Vlot en snel naar de Baloise Antwerp 10 Miles

Een recordeditie van de Baloise Antwerp 10 Miles betekent ook meer volk dan ooit dat naar Antwerpen afzakt. De organisatie heeft in samenwerking met tal van partners diverse opties uitgewerkt om zo vlot mogelijk naar en terug weg van het evenement te geraken. Eventshuttles voor wie van verder komt en met de fiets door de Waaslandtunnel voor deelnemers aan de 10 mijl zijn de opvallendste maatregelen.

De allerbeste optie om vlot te geraken waar je wil zijn, is sowieso te voet of met de fiets. Zeker voor wie in of aan de rand van de stad woont. Of voor wie van verder komt: de trein of de nieuwe eventshuttleservice. Vanuit 29 plaatsen in Vlaanderen vertrekken bussen die je tot vlak bij de startzone brengen. Je kan je rit nog boeken t.e.m. zaterdag 20 april.

Als je toch met de auto komt blijf je best weg uit de stad en maak je gebruik van de park-and-rides aan de diverse invalswegen naar Antwerpen. Opgelet, de P&R Linkeroever is al volledig volzet door wie zijn ticket al tijdig reserveerde. Het heeft dus geen zin om met de auto naar Linkeroever te komen.

Deelnemers kunnen voor het eerst vanop Rechteroever naar de start op Linkeroever met de fiets door de Waaslandtunnel, tussen 10u30 en 12u30 en na de passage van de laatste loper weer terug naar Rechteroever (tussen 17u30 en 19u). Enkel voor deelnemers dus en enkel met de fiets (ook geen steps). Op Linkeroever moet je verplicht gebruikmaken van de voorziene fietsenstalling aan de Waaslandtunnel zelf.

Met de overzetboot of via de voetgangerstunnel geraak je als deelnemer ook over en weer, maar in beide gevallen zonder fiets. Op Rechteroever zijn voldoende fietsparkings.

Supporters wordt sterk aangeraden om op Rechteroever te blijven. Daar bevinden zich ook de diverse supporterszones, dj-booths en andere animaties:

• Op de Bolivarplaats met Q-dj’s Maarten en Dorothee
• Runners’ Lab cheering zone op de Leopold de Waelplaats
• Desco cheering zone op de Plantinkaai met DJ ééntwee
• Aan het MAS met Q-dj Ulrike D’hauwer
• In de Kloosterstraat

Alle mobiliteitsinfo vind je hier terug. Iedereen kan er via een eenvoudige tool specifiek info en advies op maat opzoeken.

Sowieso is het devies voor iedereen: vertrek tijdig naar Antwerpen zondag! Probeer anderhalf uur voor de start van je wedstrijd ter plaatse te zijn. Vermijd de drukte op zondag en kom op vrijdag of zaterdag je borstnummer al ophalen op het Frederik Van Eedenplein.

Check ook voor je vertrekt de laatste update van de mobiliteitsinfo op de website.

PRAKTISCHE INFO BALOISE ANTWERP 10 MILES

Programma zondag 21 april 2024:

• 10u30: Kids Mile 1,8 km (4-12 jaar)
• 11u30: Baloise Antwerp Short Run (6 km)
• 13u05: Baloise Antwerp 10 Miles (start in 5 waves: 13u05 – 13u30 – 13u55 – 14u20 – 14u45)

Meer info:

www.baloiseantwerp10miles.be

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?