Loopevents

Wandel op zaterdag 11 mei de Belgische kustlijn af tijdens de AG Belgian Coast Walk

Op zaterdag 11 mei vindt de vijfde editie van de AG Belgian Coast Walk plaats. Deelnemers kunnen kiezen uit een wandeling van 80, 42, 25 of 10 km langs de Belgische kust, met uiteraard passages over het Noordzeestrand, maar ook door duinen en bossen, over dijken en dwars door havengebied. Dit jaar gingen ruim 5500 wandelaars de uitdaging aan. Online inschrijven voor de editie van 2024 kan vanaf vrijdag 1 december om 14u.
Op zondag 3 december vindt de derde editie van de CM Urban Walk Gent plaats. Meer dan 3700 deelnemers zullen langs en dwars door locaties en gebouwen wandelen die op een doordeweekse dag zelden of niet toegankelijk zijn voor het brede publiek. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.
Hoewel sportanker Ruben Van Gucht in 2021 gezworen had dat het zijn ‘laatste’ was, staat hij aanstaande zondag dan toch nog eens aan de start van een marathon. Klaar om voor een 15de keer de mythische afstand te overbruggen. De voorbije maanden kon je verschillende artikels lezen op onze website over zijn voorbereiding op zijn grote najaarsdoel: de marathon van Valencia. In zijn laatste column voor de wedstrijd geeft hij een update over hoe hij de laatste dagen toeleeft naar de 42,195 km.
Op zondag 28 januari vindt de derde editie van de Baloise Antwerp Park Miles plaats. De deelnemers lopen door enkele prachtige parken aan de oostkant van de stad en kunnen kiezen tussen 5, 10 of 20 km. Het hoogtepunt voor veel lopers wordt ongetwijfeld opnieuw de passage door het Bosuilstadion. Nieuw op het parcours in 2024 is Fort 2 in Wommelgem. De inschrijvingen openen vrijdag om 11u.
De Brussels Nature Run & Walk heeft een nieuw plekje op de loop- en wandelkalender gevonden en verhuist van april naar januari. Op zondag 21 januari vindt de vierde editie plaats en dat op een gloednieuw parcours.
Ruim 30 jaar geleden waren het niet meer dan afstotende afvalbergen, vandaag zijn de mijnterrils van Limburg omgetoverd tot een paradijs. Voor natuurliefhebbers, maar ook voor lopers. RunningBE ging met twee experts op sportieve ontdekkingstocht door het decor van de Keytrade Bank Mijnentocht. “Een mooier uitzicht ga je in België als loper niet snel vinden.”

LOOPKALENDER