Gezondheid

Wat is belangrijker voor je gezondheid: lichaamsbeweging of gewichtsverlies?

Liever een kilootje meer en fit dan slank en niet fit?
Uit onderzoek blijkt dat dit krachtige stofje in je voeding meer kan doen dan enkel je nachtrust verbeteren.
Een smartwatch is voor veel lopers een onmisbaar attribuut. Je kan er je loopprestaties en gezondheid mee monitoren, maar tegelijk houdt het dragen van een smartwatch ook gezondheidsrisico's in. Daarvoor waarschuwt een onderzoek van de Florida Atlantic University.
Om je dag goed te beginnen, is het belangrijk dat je een gezond ontbijt neemt. Met een zelfgemaakt drankje erbij geef je een extra boost aan de start van je dag!
Is het jou al opgevallen dat je hele dag vlotter verloopt als je ’s ochtends al gesport hebt? Niet zo vreemd. Dankzij een ochtendloopje zou je een productievere en minder vermoeiende werkdag hebben.
Een nieuwe studie toont aan dat een goede conditie als jongvolwassene je voordelen kan opleveren op latere leeftijd.
Lopen vereist heel wat energie van je lichaam en als je gezond en blessurevrij wil blijven, is het belangrijk om voldoende te eten.
Een roze blos tijdens het sporten? Met deze tips kan je de roodheid beperken.
Ben jij de actiefste in je vriendengroep? Goed nieuws, je kan er anderen door motiveren!
First things first: gewichtsverlies op lange termijn vraagt om een verantwoorde aanpak op vlak van voeding en lichaamsbeweging. Maar er zijn wel extra trucjes die kunnen bijdragen waarmee je nét dat tikkeltje sneller overtollige kilo's kan kwijtspelen. Volgende slimme hacks worden vaak naar voren geschoven door voedings- en bewegingsexperts én zijn bovendien erg simpel om toe te passen.
De balans tussen gewichtsverlies en gewichtstoename wordt grotendeels bepaald door wat je eet, hoeveel je eet en in welke mate je beweegt. Maar een belangrijke factor wordt daarbij vaak over het hoofd gezien. Ook wanneer je eet, lijkt een rol te spelen. Dit is wanneer je best (niet) eet.
Het aantal spoedopnames door ernstige allergieën is op 10 jaar tijd met 25 procent toegenomen. En op 20 jaar tijd is er bijna een verdubbeling van het aantal gevallen van voedselallergie vastgesteld. Wat is de verklaring hiervoor en is die trend omkeerbaar?
Als je graag meer en sterkere spieren wil, ben je waarschijnlijk goed aan het trainen. Maar er komt meer bij kijken dan enkel en alleen training. Door je loop- en fitnesssessies te ondersteunen met slimme herstelstratiegieën zal je je doel sneller en efficiënter bereiken.
Door dagelijks enkele minuten te mediteren, kunnen lopers zich beter wapenen tegen de mentale uitputting tijdens fysieke inspanningen.