Gezondheid

Vleesarme en vleesvrije diëten geassocieerd met verlaagd risico op kanker

Wetenschappers van de Universiteit van Oxford hebben vastgesteld dat mensen die weinig of geen vlees eten een lager algemeen risico op kanker vertonen.
De bestandsdelen in koffie hebben mogelijks een positief effect op obesitas.
Dat lopen heilzaam is, wist je wellicht al. Maar volgens een wetenschappelijke studie leveren onze loopsessies al gezondheidsvoordelen op met wekelijks 50 minuten rustig lopen!
Toegenomen ernstige fysieke vermoeidheid is bij zestigplussers een indicator voor een naderend levenseinde. Tot die bevinding zijn wetenschappers van de Universiteit van Pittsburgh gekomen. De remedie: gezond in beweging blijven!
Deze vier (simpele) voedingsmiddelen zijn rijk aan vezels en eiwitten: twee belangrijke voedingsstoffen voor een plattere buik.
We weten dat lange tijd zitten niet goed is voor onze gezondheid, maar hoeveel moeten we nu bewegen om de negatieve gevolgen ervan te beperken?
Dat de natuur heilzaam werkt, is - natuurlijk - geen nieuws. Maar dat zelfs erg korte periodes in een natuurlijke omgeving bijdragen aan een gelukkiger gevoel is, is een interessante bevinding om je voordeel uit te halen.
Tijdens de laatste dagen van het jaar blikken wij nog enkele keren terug op wat er in 2021 allemaal de revue passeerde. Dit eindejaarslijstje geeft je een overzicht van de 10 meest gelezen artikels om een gezond gewicht te krijgen of te behouden.
Tijdens de laatste dagen van het jaar blikken wij nog enkele keren terug op wat er in 2021 allemaal de revue passeerde. Dit eindejaarslijstje geeft je een overzicht van de 10 meest gelezen artikels om je loopprestatie én algemene gezondheid mee te verbeteren.
Wat je eet heeft een grote impact op je hartgezondheid. Je voedingsgewoonten beïnvloeden namelijk onder meer je bloeddruk, cholesterol en bloedsuiker. Dankzij bepaalde voedingsgewoonten te wijzigen, kan je je hartgezondheid dan ook bevorderen.
Zon en frisse lucht zijn niet de enige gezondheidsboosters van de natuur.
Val je niet makkelijk in slaap, bijvoorbeeld na een avondloop of omdat je met zoveel in je hoofd zit? Deze ontspanningsoefeningen zullen je helpen om sneller de slaap te vatten én lekkerder te slapen!
Door kleine veranderingen in je levensstijl (meer sporten, gezond eten, je gewicht onder controle houden) zou je tot een kwart minder risico lopen op een hartaanval, zelfs als je er pas op latere leeftijd mee begint.
Lopen aan een relaxed tempo heeft tal van fysieke en mentale voordelen. Dit is waarom het niet altijd sneller en harder hoeft te gaan.
Lopen in warme temperaturen verhoogt het risico op zonnesteken, daarom is het belangrijk om de symptomen te herkennen en hitte-uitputting te voorkomen.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.