Loopevents

DHL Ekiden en Verbond van Belgische Ondernemingen slaan handen in elkaar

Op zaterdag 21 oktober vindt de 19de editie van de DHL Ekiden plaats. De grootste aflossingsmarathon van België lokte vorig jaar meer dan 800 teams naar Brussel. Inschrijven voor de nieuwe editie kan vanaf nu. Een samenwerking met het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) moet ervoor zorgen dat sport en een gezonde levensstijl op het werk extra in de belangstelling wordt gezet. Een samenwerking tussen de grootste werkgeversfederatie van het land en het grootste corporate sportevenement in België is dan een logische match.
Neem jij binnenkort deel aan een loopwedstrijd en wil je er zeker van zijn dat er op D-Day niks misgaat? Neem dan deze tips van Energy Lab-coach Paul Van Den Bosch ter harte.
Hasselt wordt dé urban orienteering hotspot in 2025: de centrumstraten van de Limburgse hoofdstad zullen eind augustus 2025 het strijdperk zijn van het Europees Kampioenschap Oriëntatielopen. Dat EK met drie snelle en spectaculaire urban disciplines zakt zo voor de eerste keer af naar ons land. 
Op zondag 17 maart 2024 vindt de 100km-run voor Kom op tegen Kanker plaats in Halle. Teams van vier lopen samen 100 km ten voordele van de strijd tegen kanker. Eén loper start en na elke 10 km sluit een extra loper aan bij het team. Zo legt de eerste loper 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. En dat allemaal om het broodnodige kankeronderzoek een boost te geven.
Meer dan 3000 lopers staan zondag aan de start van de ENGIE Stadsloop Gent. Ze kunnen kiezen voor een stadsparcours van 6 of 11 km. Voor de eerste keer in 39 edities loopt het traject van zowel de korte als de lange afstand over de beroemde Gentse fly-over. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.
Op donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag, vindt de 40ste editie van de Keytrade Bank Abdijentocht plaats. Lopers maken dan een prachtige tocht van 16 km van de abdij van Averbode naar de abdij van Tongerlo. Wandelaars kunnen ook die 16 km doen of kiezen voor een lange lus van 33 km van Tongerlo naar Averbode en terug. Online inschrijven kan nog tot en met woensdag. Donderdag ter plaatse inschrijven is ook mogelijk.

LOOPKALENDER