NIEUWS

Ontbijt voor wedstrijddag: pannenkoeken met banaan

Wat moet je eten op de ochtend van je wedstrijd om je lichaam van de juiste energie te voorzien en het risico op maag- en darmklachten te beperken? Probeer eens deze sportieve pannenkoeken!
Je arriveert best niet als een 'kieken zonder kop' aan de bevoorradingspost. Hier vind je 4 tips om vlot te passeren aan de bevoorrading.
Antwerpen maakt zich op voor een recordeditie van de Baloise Antwerp 10 Miles, nu zondag. Het loopevenement dat al aan zijn 38e editie toe is, is al jaren het grootste doe-sportevenement van Vlaanderen en overtreft zichzelf dit jaar. De eigenlijke 10 mijl is al enkele weken helemaal volzet en ook voor de andere afstanden zijn er meer inschrijvingen dan ooit. Zondag staan er in totaal 40.000 lopers aan de start.
Heb je vaak trek in iets zoets of zouts en grijp je iets te snel naar die ongezonde snack? Met deze 10 tips temper je die bekende 'food cravings' op korte én lange termijn.
Leer je ademhaling beter controleren en hou je inspanning langer vol.
Van warme trainingsdagen tot natgeregende loopjes. De lente is een onvoorspelbaar seizoen en dat maakt de keuze voor een juiste loopoutfit er niet makkelijker op. Deze 5 tips helpen om de juiste loopoutfit aan te kiezen, zodat je comfortabel je training kan afwerken.
In de aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs krijgt de 43ste NN Marathon Rotterdam een zeer ambitieus deelnemersveld. Heel wat topatleten zullen zondag 14 april op het snelle parcours en in de inspirerende ambiance van #demooiste van start gaan met als doel om toptijden te realiseren.
Lopers hebben er alle baat bij om aan hun kracht en intensiteit te werken en meer spieren te kweken. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Deze vier spierversterkende tips kunnen helpen!
Op 12 en 13 april 2025 vinden in Brussel en Leuven de eerste European Running Championships plaats. Tijdens het grootste loopfeest ooit in ons land zullen profatleten en recreanten samen aan de start staan van het Europees kampioenschap marathon, halve marathon en 10 km. Meer dan 7000 lopers schreven zich al in via de pre-registraties. Vanaf nu zijn de inschrijvingen open voor iedereen.
Na een lange periode je trainingen te hebben opgebouwd, bereik je eindelijk je piekweek, waarin jij je optimaal klaarstoomt voor die ene wedstrijd. Maar wat houdt die week exact in?
Op zondag 5 mei vindt de 11e editie van Powerade Genk Loopt & Wandelt plaats. Ruim 1.500 deelnemers hebben zich al ingeschreven. Zo is het event op weg naar een recordeditie.
De lente is in het land. Hoog tijd dus om die overtollige winterkilo's weer kwijt te spelen. Deze seizoensgroenten en -fruit kunnen je daarbij een handje helpen.
De Baloise Antwerp 10 Miles wordt dit jaar een beetje de ‘Qmusic Family Run’. De commerciële radiozender verschijnt op zondag 21 april samen met zijn ingeschreven luisteraars aan de start van Vlaanderens grootste loopfeest. Q-dj’s en sportbeesten Matthias Vandenbulcke en Vincent Fierens trekken mee de kar. “Ik kijk al uit naar de mythe van de Konijnenpijp”, aldus Fierens.
De Liantis Urban Trail Brussels is op zondag 23 juni de opener van de Liantis Urban Trail Series 2024. Dat zijn vier straffe loopevenementen in evenveel steden, waarbij de deelnemers langs locaties en dwars door gebouwen lopen die op een normale dag niet toegankelijk zijn voor het grote publiek. De lopers in Brussel mogen zich op een vernieuwd parcours opmaken voor enkele verrassende locaties. Inschrijven kan vanaf nu.
Grootschalig onderzoek naar de bewegingskloof tussen mannen en vrouwen toont aan dat meer dan de helft van de vrouwen niet zoveel sport als ze zouden willen, wat een negatieve invloed heeft op hun mentale gezondheid. Vrouwen die regelmatig bewegen voelen zich namelijk 52% gelukkiger, 48% zelfverzekerder en 50% energieker dan als ze dit niet doen.
Ultraloper Russ Cook liep op iets minder dan een jaar zo’n 16.000 km van het meest zuidelijke punt tot het meest noordelijke punt van Afrika en zamelde daarmee zo’n € 700.000 euro in voor het goede doel.
Cacao kan de bloeddoorstroming bevorderen, de sportprestatie verbeteren en je tolerantie bij fysieke inspanningen verhogen, waardoor je motivatie om te sporten toeneemt.
Eten op de dag van de wedstrijd is zeer belangrijk. Hier vind je een recept voor een geschikte raceday-maaltijd!
Is er iemand die méér Antwerpen én sport uitstraalt dan Toby Alderweireld? Dus nodigden wij de 35-jarige kampioenenmaker van de Great Old uit om samen enkele highlights van het parcours van de Baloise Antwerp 10 Miles te verkennen. Hij kwam, liep en zag dat het goed was.
Een goede sportbeha zorgt niet alleen voor de juiste ondersteuning. Recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een slechtzittende sportbeha ook een negatieve impact kan hebben op je ademhaling tijdens het lopen.
Is het nu beter om 's ochtends of 's avonds je sportschoenen aan te trekken om het meeste uit je work-out te halen? Zowel sporten in de ochtend als in de avond heeft voor- en nadelen. In dit artikel zetten we ze even op een rijtje, zodat je jouw ideale sportmoment kan kiezen.
Vraag je je weleens af of het nu beter is om 's ochtends of 's avonds je sportschoenen aan te trekken om het meeste uit je work-out te halen? Zowel sporten in de ochtend als in de avond heeft voor- en nadelen. In dit artikel zetten we ze even op een rijtje, zodat je jouw ideale sportmoment kan kiezen.
Inspiratie nodig voor een gezond ontbijt? Probeer dan eens deze eenvoudige recepten, ideaal voor sporters. 
Zo haal je het meeste uit je regenloopjes.