Schrijf je nu in voor de 100km-run voor Kom op tegen Kanker!

Loop jij mee kanker de wereld uit? Op zondag 16 maart 2025 vindt de zevende editie van de 100km-run voor Kom op tegen Kanker plaats in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom!

Wat is de 100km-run? 
Tijdens de 100km-run lopen teams van vier lopers samen 100 km ten voordele van kankeronderzoek. Eén loper start en na elke 10 km sluit een extra loper bij het team aan. De eerste loper legt dus 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. Ze lopen samen, komen samen over de finish en het team legt op die manier samen 100 km af. Kortom, een ervaring die u niet wilt mislopen!

Waarom meedoen?
Hoewel kanker steeds beter kan worden behandeld, overleeft een op drie de ziekte niet. Wie kanker wel overleeft, ondervindt vaak nog langdurige gevolgen. Om kankerpatiënten hogere overlevingskansen en een betere levenskwaliteit tijdens en na de behandeling te bieden, blijft kankeronderzoek dus broodnodig.

Daarom springen de lopers van de 100km-run en Kom op tegen Kanker bij. De netto-opbrengst van de 100km-run wordt geïnvesteerd in onderzoek dat een directe meerwaarde heeft voor het welzijn van de patiënt en waarbij de financiële nood het hoogst is. Zo kan er voor heel wat kankerpatiënten rechtstreeks het verschil gemaakt worden.

Hoe deelnemen?
Vorm per vier een team en schrijf je in via de100kmrun.be. Om te kunnen deelnemen, zamelt elk team minstens 2750 euro startgeld in. Zo geven lopers het kankeronderzoek een enorme boost én steken ze kankerpatiënten een gigantisch hart onder de riem. Laat je alvast inspireren door succesformules en creatieve acties die in het verleden werden opgezet.

Schrijf hier een team in

Benieuwd hoe de vorige editie verliep? Bekijk hieronder de aftermovie.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?