NIEUWS

Hieruit haal je als loper voldoende calcium

Calcium speelt een belangrijke rol bij verschillende lichaamsprocessen die cruciaal zijn bij het sporten. Van sterke botten tot een goede zenuwwerking: calcium is een onmisbaar mineraal. Staan deze calciumbronnen voldoende op jouw menu?
Exact een jaar geleden schreef Karel Sabbe geschiedenis door als eerste Belg ooit de Barkley Marathons te finishen. Hij is slechts de 17de loper in de geschiedenis die daarin slaagt. In een nieuwe documentaire ‘#17 - To finish the Barkley Marathons’ geeft Sabbe een inkijk in zijn waanzinnige prestatie.
Hoeveel proteïne moet je eten na een training om spiermassa te kweken? Moet je meteen na je krachttraining een eiwitshake drinken? Dragen eiwitten bij aan een verhoogde vetverbranding? In dit artikel geven we je een overzichtje van de rol van eiwitten, goede eiwitbronnen en beantwoorden we drie veelgestelde vragen over eiwitten en spieropbouw.
Met deze tips hou je je stress onder controle en kan je je optimaal voorbereiden op de grote dag.
RunningBE en LIFT lanceren een eerste Mobility Challenge voor lopers. Eén week lang geven de kinesisten van LIFT je dagelijks oefeningen mee om je mobiliteit te verbeteren in 7 praktische video’s. Het doel? Blessures voorkomen en je loopprestatie optimaliseren.
Geen fan van sportgels en -drank of verteer je specifieke sportvoeding niet goed tijdens het lopen? Dan kan je je energieniveau ook op peil houden met natuurlijke basisproducten die je terugvindt in de supermarkt.
Extra slaap zorgt niet enkel voor een betere prestatie, maar ook voor een beter humeur.
Bij deze smaakmaker mis je geen vlees of vis.
Op zondag 17 maart vindt de tweede editie van de CM Urban Walk Mechelen plaats. Met 3500 deelnemers is het sportief-culturele wandelevent volledig volzet. De deelnemers trekken op een parcours van 10 km langs en dwars door Mechelse toplocaties zoals het stadion van KV Mechelen, de tuin van het vernieuwde Hof van Busleyden, het Speelgoedmuseum en het Stadhuis.
De Amerikaanse ultraloopster Camille Herron heeft in het Californische La Quinta op 6 dagen tijd 12 wereldrecords gelopen. Ze legde gedurende die periode 901,76 km in totaal af, goed voor een gemiddelde van meer dan 150 km per dag.
Tegenwoordig zijn er tal van supplementen op de markt die je stofwisseling zouden versnellen en je helpen gewicht te verliezen. Maar ook onze standaardvoeding bevat interessante voedingsstoffen om dit effect te creëren. En deze komen bovendien met nog andere gezondheidsvoordelen.
Loop je de marathon onder de 3 uur en wil je een nieuw PR vestigen? Dan kan de nieuwe Mizuno Wave Rebellion Pro 2 jou daarbij helpen. De nieuwe Rebellion Pro is responsiever, agressiever in de afzet en stabieler dan zijn voorganger. ‘Hij levert extra snelheid, zodat je jouw beste tijd al snel met minuten verbetert’, aldus Mizuno.
De voorjaarswedstrijden staan voor de deur. Wie dit jaar zijn besttijd wil verbeteren, kan overwegen om trainingen aan wedstrijdtempo op te nemen in zijn weekschema. Een krachtig middel, maar gebruik het voorzichtig. Energy Lab-coach Paul Van den Bosch legt uit waarom.
Met meer dan 120 miljoen gebruikers wereldwijd is Strava veruit de populairste bewegings-app. 120 miljoen 'menselijke gebruikers' moeten we zeggen om precies te zijn, want voortaan kunnen ook honden met een eigen account op Strava ...
Wat en wanneer je het beste eet, hangt af van het type training dat je gepland hebt. Met deze tips voorzie je je lichaam van de juiste energie- en recuperatiebronnen voor en na elke loopsessie.
Van 10 maart tot 9 april vindt de ramadan plaats en mogen moslims tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten en drinken. Een intensieve periode die invloed heeft op de fysieke gesteldheid. Toch betekent dit niet dat je jouw loopsessie moet laten vallen. Wij delen een aantal tips hoe je op een gezonde manier kunt blijven sporten tijdens de ramadan.
Veel en lang stilzitten heeft - naast nefaste gevolgen voor je algemene gezondheid - ook een impact op je lichaamshouding. Zo kan het uren kijken naar een computerscherm leiden tot een verhoogde druk op je ruggengraat, wat pijn, stijfheid en schade aan de zenuwen kan veroorzaken.
Met de PRO Endur Distance ontwikkelde Craft een schoen voor de ervaren loper die op zoek is naar responsieve, energieke loopervaring. Twee RunningBE-abonnees kregen de kans om de schoen te testen. Zij delen in deze review hun ervaringen met de schoen. 
Het is een taboe dat er geen zou mogen zijn: de menstruatiecyclus. En al zeker in de sportwereld. Hier en daar durven topatletes zich al eens voorzichtig uit te spreken over de impact van hun cyclus op hun prestaties, maar ook anno 2024 blijven ze in de overgrote minderheid. Hormoonexpertes Morgane Leten en Femke Reynaert willen daar verandering in brengen en pleiten voor meer kennis: “Als je weet waarop je kan letten, vormt je cyclus geen hindernis maar een slimme gids in je leven.”
Ondermijn jij je prestatie door (een van) deze fouten te maken? Zo pak je ze aan om zowel je loopcomfort te verhogen als je prestatie zelf te verbeteren.
In het maartnummer neemt Antwerp-speler Toby Alderweireld je mee naar enkele highlights van het vernieuwde parcours van de Baloise Antwerp 10 Miles, helpen we je bij het vinden van de juiste schoen en geven we je voedingsschema’s mee om optimaal te presteren tijdens je wedstrijd. Dit en veel meer lees je in ons nieuwste magazine.
Brutaal Running is een nieuwe organisatie die lopers meedogenloos uitdaagt om hun grenzen te verleggen. In juni organiseren ze hun eerste ultraweekend: lopers hebben 36 uur om in 4 runs 80 kilometer in de Oostkantons af te leggen. Addertje onder het gras is dat je niet weet wanneer welke run start en hoeveel kilometer en hoogtemeters je zal afleggen. Klinkt deze unieke ervaring iets voor jou?
Goed ontbijten voor je gaat lopen, is belangrijk. Behalve als je voor een vetloopje kiest. Het is trouwens niet altijd even duidelijk uit welke voeding we de meeste energie halen. Wij spraken met sportdiëtistes Deborah De Jaegere en Jolien Lewyllie. Dankzij hun advies weet je welke ontbijtgewoontes je loopprestaties een boost geven en sta je tijdens je ochtendloop niet voor onaangename verrassingen.
De Baloise Antwerp 10 Miles, die op zondag 21 april aan zijn 38ste editie toe is, heeft dinsdagavond de inschrijvingen voor de 10 miles-afstand afgesloten en een wachtlijst geopend. Voor de Baloise Antwerp Short Run 6 km en de Persil Kids Run 1 km zijn er wel nog plaatsen.