Voeding

Recept: gezonde energieballetjes

Energieballetjes zijn snel te eten voor een training, maar ook erg handig om tijdens het sporten te nuttigen. Je stopt ze namelijk snel in je mond en ze geven langdurig energie.
Na een wedstrijd of zware training hebben lopers vaak 'goesting' in veel en vettig eten, liefst zo snel mogelijk. Frieten, hamburgers, pizza: laat maar komen! Wist je dat er ook zoiets bestaat als gezonde fastfood? Ideaal voor na het lopen!
Deze macronutriënt geeft je energie voor langdurige inspanningen en een betere algemene gezondheid.
Geen tijd of zin om je ontbijt klaar te maken, maar wil je toch gezond de dag beginnen? Haal je inspiratie uit volgende voedzame en makkelijke receptjes. Er komt geen kook- of bakproces aan te pas!
Twee natuurlijke recepten om je vocht- en elektrolytenniveau weer op peil te brengen.
Lekkere, gezonde en snelle receptjes: daar zijn we goed in bij RunningBE! Deze keer staat er een koude soep op basis van groene groentjes op het menu. Héérlijk verfrissend na het lopen!
Wil je graag wat meer spierdefinitie (zichtbare spiermassa) en een iets afgetrainder lichaam? Sporten is natuurlijk dé manier om aan spiermassa te winnen, maar ook de juiste voeding kan bijdragen aan een zichtbaar sterk en fit lichaam. Daarom zetten we enkele belangrijke nutriënten voor je op een rijtje.
Blijf koel en vermijd die onbedwingbare trek naar zoet met deze voedzame (en lekker makkelijke) receptjes!
Een açaí bowl is een heerlijke, supergezonde bowl die je vaak tegenkomt in hippe ontbijt- en lunchgelegenheden. Je kan het ook makkelijk thuis maken. Ideaal voor lopers!
In de winkel heb je keuze tussen heel veel verschillende energierepen. Maar je kan zulke repen ook gewoon zelf maken. Dat doe je op deze manier ...
We weten dat voeding een cruciale rol speelt in onze gezondheid. Maar wat kunnen we nu het beste eten als we gezond ouder willen worden?
Gezellige babbels met zicht op de ondergaande zon én een lekker drankje in de hand. Heerlijk zo'n terrasjes ... Maar alcoholische, suikerrijke en koolzuurhoudende brouwsels zijn wel nefast voor je loopprestaties. Kan je genieten van het terrasjesseizoen zonder je conditie naar de vaantjes te helpen? We vroegen het aan Energy Lab-voedingsdeskundige Jolien Lewyllie.
Elektrolyten, zoals natrium, kalium, magnesium en calcium, heb je nodig om optimaal te presteren. Maar met warm weer speel je - naast vocht - deze mineralen ook sneller kwijt. Volgende 5 soorten fruit helpen je elektrolytenniveau op peil te houden.
Wat kan je eten voor je training? En hoeveel tijd moet je rekenen tussen je ontbijt en je loopsessie?