Actueel in het magazine

Schoenenspecial 2023

In deze special geven we je naar jaarlijkse gewoonte een uitgebreid overzicht van 46 loopschoenen om jou te helpen in de zoektocht naar de ideale looppartner. Van neutrale trainingschoenen tot modellen die extra stabiliteit bieden en snelheidsduivels om je PR mee te breken: ze komen allemaal aan bod. Verder krijg je met deze special inzicht in de laatste schoenentrends en technologieën om helemaal up-to-date te zijn van de loopschoenenmarkt anno 2023.

Lees verder »

Heuveltraining: een krachtige trainingsprikkel

Op zaterdag 25 en zondag 26 maart staat de 45ste editie van de Keytrade Bank Crêtes de Spa op het programma. Met vijf verschillende afstanden, van 5 tot 59 km, is Spa een weekend lang het epicentrum voor elke trailloper, van beginner tot gevorderde. Maar hoe kan je je in het vlakke Vlaanderen op een goede manier voorbereiden voor een pittige heuvel- of zelfs bergtrail?

Lees verder »

Mathias Vergels ontdekte recent de loopfanaat in zichzelf

“Was het wel interessant genoeg?” Mathias Vergels uit zijn twijfels op het einde van het gesprek. Hij loopt geen wedstrijden, volgt geen trainingsschema’s en voelt zich naar eigen zeggen geen echte loper. Toch twinkelen zijn ogen als hij over zijn looppassie spreekt. Er gaan weinig dagen voorbij zonder een verkwikkend loopje. Dus ja, voor ons meer dan interessant genoeg voor een uitgebreide babbel.

Lees verder »

Eten voor en na je ochtendloop

Voor dag en dauw de baan op terwijl bijna iedereen nog in bed ligt: ’s ochtends in alle rust en stilte gaan lopen is misschien wel een van de leukste dingen om je dag mee te beginnen. Een ochtendloop geeft tonnen energie en je voelt je onoverwinnelijk voor de rest van de dag. Maar heel wat lopers weten niet goed of en wat ze voor en na een ochtendloop moeten eten. Sportvoedingsexperte Anneleen Lambrecht weet raad.

Lees verder »

De indrukwekkende passages van de Baloise Antwerp 10 Miles

De London Marathon heeft de passage over de Tower Bridge, New York de indrukwekkende doortochten door Manhattan en Central Park en in Berlijn ligt de finish aan de statige Brandenburger Tor. Op zondag 23 april is de Baloise Antwerp 10 Miles dan wel wat korter, ook de Belgische hoogmis van het loopseizoen heeft kippenvelmomenten in overvloed. Wij belichten vijf indrukwekkende passages van het parcours. Mét een bijzondere primeur …

Lees verder »

World Earth Day: naar een groenere (loop)wereld

Op zaterdag 22 april is het ‘World Earth Day’, een dag waarop we stilstaan bij de duurzaamheid van onze aarde. Dat mag voor lopers misschien als een ver-van-mijn-bedshow klinken, eigenlijk is het dat helemaal niet. Want op onze loopschoenen laten we met z’n allen dagelijks letterlijk miljarden voetafdrukken achter. Het is dus absoluut onze collectieve verantwoordelijkheid om ons in te spannen – met of zonder zweetdruppels – voor een groenere wereld.

Lees verder »

EN VERDER

ABONNEER JE HIER OF HAAL HEM IN DE WINKEL

OF BESTEL RUNNINGBE EENVOUDIG IN DE WEBSHOP

FOTOSPECIALS