NIEUWS

Eerste editie CM Urban Walk Lier op zondag 17 september brengt wandelaars op unieke locaties en in bijzondere gebouwen

Op zondag 17 september vindt de eerste editie van de CM Urban Walk Lier plaats. Tientallen historische en bijzondere locaties zwaaien hun deuren open voor de wandelaars, die een parcours van ongeveer 10 km zullen afleggen. Inschrijven voor deze unieke ontdekkingstocht door Lier kan vanaf nu!
Bij 'spieren kweken' denk je misschien meteen aan gewichten heffen in de fitness. Maar kan je ook dankzij je loopsessies aan spiermassa winnen?
Bij warm weer snakken we met z'n allen naar verfrissende tussendoortjes. Met deze twee ijsreceptjes brengen we alvast wat verkoeling.
Je voeten vormen het fundament van je lichaam en hebben een grote impact op hoe goed en hoe ver je loopt.
Suikers heb je nodig om te sporten. Heel wat bewerkte voedingsmiddelen bevatten echter 'verborgen' suikers en die zijn niet zo gezond. Gelukkig bestaan er een aantal goede natuurlijke suikervervangers!
Er bestaan heel wat trainingstypes, maar deze drie soorten horen thuis in elk trainingsschema. Waarom en hoe je ze doet, lees je hier.
’s Werelds beste marathonloper, Eliud Kipchoge, kunnen we natuurlijk niet bijbenen op trainingsvlak. Maar zijn gewoontes op vlak van herstel kunnen we onszelf wél eigen maken.  
Waarom een intensieve work-out beter is voor je op date gaat, en een rustige duurloop dan weer helpt voor je een belangrijke vergadering hebt.
Af en toe een glaasje drinken, hoort bij een evenwichtige levensstijl. Toch gaan sporten en alcohol niet bepaald hand in hand. Daarom geven we zeven belangrijke vuistregels mee als je als sporter verantwoord van een glaasje wil genieten.
Op 22 november 2022 begon de Amerikaanse Candice Burt met haar uitdaging: een ultramarathonstreak van 200 dagen. Op 24 mei slaagde ze in haar opzet en schreef ze een wereldrecord op haar naam.
Op zaterdag 21 oktober vindt de 19de editie van de DHL Ekiden plaats. De grootste aflossingsmarathon van België lokte vorig jaar meer dan 800 teams naar Brussel. Inschrijven voor de nieuwe editie kan vanaf nu. Een samenwerking met het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) moet ervoor zorgen dat sport en een gezonde levensstijl op het werk extra in de belangstelling wordt gezet. Een samenwerking tussen de grootste werkgeversfederatie van het land en het grootste corporate sportevenement in België is dan een logische match.
Stretchen verbetert de soepelheid van je spieren en gewrichten, waardoor je de kans op blessures vermindert. Maar je mag het niet in alle situaties doen. Enkele vuistregels.
Neem jij binnenkort deel aan een loopwedstrijd en wil je er zeker van zijn dat er op D-Day niks misgaat? Neem dan deze tips van Energy Lab-coach Paul Van Den Bosch ter harte.
Hasselt wordt dé urban orienteering hotspot in 2025: de centrumstraten van de Limburgse hoofdstad zullen eind augustus 2025 het strijdperk zijn van het Europees Kampioenschap Oriëntatielopen. Dat EK met drie snelle en spectaculaire urban disciplines zakt zo voor de eerste keer af naar ons land. 
Lopen is niet altijd de enige of beste manier om beter en sneller te worden. Ook deze vijf  tips helpen je – naast consistent trainen – bij het verbeteren van je loopprestaties.  
Gezond eten tijdrovend, moeilijk en duur? Niets is minder waar! Met een paar kleine aanpassingen in je keuken ben je al goed op weg richting een healthy lifestyle!
Het is niet enkel belangrijk om je loopvolume te trainen. Ook een goede looptechniek doet je beter en efficiënter lopen. Hier zijn 4 tips om je looptechniek te verbeteren!
Op zondag 17 maart 2024 vindt de 100km-run voor Kom op tegen Kanker plaats in Halle. Teams van vier lopen samen 100 km ten voordele van de strijd tegen kanker. Eén loper start en na elke 10 km sluit een extra loper aan bij het team. Zo legt de eerste loper 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. En dat allemaal om het broodnodige kankeronderzoek een boost te geven.
Wie dezer dagen regelmatig gaat lopen, kijkt maar beter af en toe naar boven ...
Om gewicht te verliezen is een combinatie van evenwichtige voeding en lichaamsbeweging een must. Maar ook wat je drinkt kan een impact hebben: zo kunnen bepaalde drankjes effectiever zijn in de strijd tegen overtollige kilo's dan andere. Daarom zetten we 8 gezonde drankjes die bijdragen aan een gezond gewicht op een rij.
Lopen in de buitenlucht brengt de nodige uitdagingen, maar ook heel wat voordelen met zich mee. Motivatie nodig? Wij geven je drie goede redenen om als loper (nog meer) de natuur op te zoeken.
De zon komt bescheiden maar zeker van achter de wolken tevoorschijn. De temperaturen klimmen naar een hoger niveau en de grillige neerslag houdt zich stilaan gedeisd. Dat wil maar één ding zeggen: de zomer lonkt! Hoog tijd om de frisse kledij en zonnebrillen uit je kast te halen, ook tijdens het sporten. Dat eerste is vanzelfsprekend, maar wat met een zonnebril tijdens het lopen?
Pizza, een guilty pleasure van veel mensen, is doorgaans een caloriebom. Maar als je het goed aanpakt, kan pizza net zo goed een gezonde (sport)maaltijd zijn. 
Kriebelt het om eindelijk die marathon van je bucketlist te schrappen, maar twijfel je of je eigenlijk wel klaar bent om de uitdaging aan te gaan? In het nieuwste RunningBE magazine schijnen sportwetenschapper prof. dr. Jan Boone (UGent) en Energy Lab-coach Aron Verhaeghe hun licht over de cruciale vraag: ‘Wanneer ben ik klaar voor een marathon?’