Materiaal

Motivatie nodig? Brooks en Strava houden je in beweging met maandelijks nieuwe challenges

Brooks Running, expert in prestatiegerichte schoenen, is een officiële samenwerking aangegaan met Strava, het bekende sociale netwerk voor sporters. Brooks wordt zo Strava's allereerste, wereldwijde, maandelijkse challenge partner.
Ben je een gepassioneerd loper die zijn of haar prestaties naar een hoger niveau wil liften? Dan helpen je graag op weg door je een maand lang gratis toegang te geven tot unieke oefeningenvideo's van mobiliteitsplatform LIFT.
De voeten van lopers krijgen het zwaar te verduren. We staan er niet altijd bij stil: tijdens het lopen zetten we bij iedere stap 2 tot 3 keer ons lichaamsgewicht op onze voeten, enkels en knieën.
De jaarlijkse samenwerking tussen Mizuno en het Rijksmuseum voor de TCS Amsterdam Marathon zorgt opnieuw voor kwaliteitsvolle loopschoen, in een kunstzinnig jasje.
Waar laat jij je spullen als je gaat lopen? Een looprugzakje is supermakkelijk om spullen mee te kunnen nemen, zoals drinken, energiegels, je telefoon en een regenjasje. Wij geven enkele tips om het juiste model te kiezen.
Tom Merlevede en Sarah Liefooghe hebben hun passie voor lopen en duurzaamheid samengebracht in hun sportlabel ‘Little by Little’ en combineren authentieke duurzaamheid met inspirerende looplocaties.  
Bijna elke loper krijgt er vroeg of laat mee te maken: schuurplekken. Ze ontstaan door wrijving tussen huid en kleren of door het schuren van huid op huid. Vijf manieren om dat schrale, pijnlijke gevoel te vermijden!
Sportanker Ruben Van Gucht heeft zijn zinnen gezet op de Valencia Marathon, een van de populairste marathons in Europa. In aanloop naar de grote dag op 3 december neemt Ruben je dit najaar mee in zijn marathonvoorbereiding.
Ook de populaire Glycerin-serie werd geüpdatet met nieuwe kleuren en technologie.
Nieuwe abonnees op RunningBE-magazine genieten van een mooie korting bij het gloednieuwe Little by Little.
Met dit handige afvinklijstje vertrek je goed voorbereid op je lange duurloop!
Zeep maakt je aantrekkelijker voor muggen, al is er een bepaald type waarbij dit net niet het geval is. Dat blijkt uit een recente Amerikaanse studie, waarbij onderzoekers probeerden te achterhalen waarom de ene nu meer gestoken wordt dan de andere.  
Als lopers spenderen we heel wat tijd buiten, dus is het geen overbodige luxe om onze huid tegen de zon te beschermen. Het kan niet enkel zonnebrand vermijden, maar ook het risico op vroegtijdige huidveroudering en huidkanker verkleinen. Met onderstaande tips kan je je huid beschermen wanneer je buiten van je loopje geniet.
De zon komt bescheiden maar zeker van achter de wolken tevoorschijn. De temperaturen klimmen naar een hoger niveau en de grillige neerslag houdt zich stilaan gedeisd. Dat wil maar één ding zeggen: de zomer lonkt! Hoog tijd om de frisse kledij en zonnebrillen uit je kast te halen, ook tijdens het sporten. Dat eerste is vanzelfsprekend, maar wat met een zonnebril tijdens het lopen?