Training

De piramidetraining: toffe én doeltreffende intervalsessie

Door je wandelpauze in te korten, werk je aan je conditie - zonder dat je je kilometeraantal hoeft te verhogen.
Lopen en yoga lijken misschien twee totaal verschillende sporten. Toch vormen ze een perfecte match en is het net goed om beide sporttypes te combineren.
Komende dagen kan het erg warm worden met temperaturen tot boven de 30 graden! Lopen in de hitte kan risico's met zich meebrengen. Als je jezelf niet goed verzorgt door voldoende te drinken of als je niet goed voorbereid bent op de hitte kan dat vervelende gevolgen hebben. Het is daarom goed om op de hoogte te zijn van de vier meest voorkomende aandoeningen bij lopen in de hitte.
Wanneer moet je het wat rustiger aan doen en ga je beter niet lopen? Voor veel lopers is het moeilijk om dit te bepalen. Houd deze 6 signalen van je lichaam goed in de gaten!
Hoe fitter je bent, hoe minder hard je zweet? Niet helemaal. Je zweetproductie kan net stijgen doordat je beter in conditie bent.
Je lichaam is als een dominosteen: als één ding niet goed werkt, veroorzaakt dat vaak andere ongemakken. Zorg dus voor een goede basis van je lichaam en start met het versterken van je voeten en je enkels.
Deze recente wetenschappelijke conclusies over sport en beweging kunnen je nét dat beetje beter en gezonder maken.
Wanneer moet je gas terugnemen om te schitteren op de wedstrijddag?
Structuur en variatie inbouwen in je loopschema is goed om je gemotiveerd te houden. Je wordt er ook fitter van en je loopt minder kans op blessures doordat je voldoende hersteldagen voorziet. Maar hoe ziet een gevarieerde en verstandige looproutine eruit?
We begrijpen dat je het liefst zo snel mogelijk wil beginnen lopen. Toch is het aan te raden om je opwarming niet over te slaan. Tien minuten tot een kwartier is voldoende, dus veel tijd verlies je er alleszins niet mee.
Wat en wanneer je het beste eet, hangt af van het type training dat je gepland hebt. Met deze tips voorzie je je lichaam van de juiste energie- en recuperatiebronnen voor en na elke loopsessie.
In het nieuwste runningBE magazine gaan we dieper in op het belang van trainen aan lage hartslag. Want als je op termijn een snellere tijd wil neerzetten, moet je misschien beginnen met trager te lopen. Wij gingen te rade bij bewegingscoach Aron Verhaeghe over de ins & outs van een goede aerobe basis.
Er doen talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet?
Wil je beginnen met lopen, maar weet je niet goed hoe je juist moet trainen? Wij zetten drie belangrijke vragen en antwoorden op een rij.