Loopevents nieuws

The Primagaz Classic trekt op maandag 8 juli voor de 38ste keer door feestvierend Tessenderlo

The Primagaz Classic in Tessenderlo belooft op maandagavond 8 juli opnieuw een groot loopfestijn voor jong en oud te worden. Duizenden deelnemers lopen op een parcours van 1, 4 of 10 km door de straten van het bruisende ‘Looi’, waar ze zullen toegejuicht worden door een veelvoud aan toeschouwers. De inschrijvingen zijn geopend en het volledige parcours is bekend.
Op donderdag 30 mei loopt Hilde Dosogne in het kader van haar project Marathon Woman 366 haar 151ste opeenvolgende marathon van 2024. Met die prestatie zal ze het Guinness World Record bij de vrouwen breken en om dat te vieren komt er een vierdaags recordfeest in Gent waarop iedereen uitgenodigd is.
Op zondag 12 mei staat met ENGIE Dwars door Brugge een van de oudste en mooiste stadslopen van het land op de kalender. De 43ste editie van deze oerklassieker pakt opnieuw uit met een prachtig stadsparcours van 15 km. Ook een 5 km en een Persil Kids Run van 1 km maken deel uit van het programma. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag, zondag ter plaatse inschrijven is ook mogelijk. Wie er zondag zeker bij zal zijn is olympisch marathonloper Koen Naert!
De Belgische kust is op zaterdag 11 mei het paradijs voor wandelaars. De AG Belgian Coast Walk viert zijn vijfde verjaardag met een recordaantal deelnemers. Meer dan 7000 wandelaars zakken dit weekend af naar de kust. 1300 deelnemers wagen zich aan de langste afstand van 80 km over de hele kustlijn.
Op zaterdag 5 oktober vindt de eerste editie van de A.S.Adventure Brussels 60 plaats. In dit gloednieuwe en grootse wandelevent van 60 km trekken de deelnemers door een dertigtal parken en verrassende groene locaties in en rond Brussel. Na de AG Belgian Coast Walk is dit de tweede langeafstandswandelchallenge van organisator Golazo, dat hiervoor de handen in elkaar slaat met outdoor- en lifestylespecialist A.S.Adventure. Inschrijven voor de de A.S.Adventure Brussels 60 kan vanaf woensdag 8 mei om 14u.
Op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, doen 4500 lopers en wandelaars mee aan de traditionele Abdijentocht tussen Averbode en Tongerlo. Voor de lopers is er een mooi, bosrijk parcours van 16 km uitgestippeld. Ook de wandelaars kunnen die 16 km afleggen of kiezen voor een grote groene lus van 33 km. Online inschrijven kan nog tot en met woensdag. Donderdag ter plaatse inschrijven is ook mogelijk.
Op zondag 5 mei mag de Great Breweries Marathon liefst 6000 lopers en wandelaars verwelkomen. Start en finish bevinden zich bij brouwerij Duvel Moortgat in Breendonk. Naast de marathon staat er ook een 25K en een 17K op het programma van dit unieke belevingsevenement, waarbij de deelnemers aan de langste twee afstanden ook Brouwerij Bosteels in Buggenhout en Brouwerij Palm & De Hoorn & Rodenbach in Steenhuffel kunnen bezoeken … en er de bieren degusteren.
Op woensdag 1 mei maakt Knokke-Heist zich op voor een nieuwe editie van de ENGIE Knokke Run. Meer dan 4000 lopers zullen aan de start staan, dat zijn er 1300 meer dan vorig jaar. De 10 en de 21 km zijn de populairste afstanden op de Dag van de Arbeid.
Zondag staan 4000 deelnemers aan de start van de eerste CM Uban Walk Oostende. Ze wandelen op een parcours van 9 of 13 km langs unieke locaties en dwars door gebouwen die op een doordeweekse dag gesloten blijven voor het grote publiek. De eerste CM Urban Walk Oostende is meteen een enorm succes. Inschrijven is niet meer mogelijk, de maximumlimiet van 4000 deelnemers werd twee weken geleden al bereikt.
Loop jij mee kanker de wereld uit? Op zondag 16 maart 2025 vindt de zevende editie van de 100km-run voor Kom op tegen Kanker plaats in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom!
31.000 deelnemers op de 10 mijl, 6500 op de Short Run en 2500 op de Persil Kids Run. Met 40.000 lopers in totaal – 2500 meer dan vorig jaar – heeft de 38ste editie van de Baloise Antwerp 10 Miles zondag alle records gebroken. De frisse temperaturen konden de pret niet drukken, uiteindelijk kwam de zon er zelfs nog door. Iedereen genoot van de loophoogdag, met Alex Kibet en Imana Truyers als winnaars van de 10 mijl. Het evenement lokte in totaal ruim 100.000 mensen naar Antwerpen.
Ook al doe je gewoon mee voor het plezier, toch halen de stresskriebels je soms in tijdens een wedstrijd. Gelukkig blijf je dankzij deze tips de nervositeit altijd een volle meter voor.
Een recordeditie van de Baloise Antwerp 10 Miles betekent ook meer volk dan ooit dat naar Antwerpen afzakt. De organisatie heeft in samenwerking met tal van partners diverse opties uitgewerkt om zo vlot mogelijk naar en terug weg van het evenement te geraken. Eventshuttles voor wie van verder komt en met de fiets door de Waaslandtunnel voor deelnemers aan de 10 mijl zijn de opvallendste maatregelen.
Je arriveert best niet als een 'kieken zonder kop' aan de bevoorradingspost. Hier vind je 4 tips om vlot te passeren aan de bevoorrading.
Antwerpen maakt zich op voor een recordeditie van de Baloise Antwerp 10 Miles, nu zondag. Het loopevenement dat al aan zijn 38e editie toe is, is al jaren het grootste doe-sportevenement van Vlaanderen en overtreft zichzelf dit jaar. De eigenlijke 10 mijl is al enkele weken helemaal volzet en ook voor de andere afstanden zijn er meer inschrijvingen dan ooit. Zondag staan er in totaal 40.000 lopers aan de start.