Training

Het overtrainingssyndroom: zo herken je het en dit kan je eraan doen

Je wil beter en sneller worden. Liefst zo vlug mogelijk. Je staalharde discipline en ambitie zijn daarbij troeven om te koesteren. Maar let op en negeer de symptomen van overtraining niet. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want adrenaline en andere stoffen verdoezelen soms je besef dat je te veel doet. Wij verhogen je waakzaamheid.  
Haal het meeste uit je zomer met deze zes geschikte crosstrainingen voor lopers.
Geen tijd voor een volledige corestabilitysessie, maar wil je wel graag sterkere, mooiere billen? Volgens onderzoek boek je met deze oefening het meeste resultaat.
Het zal je wellicht al zijn opgevallen: je loopsessie in de zomer gaat vaak moeizamer dan dezelfde training in de winter. Hoe komt dat?  
Lopen op het strand kan een leuke en vooral pittige variatie zijn op je trainingen in het bos of op de verharde weg. Met deze 10 tips ben je goed voorbereid voor je volgende loopsessie over het zand.
Krachttraining is ook voor lopers zeer belangrijk en helpt je onder meer om blessurevrij te blijven. Je kan cardio- en krachttraining ook op dezelfde dag doen, maar hou hier dan rekening mee.
Vaak wordt gedacht dat je voornamelijk spieren kweekt via krachttraining, maar je kan ook spieren opbouwen met het juiste loop- en voedingsschema.
Dit veroorzaakt een te lage bloedsuikerspiegel voor het sporten en dit kan je eraan doen.
Hoe fitter je bent, hoe minder hard je zweet? Niet helemaal. Je zweetproductie kan net stijgen doordat je beter in conditie bent.
Zoek je een lichaamsoefening waarmee je zowel je dij- als bilspieren traint? Dan is de zijwaartse lunge de oefening die je nodig hebt. Met deze lunge-variant krijg je bovendien niet enkel sterke dijen en bilspieren, maar verbeter je ook je evenwicht en flexibiliteit.
Bij swimrunning wissel je voortdurend zwemmen en trailrunnen af. In Scandinavië is deze sport al 20 jaar lang bijzonder populair. Hoog tijd dus om swimrunning ook in België wat bekender te maken. De zomer is daarvoor natuurlijk het ideale seizoen!
We weten allemaal dat het als loper belangrijk is om goed te stretchen, zowel voor als na het lopen. Je kan statisch of dynamisch stretchen. Wat is het verschil en wanneer doe je best welk type rekoefening?
Je lichaam is als een dominosteen: als één ding niet goed werkt, veroorzaakt dat vaak andere ongemakken. Zorg dus voor een goede basis van je lichaam en start met het versterken van je voeten en je enkels.
Met enkele eenvoudige oefeningen om je bilspieren te onderhouden en te versterken, verbeter je je looptechniek, verklein je het blessurerisico en krijg je een steviger achterwerk.
Al eeuwenlang wordt groene thee gedronken overal ter wereld. Het heeft veel gezondheidsvoordelen, zeker ook voor lopers.