NIEUWS

Welke loopkleding is noodzakelijk om winterkoude te trotseren?

Welke kledingsaccessoires heb je als loper nodig om in de winterkoude comfortabel te kunnen trainen? We zetten enkele zaken op een rijtje.
Ben je op zoek naar een manier om je lichaam van energie te voorzien tijdens langere trainingen en wedstrijden, zonder naar dure energiegels te grijpen? Het ketchupmerk Heinz wil jou met zijn nieuwe ‘Run on Heinz’-campagne daarbij helpen. Heinz stelt dat zijn ‘ketchup packets’ namelijk een ideale vervanger zijn voor die dure energiegels.
Op zaterdag 11 mei vindt de vijfde editie van de AG Belgian Coast Walk plaats. Deelnemers kunnen kiezen uit een wandeling van 80, 42, 25 of 10 km langs de Belgische kust, met uiteraard passages over het Noordzeestrand, maar ook door duinen en bossen, over dijken en dwars door havengebied. Dit jaar gingen ruim 5500 wandelaars de uitdaging aan. Online inschrijven voor de editie van 2024 kan vanaf vrijdag 1 december om 14u.
Met dit advies houd je je training leuk én blijf je gespaard van blessures.
Op zondag 3 december vindt de derde editie van de CM Urban Walk Gent plaats. Meer dan 3700 deelnemers zullen langs en dwars door locaties en gebouwen wandelen die op een doordeweekse dag zelden of niet toegankelijk zijn voor het brede publiek. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.
Deze donuts maak je op basis van havermout en bananen.
Hoewel sportanker Ruben Van Gucht in 2021 gezworen had dat het zijn ‘laatste’ was, staat hij aanstaande zondag dan toch nog eens aan de start van een marathon. Klaar om voor een 15de keer de mythische afstand te overbruggen. De voorbije maanden kon je verschillende artikels lezen op onze website over zijn voorbereiding op zijn grote najaarsdoel: de marathon van Valencia. In zijn laatste column voor de wedstrijd geeft hij een update over hoe hij de laatste dagen toeleeft naar de 42,195 km.
Een nieuwe studie stelt dat vloeken je pijntolerantie en fysieke kracht verhoogt.
Sinterklaas komt eraan ... En dat betekent een overvloed aan speculaas of kruidnoten. Grijp je al snel (en iets te veel naar wens) naar de voorverpakte varianten in de supermarkt? Ga dan eens aan de slag met onderstaand receptje, zodat je ook op een gezonde manier van al dat lekkers kan genieten.
Zo maak je je work-out leuker én makkelijker - zelfs wanneer je eens geen zin hebt om te sporten.
Vitamine C is cruciaal voor een sterke weerstand en een goede algemene gezondheid. Het zit vooral in groenten en fruit. Check dit lijstje zodat je geen tekort oploopt.
Brooks Running, expert in prestatiegericht hardlopen, introduceert zijn nieuwste innovatie: De Ghost MAX. Het supersterke DNA Loft v2-schuim met de GlideRoll Rocker-overgangstechnologie zorgt voor zachte landingen en is ontwikkeld om de knieën en enkels van lopers te beschermen.
Hoe druk je het ook hebt, probeer toch even tijd te maken om je loopschoenen aan te trekken. Je voelt je nadien heel wat meer ontspannen! Geen idee hoe je zo'n korte training aanpakt? Wij geven je inspiratie met deze vier efficiënte en effectieve trainingen.
Je weet wellicht al dat zuivelproducten, zoals melk, yoghurt en kaas, goed zijn voor je botten. Maar zuivel is lang niet dé enige geschikte voedingsbron voor een sterk skelet.
Dit is volgens onderzoek de ideale leeftijd om je beste marathon te lopen.
Niets leukers dan je welverdiende medaille een mooi plekje te geven in je interieur. Maar ‘gewoon’ je medaille ergens ophangen kan nogal saai zijn. Daarom hebben wij wat inspiratie voor jou opgedaan en 5 toffe medaillehouders en displays verzameld. Ideaal voor op je verlanglijstje!
Op zondag 28 januari vindt de derde editie van de Baloise Antwerp Park Miles plaats. De deelnemers lopen door enkele prachtige parken aan de oostkant van de stad en kunnen kiezen tussen 5, 10 of 20 km. Het hoogtepunt voor veel lopers wordt ongetwijfeld opnieuw de passage door het Bosuilstadion. Nieuw op het parcours in 2024 is Fort 2 in Wommelgem. De inschrijvingen openen vrijdag om 11u.
Als de wetenschap het zegt... Wie zijn wij dan om dat tegen te spreken?
Geen sport zonder gezonde voeding. En dat hoeft niet altijd ingewikkeld zijn. Zoals deze ontbijtshake/recuperatiedrank.
Een van de meest voorkomende blessures bij lopers is het frictiesyndroom, een stekende pijn aan de knie. Wat zijn de symptomen ervan en wat is de remedie?
Heb je al weleens teleurstellend nieuws ontvangen of een zware dag gehad en nadien - tegen alle verwachtingen in - toch goed kunnen trainen of een mooie prestatie neergezet? Volgens een recente wetenschapellijke studie is dat geen toeval.
Met deze slimme voedingskeuzes ben je weer sneller aan de betere hand.
In december viert Tess Elst haar eerste verjaardag als sportanker van de VRT-nieuwsdienst. Hoe kan je dat beter vieren dan op de cover van RunningBE? En zo hadden wij een excuus om haar eens de vragen voor te schotelen.
De Brussels Nature Run & Walk heeft een nieuw plekje op de loop- en wandelkalender gevonden en verhuist van april naar januari. Op zondag 21 januari vindt de vierde editie plaats en dat op een gloednieuw parcours.