Training

De wereldrecords bij de mannen en de vrouwen

Vorige week behandelden we in de 'Het Geheim van Hardlopen'-rubriek de invloed van de afstand en de formule van Pete Riegel. Waaraan kunnen we onze eigen prestaties en de formule van Pete Riegel beter spiegelen dan aan de wereldrecords op de piste en de weg?
Heet of niet, ook in de zomer blijven we lopen. Wat doe je beter wel of juist niet als je loopt bij hoge temperaturen? Bert Ackaert van Energy Lab geeft advies.
In de tweede column over het Geheim van Hardlopen gaan we in op een bekend probleem. We weten allemaal dat we bij een marathon langzamer lopen dan bij een 5 km wedstrijd, maar hoe zit dat eigenlijk? Hoeveel langzamer gaan we als de afstand toeneemt?
Stijn Vlaeminck grasduint voor running.be magazine tweemaandelijks in de muziekcollectie van Studio Brussel. Bekijk de muzieklooplijstjes, aangepast aan jouw looptempo!
Altijd al willen weten hoe je sneller kan lopen? De auteurs van het boek 'Het Geheim van Hardlopen' lichten vanaf nu geregeld een tipje van de sluier in de trainingsrubriek op running.be!
Paul Van Den Bosch maakte exclusief voor running.be magazine een twaalfwekenschema voor The Color Run 5 km, waarvoor er al 11.000 borstnummers de deur uit zijn. Je training start in de week van 16 juni!
Hoe ga je als loper het best om met hoge temperaturen en felle zon? Running.be geeft je 10 tips!
Stijn Vlaeminck grasduint voor running.be magazine tweemaandelijks in de muziekcollectie van Studio Brussel. Bekijk de muzieklooplijstjes, aangepast aan jouw looptempo!
De Hardlopen met Evy app heeft de kaap van 200.000 gebruikers gerond. Samen met de 70.000 Belgische gebruikers van de Start 2 Run app, lopen er nu al meer dan een kwart miljoen mensen met Evy Gruyaert.
Paul Van Den Bosch werkte exclusief voor running.be magazine een tienwekenschema voor de 20 km door Brussel uit. Je training start in de week van 10 maart!
Wil je goed voorbereid aan de start van de DVV Antwerp 10 Miles komen? Paul Van Den Bosch stelde speciaal voor running.be magazine een negenwekenschema op voor lopers met niet zo veel loopervaring.
Met de Start 2 Run app kan je je vanaf volgende week in 12 weken tijd voorbereiden op de DVV Antwerp 10 Miles. Binnenkort kan dat ook voor de 20 km door Brussel, bekijk alvast een voorproefje!
Wil je optimaal voorbereid aan de start van de DVV Antwerp 10 Miles staan? De Start 2 Run app van Evy Gruyaert en Energy Lab biedt vanaf nu vijf trainingsschema's aan voor deze loopklassieker!
De overlevingskansen van sporters liggen hoger dan die van niet-sporters. De hartslag en fitheid zijn daarin cruciaal.
Frederik Van Lierde is verkozen tot Sportman van het jaar. In running.be magazine vertelt de triatleet meer over zijn looptrainingen en geeft hij goede raad aan recreanten.