Materiaal

Luxueuze demping: de Brooks Glycerin 21 geeft een heerlijk zacht gevoel bij het maken van kilometers

Comfort is de nummer 1 eigenschap waarnaar lopers op zoek zijn in een schoen. Deze eigenschap uit zich vooral in de demping van een loopschoen, waardoor de landingsimpact gereduceerd wordt en je een zacht en responsief gevoel krijgt onder je voet. Brooks Running lanceerde recent de Glycerin 21, die inzet op premium comfort.
Vraag je je soms af of je die sportoutfit nu (weeral eens) moet wassen? Misschien heb je geen tijd voor de was of zie je het nut niet in om dat sportshirt te wassen nadat je er nog geen 20 minuten in getraind hebt. Maar hoe (on)hygiënisch is het nu écht om je gebruikte sportkleren nog eens aan te trekken, voor je ze wast?
Vandaag – 15 januari 2024 – gaat ‘Make Life Ultra’ in première. Deze korte documentaire vertelt het uitzonderlijke verhaal van trail- en ultralopers Rik Goris en Dina Roman.
Tijdens de laatste dagen van het jaar blikken wij nog enkele keren terug op wat er in 2023 allemaal de revue passeerde. Dit eindejaarslijstje geeft je een overzicht van de 10 meest gelezen artikels op vlak van materiaal.
Zo worden je loopsessies tijdens de kerstperiode nog leuker!
Vanaf nu kan je elkaar ook berichten sturen op Strava
West-Vlaanderen is vooralsnog onbekend terrein voor Runners’ lab, maar niet meer voor lang. Op 16 december opent de loopspeciaalzaak de deuren van hun nieuwe vestiging in Roeselare. Jij bent meer dan welkom om een kijkje te komen nemen tijdens het openingsweekend.
Welke kledingsaccessoires heb je als loper nodig om in de winterkoude comfortabel te kunnen trainen? We zetten enkele zaken op een rijtje.
Brooks Running, expert in prestatiegericht hardlopen, introduceert zijn nieuwste innovatie: De Ghost MAX. Het supersterke DNA Loft v2-schuim met de GlideRoll Rocker-overgangstechnologie zorgt voor zachte landingen en is ontwikkeld om de knieën en enkels van lopers te beschermen.
Niets leukers dan je welverdiende medaille een mooi plekje te geven in je interieur. Maar ‘gewoon’ je medaille ergens ophangen kan nogal saai zijn. Daarom hebben wij wat inspiratie voor jou opgedaan en 5 toffe medaillehouders en displays verzameld. Ideaal voor op je verlanglijstje!
Maak komaf met veters knopen tijdens je training of wedstrijd met deze handige tips.
“De onbetwistbare lichtgewichtkampioen.” COROS schuwt de mooie woorden niet bij de lancering van de nieuwe COROS PACE 3. En dat lijken geen loze woorden, want dit nieuwe prestatiegerichte horloge overtreft zijn voorganger, de PACE 2, op zowat alle fronten. Een sterkere gps, een betere batterij, een nog nauwkeurigere hartslagmeting, meer activiteitenmodi … En dat allemaal aan een betaalbare prijs. Onze redacteur onderwierp het nieuwe gps-horloge aan een test en vertelt wat je van de nieuwkomer mag verwachten.
In de herfst- en wintermaanden zal je je trainingen regelmatig in het donker moeten afwerken. Het wordt daarom weer tijd om goed na te denken over zichtbaarheid en veiligheid tijdens het lopen. Waar moet je aan denken?
De loopband klinkt voor sommigen niet meteen aantrekkelijk, maar je kan er wel degelijk kwalitatief sterke trainingen op afwerken. Niet overtuigend? Probeer dan eens deze work-out.
‘Slow fashion’ is de reactie op de ‘fast fashion’-industrie. Die laatste wordt gekenmerkt door het gebruik van minder kwaliteitsvolle materialen, slechtere werkomstandigheden en productieprocessen met een negatieve impact op het milieu. Ook in de sportkledingindustrie is fast fashion sterk vertegenwoordigd. Gelukkig is er de laatste jaren een tegenbeweging die de fast fashion de rug toekeert. Om sportkledij weer eerlijker te maken en de klimaatverandering tegen te gaan, is er ‘slow fashion’.