Materiaal

Active walking: iedereen doet het. Maar doe je het met de juiste schoenen?

“Make active walking great again”, zei nog nooit iemand. Want ten eerste is active walking altijd al ‘great’ geweest. En ten tweede, jij als loper doet het ongetwijfeld ook. Lees hier waarom en hoe je nog meer motivatie verzamelt om aan active walking te doen.
Socialmediaplatform Snapchat zet fors in op augmented reality (AR) en is bezig met de verdere ontwikkeling van zijn AR-bril Spectacles, die al enkele jaren op de markt is. Met de nieuwe Spectacles kan er ook voor lopers een volledig nieuwe wereld opengaan ...
Veel lopers denken niet al te lang na bij de aankoop van nieuwe loopsokken. Nochtans zijn ze enorm belangrijk. Tijd voor wat advies.
Feit of fabel: moet de tragere Bondi 8 het onderspit delven tegen de snelle HOKA Mach 5?
Een bijzonder vervelend fenomeen: blaren of bleinen. Enkele tips om ze te vermijden en behandelen zijn dan ook ongetwijfeld welkom.
In loperskringen wordt er vaak over pronatie gepraat. Weet je niet wat dat precies is? Lees dan zeker verder, want het is belangrijk dat je weet welk pronatietype jij hebt.
Bijna elke loper krijgt er vroeg of laat mee te maken: schuurplekken. Ze ontstaan door wrijving tussen huid en kleren of door het schuren van huid op huid. Vijf manieren om dat schrale, pijnlijke gevoel te vermijden!
Het Zwitserse On lanceerde een eerste collectie sportbeha’s om de loopoutfit van vrouwelijke lopers compleet te maken.
Met muziek erbij gaat alles beter. Zeker als er geen kabels aan te pas komen en je kan genieten van volledige bewegingsvrijheid tijdens je sportsessie. Daarom ontwikkelde Teufel de AIRY SPORTS TWS. De oordoppen zitten net zo comfortabel als stevig in de oorschelp, bieden een resem aan handige bedieningsfuncties en overtuigen met kwalitatief hoogwaardige audio en volle basklanken.
Langer comfortabel lopen. Dat was (heel) kort samengevat het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de New Balance Fresh Foam X 880v12. De jongste telg uit de intussen grote 880-familie kan tegen een stootje en is gewapend voor veel kilometers. Het werkpaard, zoals de 880v12 door New Balance genoemd wordt, profileert zich als een trouwe partner voor de neutrale loper. Onze man trok de 880v12 aan en liet het werkpaard doen wat hij best kan: werken.
Ben je op zoek naar een ondersteunende loopschoen die je een 'bouncy' run laat ervaren? Dan is de nieuwe Mizuno Wave Horizon 6 misschien wel iets voor jou. De stabiliteit die de schoen van afzet tot voetafwikkeling biedt is een grote troef van deze nieuwkomer. Tegelijkertijd ervaar je een bijzonder zwevend gevoel met een boost aan energieteruggave.
PUMA lanceerde onlangs de Run XX NITRO als onderdeel van de ‘Run for Her’-campagne. Deze hardloopschoen is specifiek voor vrouwen ontworpen, waarbij de vrouwelijke leest van de voet de basis vormde voor de ontwikkeling. Baanbrekend onderzoek lag hieraan ten grondslag, want in het verleden werd er in 90% van de biomechanica van schoenen alleen naar mannen gekeken. Wat maakt deze Run XX Nitro nu zo 'anders'? En hoe kan je er als vrouw je voordeel uithalen? Onze redactrice vertelt het je in deze beknopte review.
Twee experts delen hun tips voor een verstandige en aangename loopervaring op je vakantiebestemming.
's Werelds grootste socialemediaplatform voor sporters lanceerde recent nieuwe updates, met sporten in de natuur als grote focus.