Komon klaar voor Eindhoven

Leonard Patrick Komon, wereldrecordhouder op 10 en 15km en één van de snelste halve marathonlopers ter wereld, zal op zondag 12 oktober zijn debuut maken op de marathon van Eindhoven. Bij testen in Energy Lab liet hij alvast zien meer dan te klaar te zijn. Bekijk de video!

Leonard Patrick Komon (26) liep zijn wereldrecord op de 10km in Utrecht en zijn wereldrecord op de 15km in Nijmegen. Eerder dit jaar maakte Komon zijn debuut op de halve marathon in Berlijn. Hij won de wedstrijd en liep met 59 minuten en veertien seconden een toptijd. Dinsdag kwam Komon langs bij Energy Lab voor een inspanningstest. Bekijk in de video hoe vlotjes hij de 19 km/u haalt!

Ook dinsdag ging hij het parcours in Eindhoven verkennen en zijn indruk is uiterst positief. ‘Ik heb als doel gesteld om een tijd van 2:05 te lopen en het parcoursrecord te breken. Ik denk dat het een snel parcours is. Als de omstandigheden goed zijn moet ik een snelle tijd hier kunnen lopen. Ik train met een aantal atleten die al in Eindhoven gelopen hebben dus ik had van hen ook al over de marathon gehoord. Het is goed dat ik het met eigen ogen gezien heb,? zo laat Komon weten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?