Loopevents nieuws

Baloise Antwerp 10 Miles trekt voor het eerst langs het MAS

Op zondag 23 april staat in Antwerpen de 37ste editie van de Baloise Antwerp 10 Miles op het menu. Het grootste loopevent van het land pakt dit jaar uit met een in de binnenstad licht hertekend parcours. Voor het eerst zullen de tienduizenden deelnemers langs het MAS lopen. Ongewijzigd zijn de beroemde en felgesmaakte passages door de Kennedy- en Waaslandtunnel en over de Grote Markt.
De Sofico Gent Marathon is op korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste en populairste loopevenementen van ons land. Op zondag 26 maart zullen er in de Arteveldestad 12.500 deelnemers aan de start staan. Driekwart van de lopers kiest voor de marathon of halve marathon, het overige kwart voor de 5 of 11 km. De halve marathon en de 11 km zijn volledig volzet. Online inschrijven voor de marathon en de 5 km kan nog tot en met zaterdag.
Op zondag 22 oktober vindt de derde editie van de Antwerp Marathon plaats. De deelnemers hebben dit jaar drie afstanden om uit te kiezen. Naast een marathon (dat spreekt voor zich) en een halve marathon zal er voor het eerst ook een wedstrijd over 8 km op het programma staan. Inschrijven kan vanaf nu.
Het was sinds 2017 geleden dat de Barkley Marathons nog een finisher kenden. Dit jaar slaagden er liefst 3 deelnemers in, waaronder onze landgenoot Karel Sabbe. De Belg had slechts 7 minuten over om binnen de tijdslimiet aan te komen, maar hij deed het en mag zich nu bij het selecte groepje van 17 lopers voegen die sinds 1985 de genadeloze wedstrijd hebben voltooid.
De CM Urban Walk Brussel op zondag 19 maart is een unieke ontdekkingstocht door onze hoofdstad. Een parcours van 11 km leidt de 3800 deelnemers langs en door 14 bijzondere locaties, gebouwen en plekken waar je anders nooit kan komen. Absolute blikvangers zondag zijn de passages door het Federaal Parlement en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten België. Late beslissers kunnen nog altijd inschrijven.
De Baloise Antwerp 10 Miles is niet alleen die mythische run van 16,09 km door de Kennedy- en Waaslandtunnel. Op zondag 23 april vinden in het kader van de 37ste editie van het grootste loopevenement van Vlaanderen ook de Baloise Antwerp Short Run en de Kids Mile plaats. Nieuw dit jaar is dat alle lagereschoolkinderen in Vlaanderen voortaan gratis kunnen deelnemen aan de Kids Mile via de school.
Karel Sabbe heeft donderdagvoormiddag (Belgische tijd) zijn beste prestatie ooit in de Barkley Marathons verbeterd. Onze landgenoot zit diep in de vierde ronde nog volop in de race, zo ver is hij bij zijn vorige twee deelnames nooit geraakt. Er zijn nog 7 van de 40 deelnemers in koers.
Karel Sabbe en Thomas Van Woensel tekenen present op de zwaarste loopwedstrijd ter wereld: de legendarische Barkley Marathons. Op 35 jaar hebben slechts 15 lopers de finish gehaald.
Komend weekend staat in Nationaal Park Hoge Kempen de Keytrade Bank Nationaal Park Marathon Maasmechelen op het programma. Op zaterdag 4 maart mogen de wandelaars het enige nationale park dat België rijk is doorkruisen en op zondag 5 maart is het de beurt aan de lopers. De deelnemers hebben keuze uit vier verschillende afstanden: 7,5 km, 14 km, 22 km en natuurlijk de 42,195 km van een volledige marathon. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdagavond.
Genk Loopt blaast dit jaar tien kaarsjes uit. Initiatiefnemers Ziekenhuis Oost-Limburg en Stad Genk willen er op zondag 7 mei opnieuw de gezondste stadsloop van het land van maken. De deelnemers kunnen kiezen voor een 10 mijl, 10 km, 5 km of 3 km. Daarnaast staan er ook twee runs voor kinderen en twee mooie wandelroutes op het menu. De organisatie wordt dit jaar versterkt door samen te werken met Golazo Sports. Het Beringse bedrijf is onder meer organisator van de Baloise Antwerp 10 Miles en ENGIE Dwars door Hasselt. Inschrijven voor de tiende editie van Genk Loopt kan vanaf woensdag 14u.
Op zondag 26 maart zullen circa 12.500 deelnemers over het vernieuwde parcours van de Sofico Gent Marathon lopen. Het parcours door het centrum is nog verbeterd met onder meer een passage langs de Coupure. Ook de aansluiting van het stadscentrum met de Ghelamco Arena – waar de lopers opnieuw door lopen – is herzien. Ongewijzigd is de passage langs de vele highlights van Gent en de heroïsche finish in de Topsporthal.
Op zondag 21 mei vindt in hartje Gent voor de 39ste keer de ENGIE Stadsloop Gent plaats. De deelnemers kunnen kiezen voor een parcours van 6 of 10 km door de prachtige Gentse binnenstad. Net als vorig jaar mogen de lopers van de 10 km zich verheugen op een spectaculaire passage over de Gentse fly-over. Inschrijven voor de ENGIE Stadsloop Gent kan vanaf nu.
Op zondag 16 april vindt de derde editie van de Keytrade Bank Brussels Nature Run & Walk plaats. In deze manche van de Keytrade Bank Nature Trail Series wandel of loop je langs verborgen groene parels in de Brusselse rand. Inschrijven kan vanaf nu.
Op zondag 7 mei vindt de 42ste editie van ENGIE Dwars door Brugge plaats. De deelnemers aan deze prachtige looptocht door de historische Brugse binnenstad kunnen traditiegetrouw kiezen voor een parcours van 5 of 15 km. Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar is er de 1 km lange Kids Run. Inschrijven voor ENGIE Dwars door Brugge kan vanaf nu.
Op maandag 1 mei wordt Knokke-Heist andermaal omgetoverd tot hét loopparadijs-aan-zee. De deelnemers aan de ENGIE Knokke Run hebben keuze uit vijf verschillende afstanden, gaande van de anderhalve kilometer lange Kids Run tot een prestigieuze loop van 33 km voor de fervente lopers. Inschrijven voor de ENGIE Knokke Run kan vanaf nu.