Loopevents

Karel Sabbe finisht als eerste Belg ooit zwaarste loopwedstrijd ter wereld

Het was sinds 2017 geleden dat de Barkley Marathons nog een finisher kenden. Dit jaar slaagden er liefst 3 deelnemers in, waaronder onze landgenoot Karel Sabbe. De Belg had slechts 7 minuten over om binnen de tijdslimiet aan te komen, maar hij deed het en mag zich nu bij het selecte groepje van 17 lopers voegen die sinds 1985 de genadeloze wedstrijd hebben voltooid.
De CM Urban Walk Brussel op zondag 19 maart is een unieke ontdekkingstocht door onze hoofdstad. Een parcours van 11 km leidt de 3800 deelnemers langs en door 14 bijzondere locaties, gebouwen en plekken waar je anders nooit kan komen. Absolute blikvangers zondag zijn de passages door het Federaal Parlement en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten België. Late beslissers kunnen nog altijd inschrijven.
De Baloise Antwerp 10 Miles is niet alleen die mythische run van 16,09 km door de Kennedy- en Waaslandtunnel. Op zondag 23 april vinden in het kader van de 37ste editie van het grootste loopevenement van Vlaanderen ook de Baloise Antwerp Short Run en de Kids Mile plaats. Nieuw dit jaar is dat alle lagereschoolkinderen in Vlaanderen voortaan gratis kunnen deelnemen aan de Kids Mile via de school.
Karel Sabbe heeft donderdagvoormiddag (Belgische tijd) zijn beste prestatie ooit in de Barkley Marathons verbeterd. Onze landgenoot zit diep in de vierde ronde nog volop in de race, zo ver is hij bij zijn vorige twee deelnames nooit geraakt. Er zijn nog 7 van de 40 deelnemers in koers.
Karel Sabbe en Thomas Van Woensel tekenen present op de zwaarste loopwedstrijd ter wereld: de legendarische Barkley Marathons. Op 35 jaar hebben slechts 15 lopers de finish gehaald.
Komend weekend staat in Nationaal Park Hoge Kempen de Keytrade Bank Nationaal Park Marathon Maasmechelen op het programma. Op zaterdag 4 maart mogen de wandelaars het enige nationale park dat België rijk is doorkruisen en op zondag 5 maart is het de beurt aan de lopers. De deelnemers hebben keuze uit vier verschillende afstanden: 7,5 km, 14 km, 22 km en natuurlijk de 42,195 km van een volledige marathon. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdagavond.

LOOPKALENDER