Training

Lopen op je nuchtere maag: een goed idee?

Het kan geen kwaad om te gaan lopen zonder vooraf iets te eten, op voorwaarde dat je traag loopt en niet te lang. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende variatie in je trainingsschema. Het is niet de bedoeling dat je altijd nuchter gaat hardlopen.
Na een intensieve training of wedstrijd hebben je spieren tijd nodig om te herstellen. In dit artikel beantwoorden we vijf veelvoorkomende vragen rond spierherstel en vertellen we je waarom het zo belangrijk is om voldoende aandacht te besteden aan je recuperatie.
Ondermijn jij je prestatie door (een van) deze fouten te maken? Zo pak je ze aan om zowel je loopcomfort te verhogen als je prestatie zelf te verbeteren.
Deze 6 signalen tonen dat je sportuurtjes lonen ... En nee, het heeft niets te maken met hoe je eruitziet of hoeveel je weegt.
Het is geen geheim dat een goede opwarming en coolingdown belangrijk zijn, zowel op wedstrijddag als bij je wekelijks duurloopje. Maar hoe ziet de ‘ideale’ opwarming en coolingdown er nu precies uit? Hieronder zetten we de voordelen ervan op een rijtje en geven we je tips en voorbeelden mee om zelf makkelijk mee aan de slag te gaan.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijt dat lichaamsbeweging de productie van cannabisachtige stoffen in het lichaam verhoogt. Deze stoffen kunnen ontstekingsprocessen en pijn verminderen, én mogelijk ook gezondheidsaandoeningen zoals artrose, hartziekten en kanker voorkomen.
Zo vermijd je ongemakkelijke situaties tijdens het lopen.
Deze handige tijdslijn en checklist helpen het recuperatieproces te versnellen.
Niet enkel sprinters hebben baat bij het optimaliseren van hun snelheid. Ook langeafstandslopers breken graag hun PR. Deze 6 'snelle' tips kunnen helpen.
Ben je aan het lopen, maar heb je het gevoel dat je benen niet mee willen? En gebeurt dit wel vaker? Zware benen kunnen worden verzoorzaakt door verschillende factoren. Wij lijsten hieronder veelvoorkomende oorzaken op, en delen tips hoe je vermoeide benen kan verhelpen.
5 kilometer is voor veel lopers een haalbare afstand. Hieronder vind je 4 tips om je besttijd op 5000 meter te verbeteren.
Naast 'rust' is ook de 'cooling down' een ferm onderschat trainingsonderdeel. We leggen kort het nut ervan uit.
De knieën zijn lichaamsonderdelen die het tijdens het lopen serieus te verduren krijgen, met soms een lopersknie tot gevolg. Wat is daar exact de oorzaak van en wat doe je ertegen?
Met lopen verbrand je aardig wat kilocalorieën, wat het een interessante en doeltreffende methode maakt om wat overtollige kilo's kwijt te spelen. Toch lukt het sommige lopers niet om - ondanks hun inspanningen - gewicht te verliezen. Herkenbaar? Vermijd dan volgende loopfouten.
Proficiat, je hebt je marathon gefinisht! Om de ergste spierpijn en -stijfheid voor te zijn, geven we je een chronologisch overzicht met tips die je kunnen helpen.