maar kan je ook dankzij je loopsessies aan spiermassa winnen?
Bij warm weer snakken we met z'n allen naar verfrissende tussendoortjes. Met deze twee ijsreceptjes brengen we alvast wat verkoeling.
Je voeten vormen het fundament van je lichaam en hebben een grote impact op hoe goed en hoe ver je loopt.
Suikers heb je nodig om te sporten. Heel wat bewerkte voedingsmiddelen bevatten echter 'verborgen' suikers en die zijn niet zo gezond. Gelukkig bestaan er een aantal goede natuurlijke suikervervangers!
Er bestaan heel wat trainingstypes, maar deze drie soorten horen thuis in elk trainingsschema. Waarom en hoe je ze doet, lees je hier.
’s Werelds beste marathonloper, Eliud Kipchoge, kunnen we natuurlijk niet bijbenen op trainingsvlak. Maar zijn gewoontes op vlak van herstel kunnen we onszelf wél eigen maken.