Loopevents

Ben jij klaar om een marathon te lopen?

Voordat je je inschrijft voor een marathon, is het een goed idee om na te gaan of je daadwerkelijk klaar bent voor de mythische afstand van 42,195 km. te lopen Maar hoe weet je dat? Deze checklist kan je helpen beslissen.
Wie al een voorproefje wil op de Baloise Antwerp 10 Miles kan op zondag 29 januari deelnemen aan de Baloise Antwerp Park Miles. Deze run van 5, 10 of 21 km door de prachtige parken aan de oostkant van de stad is de officieuze kick-off van het loopjaar 2023. Highlight wordt ongetwijfeld de passage door het Bosuilstadion. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag. Er worden ruim 3.000 lopers aan de start verwacht.
Op zondag 15 oktober vindt de zesde editie van de Athora Great Bruges Marathon plaats. Lopers en wandelaars kunnen zich opmaken voor een marathon, halve marathon of Family Walk door het prachtige historische stadscentrum van Brugge.
Berlijn, Tokio, New York, Boston, Chicago en Londen. Komt Sydney binnenkort als zevende stad in dit illustere lijstje van World Marathon Majors? Om hun kandidatuur kracht bij te zetten proberen de Australiërs Eliud Kipchoge te strikken voor de Sydney Marathon 2024.
Op zondag 7 mei vindt de zesde editie van de Great Breweries Marathon plaats. De inschrijvingen voor deze unieke belevingsmarathon langs drie bekende Belgische brouwerijen zijn donderdag geopend.

LOOPKALENDER