Loopevents

Vergroot je kennis over lopen met sportcongres ‘Born2Run’

Op zaterdag 8 oktober vindt op de Nike Site in Laakdal het sportmedisch congres ‘Born2Run’ plaats. Het informatieve event wordt georganiseerd door de SKA, de vereniging voor Sport- en Keuringsartsen, en biedt een interessant programma voor iedereen met een interesse in de loopsport.
De Liantis Urban Trail Gent komt steeds dichterbij. Op zondag 23 oktober kunnen de deelnemers al lopend verschillende unieke plekken in de Gentse binnenstad verkennen. De opmerkelijke passage langs De Krook is één van de hoogtepunten van een afwisselend parcours.
Op zondag 25 september zullen opnieuw duizenden lopers het mooie Mechelen doorkruisen tijdens de 16de editie van ENGIE Dwars door Mechelen. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag 24 september. 
Op zondag 18 september staat in Nijvel een van de populairste loopevenementen in Wallonië op de kalender: de AG Semi Marathon de Nivelles. Lopers vinden er een combinatie van een stads- en plattelandsloop, gekruid met een ‘esprit local’. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.
Op 30 september wordt het starschot gegeven van Running out of Time, een 7767 kilometer lange estafetteloop voor het klimaat. Het stokje moet van het Schotse Glasgow naar het Egyptische Sharm el-Sheikh. Op 10 en 11 oktober doorkruist Running out of Time ons land. Wie heeft er zin om mee te lopen en zijn steentje bij te dragen aan de klimaatzaak?

LOOPKALENDER