Training

Lopen met je hond? Dierenarts geeft antwoord op meest gestelde vragen

Is je hond je favoriete loopmaatje? Goed nieuws, want honden zijn sportieve dieren en brengen graag zo veel mogelijk tijd met je door. Maar als je je geliefde viervoeter meeneemt voor een looptocht, moet je wel met enkele zaken rekening houden. Voor RunningBE magazine interviewden we dierenarts én loopster Saskia Garré.
Bij 'spieren kweken' denk je misschien meteen aan gewichten heffen in de fitness. Maar kan je ook dankzij je loopsessies aan spiermassa winnen?
Er bestaan heel wat trainingstypes, maar deze drie soorten horen thuis in elk trainingsschema. Waarom en hoe je ze doet, lees je hier.
’s Werelds beste marathonloper, Eliud Kipchoge, kunnen we natuurlijk niet bijbenen op trainingsvlak. Maar zijn gewoontes op vlak van herstel kunnen we onszelf wél eigen maken.  
Stretchen verbetert de soepelheid van je spieren en gewrichten, waardoor je de kans op blessures vermindert. Maar je mag het niet in alle situaties doen. Enkele vuistregels.
Neem jij binnenkort deel aan een loopwedstrijd en wil je er zeker van zijn dat er op D-Day niks misgaat? Neem dan deze tips van Energy Lab-coach Paul Van Den Bosch ter harte.
Lopen is niet altijd de enige of beste manier om beter en sneller te worden. Ook deze vijf  tips helpen je – naast consistent trainen – bij het verbeteren van je loopprestaties.  
Gezond eten tijdrovend, moeilijk en duur? Niets is minder waar! Met een paar kleine aanpassingen in je keuken ben je al goed op weg richting een healthy lifestyle!
Het is niet enkel belangrijk om je loopvolume te trainen. Ook een goede looptechniek doet je beter en efficiënter lopen. Hier zijn 4 tips om je looptechniek te verbeteren!
Lopen in de buitenlucht brengt de nodige uitdagingen, maar ook heel wat voordelen met zich mee. Motivatie nodig? Wij geven je drie goede redenen om als loper (nog meer) de natuur op te zoeken.
Kriebelt het om eindelijk die marathon van je bucketlist te schrappen, maar twijfel je of je eigenlijk wel klaar bent om de uitdaging aan te gaan? In het nieuwste RunningBE magazine schijnen sportwetenschapper prof. dr. Jan Boone (UGent) en Energy Lab-coach Aron Verhaeghe hun licht over de cruciale vraag: ‘Wanneer ben ik klaar voor een marathon?’
Een fartlek in je trainingsschema opnemen? Zeker! Zo houd je je trainingen gevarieerd en verbeter je je uithouding. Maar wat houdt deze trainingsvorm exact in en hoe voer je ze uit?
Moet je 7 dagen op 7 lopen om fitter te worden, of volstaat het om met veel minder inspanningen vooruitgang te boeken?
Na tien dagen sport je met deze methode een uurtje meer!
Zo haal je het maximale uit je recovery run.