Loopevents

‘Marathon Woman’ Hilde Dosogne geeft vierdaags recordfeest

Op donderdag 30 mei loopt Hilde Dosogne in het kader van haar project Marathon Woman 366 haar 151ste opeenvolgende marathon van 2024. Met die prestatie zal ze het Guinness World Record bij de vrouwen breken en om dat te vieren komt er een vierdaags recordfeest in Gent waarop iedereen uitgenodigd is.
Op zondag 12 mei staat met ENGIE Dwars door Brugge een van de oudste en mooiste stadslopen van het land op de kalender. De 43ste editie van deze oerklassieker pakt opnieuw uit met een prachtig stadsparcours van 15 km. Ook een 5 km en een Persil Kids Run van 1 km maken deel uit van het programma. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag, zondag ter plaatse inschrijven is ook mogelijk. Wie er zondag zeker bij zal zijn is olympisch marathonloper Koen Naert!
De Belgische kust is op zaterdag 11 mei het paradijs voor wandelaars. De AG Belgian Coast Walk viert zijn vijfde verjaardag met een recordaantal deelnemers. Meer dan 7000 wandelaars zakken dit weekend af naar de kust. 1300 deelnemers wagen zich aan de langste afstand van 80 km over de hele kustlijn.
Op zaterdag 5 oktober vindt de eerste editie van de A.S.Adventure Brussels 60 plaats. In dit gloednieuwe en grootse wandelevent van 60 km trekken de deelnemers door een dertigtal parken en verrassende groene locaties in en rond Brussel. Na de AG Belgian Coast Walk is dit de tweede langeafstandswandelchallenge van organisator Golazo, dat hiervoor de handen in elkaar slaat met outdoor- en lifestylespecialist A.S.Adventure. Inschrijven voor de de A.S.Adventure Brussels 60 kan vanaf woensdag 8 mei om 14u.
Op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, doen 4500 lopers en wandelaars mee aan de traditionele Abdijentocht tussen Averbode en Tongerlo. Voor de lopers is er een mooi, bosrijk parcours van 16 km uitgestippeld. Ook de wandelaars kunnen die 16 km afleggen of kiezen voor een grote groene lus van 33 km. Online inschrijven kan nog tot en met woensdag. Donderdag ter plaatse inschrijven is ook mogelijk.
Op zondag 5 mei mag de Great Breweries Marathon liefst 6000 lopers en wandelaars verwelkomen. Start en finish bevinden zich bij brouwerij Duvel Moortgat in Breendonk. Naast de marathon staat er ook een 25K en een 17K op het programma van dit unieke belevingsevenement, waarbij de deelnemers aan de langste twee afstanden ook Brouwerij Bosteels in Buggenhout en Brouwerij Palm & De Hoorn & Rodenbach in Steenhuffel kunnen bezoeken … en er de bieren degusteren.

LOOPKALENDER