Training

Lopers, laat je screenen!

Binnenkort ontwaken heel wat lopers uit hun winterslaap. Is een checkup bij de sportdokter dan een goed idee voor zowel beginnende als ervaren lopers? Robin Decottignies van Energy Lab geeft tekst en uitleg!
Mieke Boeckx leerde haar volk al lopen, doet ze nu ook hetzelfde met langlaufen? De wintersport is volgens de grondlegster van Start to Run bij dit weer immers een prima alternatief voor lopen.
Elke sporter gruwt van een simpele verkoudheid, want hij vreest een impact op zijn zorgvuldig opgebouwde conditie. Hij wil niets liever dan gewoon blijven trainen. Maar is dat wel een goed idee?
Kou en regen zijn een regelrechte aanslag op het lichaam van de loper. Mits de juiste kledij kan je echter ook in de winter gewoon blijven doorlopen. Bekijk de tips van Energy Lab!
TRAINING - De sleutel tot het verbeteren van je conditie ligt in de juiste bepaling van de loopsnelheid die overeenkomt met het soort training dat je wilt uitvoeren.
Het finishen in een marathon is de ultieme droom van heel wat lopers. Paul Van Den Bosch en Energy Lab bereiden je voor om de marathon te lopen binnen de vier uur.
De marathon is niet voor iedere loper dé ultieme droom. Veel lopers kiezen bewust voor bijvoorbeeld de 5 kilometer. Ook deze kortere afstanden zijn niet te onderschatten als je gaat voor een snelle chrono.
In het eerste running.be magazine bereidden Paul Van Den Bosch en Energy Lab de beginnende loper voor op de 10 km. Smaakt het naar meer? Zet nog een stap vooruit en train mee voor de halve marathon!
Polar en Energy Lab begeleiden al jaren lopers van alle niveau's. In samenwerking met running.be magazine willen ze die ervaring en kennis met jou delen op twee gratis workshops.
Wat volgt er na Start to Run? Het zwarte gat? Integendeel! Samen met Paul Van Den Bosch en Energy Lab bereidt running.be magazine je voor op de 10 kilometer.
Door te lopen worden je spieren beter bestand tegen vermoeidheid, waardoor je conditie verbetert. Uit onderzoek blijkt nu dat ook je verstand op dezelfde manier verscherpt wordt.