Loopevents nieuws

Populaire Liantis Urban Trail Gent is helemaal terug

Op zondag 23 oktober vindt de zesde editie van de Liantis Urban Trail Gent plaats. Drie jaar lang hebben de Gentenaren – en iedereen die houdt van een sportieve, culturele en verrassende looptocht door de Arteveldestad – erop moeten wachten. Inschrijven voor deze nieuwe editie, waarbij de deelnemers voor het eerst naar de Oude Dokken en – opnieuw – dwars door het Van Eyck Zwembad lopen, kan vanaf nu.
Ondek het schitterend parcours van het nieuwe Hagelands event. 
 Vier weken lang streden tal van BV’s op VTM om de titel van Spartacus. Uiteindelijk was Christopher Timmerman de strafste in de finale tegen Francesco Planckaert en klopt Aagje Vanwalleghem Kim Gevaert bij de vrouwen. Nu is het aan jou! Want de AA Drink Spartacus Series is er voor iedereen, met dit najaar nog twee evenementen: de AA Drink Spartacus Run in Boom en de AA Drink Spartacus Thor in Genk.
The ENGIE Classic in Tessenderlo was maandagavond aan zijn 36ste editie toe. Duizenden deelnemers trotseerden de hitte en liepen op een parcours van 4 of 10 km dwars door het bruisende centrum, waar ze toegejuicht werden door feestende kermisgangers. Voor kinderen tot 12 jaar was er de 1 km lange kids run.
Op maandagavond 11 juli is Tessenderlo weer even de loophoofdstad van Limburg. The ENGIE Classic, dit jaar aan zijn 36ste editie toe, verwelkomt jaarlijks enkele duizenden deelnemers. Zij lopen op een parcours van 4 of 10 km dwars door het bruisende centrum, waar ze toegejuicht worden door feestende kermisgangers. Online inschrijven kan nog tot maandag 17u.
Op zondag 28 augustus vindt in Linden (Lubbeek) een gloednieuw loop- en wandelevenement plaats: de Wine Walk & Run. Je kan er lopen of wandelen tussen de wijngaarden en door de bossen en genieten van wijndegustaties onderweg en aan de finish.
Wil je zelf de obstakels uit het VTM-programma ‘Spartacus Run’ overwinnen, net als onze Bekende Vlamingen? Dat kan! Zowel op 11 september tijdens de AA Drink Spartacus Thor in Genk als op 16 oktober met de  Spartacus Run in Boom.
Tijdens de 38e editie van de ASML Marathon Eindhoven zal op zondag 9 oktober ook het Belgisch Kampioenschap Marathon plaatsvinden. De ASML Marathon Eindhoven was van 2015 tot en met 2019 ook het decor voor het BK Marathon. Dankzij de ligging van Eindhoven, dicht bij de Belgische grens, is er al jaren een groot deelnemersveld uit België afkomstig. Het vlakke en brede parcours staat garant voor snelle eindtijden en wordt al jarenlang goed ontvangen door de deelnemers. Met meerdere internationale toplopers aan de start wordt er een mooie strijd verwacht.
In Brussel is het nooit vlak en dus niet simpel om een PR op de marathon te lopen. Maar de parcoursbouwer van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon heeft zijn best gedaan om het aantal hoogtemeters fors te reduceren ...
Op zondag 18 september vindt de eerste editie van de CM Urban Walk Kortrijk plaats. Wandelaars kunnen die dag dwars door bijzondere gebouwen als de Stadsschouwburg, Texture Museum en de Budatoren wandelen. Online inschrijven voor deze ontdekkingstocht op wandelschoenen kan vanaf nu.
De Antwerp Marathon supported by Port of Antwerp-Bruges op zondag 11 september belooft een snelle ochtendmarathon te worden. Het 42,195 km lange parcours bevat minder bochtenwerk dan vorig jaar en telt amper hoogtemeters. Tegelijk zal er aan sightseeingmomenten onderweg geen gebrek zijn. Deelnemers krijgen alle mooie plekjes van de stad te zien.
Op zondag 19 juni trekt de CM Urban Walk met een 11 km lange wandeling langs en door 14 bijzondere locaties in Antwerpen. 4500 deelnemers schreven zich reeds in. Speciaal voor hen zwaait het gerenoveerde Stadhuis zondag zijn deuren open. De deelnemers mogen in primeur ook een kijkje nemen in het nieuwe ziekenhuis ZNA Cadix. Online inschrijven voor dit unieke wandelevent, dat ook een culinair tintje heeft, kan nog tot en met zaterdag.
Lopen, wandelen en proeven tijdens de mooiste boerderijentocht van het land. Op zondag 23 oktober strijkt de Aveve Farm Run & Walk neer in Hoogstraten, het hart van de aardbeienteelt. Inschrijven kan vanaf nu!