Voeding

Gezonde ijsjes maak je zo!

Bij warm weer snakken we met z'n allen naar verfrissende tussendoortjes. Met deze twee ijsreceptjes brengen we alvast wat verkoeling.
Suikers heb je nodig om te sporten. Heel wat bewerkte voedingsmiddelen bevatten echter 'verborgen' suikers en die zijn niet zo gezond. Gelukkig bestaan er een aantal goede natuurlijke suikervervangers!
Gezond eten tijdrovend, moeilijk en duur? Niets is minder waar! Met een paar kleine aanpassingen in je keuken ben je al goed op weg richting een healthy lifestyle!
Pizza, een guilty pleasure van veel mensen, is doorgaans een caloriebom. Maar als je het goed aanpakt, kan pizza net zo goed een gezonde (sport)maaltijd zijn. 
Voldoende drinken om je vochtbalans op peil te houden, is belangrijk. Doe je er goed aan om af en toe voor sinaasappelsap te kiezen, of niet?
Met deze plantaardige eiwitbronnen krijg je ook als vegetariër, veganist of flexitariër zeker je portie eiwitten binnen.
Probeer deze limoen-avocadotaart, bosbessen clafoutis of aardbeien-kwarktaart. Met gezonde taarten is het elke dag feest!
Bijna alle taarten of cakes die we kopen zijn flinke caloriebommen en bevatten veel geraffineerde suikers en verzadigde vetten. Als je 'in shape' wil blijven, laat je die dus meestal (met tegenzin) staan. Met deze gezonde variant is dat niet meer nodig!
Hoe ontstaat die honger en voorkom je dat je je overeet?
Geef je ontbijt een boost met een van deze makkelijke, eiwitrijke en gezonde receptjes.
Geen fan van sportgels en -drank of verteer je specifieke sportvoeding niet goed tijdens het lopen? Dan kan je je energieniveau ook op peil houden met natuurlijke basisproducten die je terugvindt in de supermarkt.
Deze voedingsmiddelen kunnen maag- en darmklachten veroorzaken en zet je beter niet op je menu vlak voor een belangrijke training of wedstrijd.
Doordat je tijdens je sportsessie heel wat kilocalorieën verbrandt, zou je in principe ook meer honger hebben. Toch kan het zijn dat je helemaal geen trek hebt na je training. Hoe komt dat?
Antioxidanten linken we automatisch aan fruit en groenten. Maar ook als je bepaalde graansoorten nuttigt, krijg je een portie van deze gezonde stoffen binnen!
Ondermijn jij je prestatie door (een van) deze fouten te maken? Zo pak je ze aan om zowel je loopcomfort te verhogen als je prestatie zelf te verbeteren.