Gezondheid

Graag een kilootje minder in het nieuwe jaar? Deze tips kunnen je daarbij helpen

Tijdens de laatste dagen van het jaar blikken wij nog enkele keren terug op wat er in 2021 allemaal de revue passeerde. Dit eindejaarslijstje geeft je een overzicht van de 10 meest gelezen artikels om een gezond gewicht te krijgen of te behouden.
Tijdens de laatste dagen van het jaar blikken wij nog enkele keren terug op wat er in 2021 allemaal de revue passeerde. Dit eindejaarslijstje geeft je een overzicht van de 10 meest gelezen artikels om je loopprestatie én algemene gezondheid mee te verbeteren.
Wat je eet heeft een grote impact op je hartgezondheid. Je voedingsgewoonten beïnvloeden namelijk onder meer je bloeddruk, cholesterol en bloedsuiker. Dankzij bepaalde voedingsgewoonten te wijzigen, kan je je hartgezondheid dan ook bevorderen.
Zon en frisse lucht zijn niet de enige gezondheidsboosters van de natuur.
Val je niet makkelijk in slaap, bijvoorbeeld na een avondloop of omdat je met zoveel in je hoofd zit? Deze ontspanningsoefeningen zullen je helpen om sneller de slaap te vatten én lekkerder te slapen!
Door kleine veranderingen in je levensstijl (meer sporten, gezond eten, je gewicht onder controle houden) zou je tot een kwart minder risico lopen op een hartaanval, zelfs als je er pas op latere leeftijd mee begint.
Lopen aan een relaxed tempo heeft tal van fysieke en mentale voordelen. Dit is waarom het niet altijd sneller en harder hoeft te gaan.
Lopen in warme temperaturen verhoogt het risico op zonnesteken, daarom is het belangrijk om de symptomen te herkennen en hitte-uitputting te voorkomen.