Eindejaarslijstjes: de meest gelezen fit- en gezondheidsartikels van 2023

Tijdens de laatste dagen van het jaar blikken wij nog enkele keren terug op wat er in 2023 allemaal de revue passeerde. Dit eindejaarslijstje geeft je een overzicht van de 10 meest gelezen artikels om je algemene gezondheid, mentaal welzijn en fitheid mee te verbeteren.

(Klik op de titels om de volledige artikels te lezen.) 

1. 5x word een betere loper … Zonder te lopen

Lopen is niet altijd de enige of beste manier om beter en sneller te worden. Ook deze vijf tips helpen je – naast consistent trainen – bij het verbeteren van je loopprestaties.

2. Vier dingen die je elke avond kan doen voor meer spiermassa

Als je graag meer en sterkere spieren wil, ben je waarschijnlijk goed aan het trainen. Maar er komt meer bij kijken dan enkel en alleen training. Door je loop- en fitnesssessies te ondersteunen met slimme herstelstratiegieën zal je je doel sneller en efficiënter bereiken.

3. Deze variant op de lunge is de perfecte oefening voor sterke dijen en billen

Zoek je een lichaamsoefening waarmee je zowel je dij- als bilspieren traint? Dan is de zijwaartse lunge de oefening die je nodig hebt. Met deze lunge-variant krijg je bovendien niet enkel sterke dijen en bilspieren, maar verbeter je ook je evenwicht en flexibiliteit.

4. Vijf redenen waarom lichaamsbeweging krachtiger is dan je denkt

Je lichaam in beweging brengen heeft tal van fysieke voordelen, maar dat is enkel maar het begin …

5. 7x voeding met bedrieglijk veel suikers (+slimmere keuzes voor een gezond hart)

Hoewel je misschien je best doet om je suikerinname te beperken, bevatten veel producten een grote hoeveelheid verborgen suikers. Sommige producten die we dagelijks eten – yoghurt met een smaakje, havermoutpap, graanrepen – bezitten vaak meer suiker dan je zou verwachten.

6. Deze 4 ongezonde gewoontes verouderen je hart

Voor de ‘Week van het Hart’ (van 25 september tot 1 oktober) lanceerde de Belgische Cardiologische Liga een nieuwe campagne om ons bewust te maken van risicofactoren die leiden tot hart- en vaatziekten. Dit jaar focuste de organisatie op ongezonde gewoontes die je leven drastisch inkorten.

7. Door dit voor je ochtendtraining te eten, verbrand je extra calorieën

Geef je stofwisseling een boost en verbrand extra kilocalorieën in rust door dit bepaald eiwit te nemen voor je training.

8. Op deze tijdstippen sporten is het beste voor je gezondheid

Bewegen op eender welk tijdstip van de dag is goed voor je gezondheid, maar nieuw onderzoek suggereert dat sporten tussen specifieke uren weleens meer voordelen met zich kan meebrengen.

9. Vet verbranden tijdens je slaap? Zo werkt het
Heb je het gevoel dat je die overtollige kilo’s maar niet kwijtraakt – ondanks je voedings- en trainingsinspanningen? Dan kan het helpen om je te focussen op je slaap. Jawel, je leest het goed. Je kan je slaaproutines slim inzetten om meer vet te verbranden. Wij vertellen je in vijf tips hoe dat juist zit.

10. Door dit aan je koffie toe te voegen, kan je ontstekingen weren

Drink je ’s ochtends standaard een cappuccino of voeg je altijd een scheutje melk aan je kop koffie toe? Dan hebben we goed nieuws, want nieuw onderzoek suggereert dat de specifieke combinatie van koffie en melk ontstekingswerend kan zijn. In dit artikel lees je hoe dat juist zit.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.