Training

Hoewel het verleidelijk is om steeds sneller te lopen en dat tempo de hoogte in te jagen, loop je best ook geregeld wat 'trager'. Dit zijn de voordelen van langzaam lopen en zo doe je het!
Iedereen wil een betere loper worden. Daarvoor bestaat geen toverformule, maar er zijn wel verschillende wegen die naar Rome leiden. Veel lopers, zowel ervaren als beginnende, kunnen bijvoorbeeld voordeel halen uit de verbetering van hun loopefficiëntie. Maar hoe doen ze dat optimaal?
Tempolopen maken onderdeel uit van elk gevarieerd trainingsschema. Toch bestaat er nogal wat onduidelijkheid over dit trainingstype en weet je misschien niet hoe je zo'n tempoloop het best uitvoert. Wij leggen het je hier uit.
Iedereen heeft het vast al eens meegemaakt: tijdens je training voel je plots dat je naar het toilet moet. Hoe kan je je daarop voorbereiden?
Laat je niet neerhalen door de donkere dagen. Met deze tips blijf je als loper veilig en positief.
In het novembernummer van RunningBE-magazine krijg je praktische tips om je algemeen mentaal welzijn te boosten en je mindset als loper te versterken. Daarvoor trokken we onder meer met jouw vragen naar prestatie- en sportpsychologe Tine Wetsels, die vertelt hoe je als loper omgaat met mentale uitdagingen. Een van de vragen die ze beantwoordt: hoe blijf ik mijn zenuwen de baas voor een wedstrijd of loopevent?
Je wedstrijdresultaten vallen tegen, hoewel je heel intensief traint. Herkenbaar? Ga dan eens na of je je wel aan een basisprincipe van looptraining houdt: ‘hard days hard, easy days easy’. Elke loper hoorde al over de vuistregel die stelt dat je 'harde' inspanningen moet afwisselen met 'rustige' loopjes. De vragen zijn: hoe vaak mag je hard trainen, wat houdt 'rustig' precies in, en welke plaats hebben die trage duurlopen in je loopprogramma?
Veel professionele lopers kiezen tijdens hun wedstrijd voor een negatieve split-strategie. Ze delen hun race zo in dat ze de tweede helft sneller lopen dan de eerste. Recreanten doen vaak het tegenovergestelde. Toch hebben ook zij baat bij deze tempostrategie.
Krampen: iedere loper kent ze. Maar hoe komt het dat je ze krijgt? En vooral: hoe voorkom je die plotse en pijnlijke spiersamentrekkingen?
Met dit handige afvinklijstje vertrek je goed voorbereid op je lange duurloop!
Lopen is misschien wel de gemakkelijkste sport om te beoefenen. Een goed paar schoenen en je bent vertrokken. Toch komt er meer bij kijken dan op het eerste gezicht lijkt. Loop jij bijvoorbeeld wel efficiënt? Met deze tips optimaliseer je jouw loophouding en verbeter je jouw prestatie.
Is het nu beter om 's ochtends of 's avonds je sportschoenen aan te trekken om het meeste uit je work-out te halen? Zowel sporten in de ochtend als in de avond heeft voor- en nadelen. In dit artikel zetten we ze even op een rijtje, zodat je jouw ideale sportmoment kan kiezen.
Vraag je je weleens af of het nu beter is om 's ochtends of 's avonds je sportschoenen aan te trekken om het meeste uit je work-out te halen? Zowel sporten in de ochtend als in de avond heeft voor- en nadelen. In dit artikel zetten we ze even op een rijtje, zodat je jouw ideale sportmoment kan kiezen.
Lopen kan een effectieve en efficiënte manier zijn om gewicht te verliezen, maar op een bepaald moment kan je een plateau bereiken en stop je met gewicht te verliezen. Wil je dit plateau vermijden en met lopen ook die laatste kilo’s kwijtspelen? Dan kunnen volgende strategieën helpen.
Wist je dat in je voeten zo'n 150.000 tot 200.000 kleine sensoren zitten? We noemen ze ook wel jouw persoonlijke team van experts. Ze zorgen voor balans, voorkomen blessures en helpen je op weg naar een nieuw PR. We leggen je uit hoe de sensoren werken, waarom ze belangrijk zijn voor jouw loopprestaties en hoe je ze versterkt.