Training

Train met Evy Gruyaert voor de 10 Miles!

Wil je optimaal voorbereid aan de start van de DVV Antwerp 10 Miles staan? De Start 2 Run app van Evy Gruyaert en Energy Lab biedt vanaf nu vijf trainingsschema's aan voor deze loopklassieker!
De overlevingskansen van sporters liggen hoger dan die van niet-sporters. De hartslag en fitheid zijn daarin cruciaal.
Frederik Van Lierde is verkozen tot Sportman van het jaar. In running.be magazine vertelt de triatleet meer over zijn looptrainingen en geeft hij goede raad aan recreanten.
Pieter-Jan Hannes pakte gisteren knap goud op het EK veldlopen voor beloften. Het had echter geen haar gescheeld of de chemiestudent had zijn profambities mogen opbergen door een zware stressfractuur, zo getuigt hij in running.be magazine.
Loop jij op training altijd een bepaalde tijd of heb je een zekere afstand als doel? Beide aanpakken hebben ieder hun eigen voordeel zo blijkt uit onderzoek.
Onder de drie uur duiken op de marathon is voor vele recreanten een brug te ver. Speciaal voor hen werkte Paul Van Den Bosch in running.be magazine een schema uit voor de 42,195 km in 3u30'.
In de aanloop naar HBvL Dwars door Hasselt beantwoordt Het Belang van Limburg wekelijks een vraag van een lopende lezer. 'Kan seks voor een wedstrijd?' mocht daarbij natuurlijk niet ontbreken!
In de aanloop naar HBvL Dwars door Hasselt beantwoordt Het Belang van Limburg wekelijks een vraag van een lopende lezer. Deze keer gaat het over het ontstaan van en de remedie tegen steken in de zij.
Niet alleen voor toppers, maar ook voor recreanten is het belangrijk om je wedstrijd goed in te delen. Het Belang van Limburg vroeg naar aanleiding van Dwars door Hasselt tips aan Krijn Van Koolwijk.
In de twee vorige nummers van running.be magazine bereidde Paul Van Den Bosch je voor om respectievelijk 5 en 10 km uit te lopen. In het september geeft hij tips voor een snelle(re) 10 km!
In het meinummer van running.be magazine stoomde Paul Van Den Bosch je klaar voor je eerste 5 kilometer. Smaakt naar meer? Deze keer bereidt hij je in negen weken tijd voor op de 10 kilometer.
Vandaag bereikt het kwik voor het eerst tropische waarden. De nodige voorzorgen nemen voor, tijdens én na het lopen is dan ook de boodschap. Bekijk de tips van coach Paul Van Den Bosch van Energy Lab!
Wil je beginnen met lopen? Het Start to Run-schema van Paul Van Den Bosch helpt je in negen weken tijd op weg naar je eerste 5 kilometer.
Op welke manier recupereer je het best van een geleverde inspanning? Door rustig te lopen of platte rust te nemen? We klopten met deze vraag aan bij bewegingswetenschapper Bert Ackaert van Energy Lab.
Nog even doorbijten en dan is de lente écht een feit! Vooraleer je (terug) begint te trainen, geeft Paul Van Den Bosch van Energy Lab nog enkele algemene loopprincipes mee in running.be magazine.