Training

Meer spiermassa? 4 regels om te onthouden

Lopers hebben er alle baat bij om aan hun kracht en intensiteit te werken en meer spieren te kweken. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Deze vier spierversterkende tips kunnen helpen!
Na een lange periode je trainingen te hebben opgebouwd, bereik je eindelijk je piekweek, waarin jij je optimaal klaarstoomt voor die ene wedstrijd. Maar wat houdt die week exact in?
Is het nu beter om 's ochtends of 's avonds je sportschoenen aan te trekken om het meeste uit je work-out te halen? Zowel sporten in de ochtend als in de avond heeft voor- en nadelen. In dit artikel zetten we ze even op een rijtje, zodat je jouw ideale sportmoment kan kiezen.
Vraag je je weleens af of het nu beter is om 's ochtends of 's avonds je sportschoenen aan te trekken om het meeste uit je work-out te halen? Zowel sporten in de ochtend als in de avond heeft voor- en nadelen. In dit artikel zetten we ze even op een rijtje, zodat je jouw ideale sportmoment kan kiezen.
Zo haal je het meeste uit je regenloopjes.
Voor je gaat lopen, moet je goed eten zodat je voldoende energie in je tank hebt. Anderzijds mag je ook niet te veel eten want dit kan je spijsvertering verstoren. En je moet ook uitkijken met wát je in je mond steekt.
Na een stevige loopsessie kan je last krijgen van spierpijn. Eén ultiem redmiddel is er helaas nog niet, maar met volgende tips kan je de hardnekkigste pijn wel verlichten.
Ontbreekt het jou soms aan motivatie om je sportschoenen aan te trekken? Deze trucjes, bewezen door de wetenschap, kunnen je toch overtuigen.
Loop jij op training altijd een bepaalde tijd of stel je een specifieke afstand als doel? Beide aanpakken hebben hun voordeel, maar wanneer train je nu beter op tijd en wanneer op afstand?
Proficiat, je hebt je marathon gefinisht! Om de ergste spierpijn en -stijfheid voor te zijn, geven we je een chronologisch overzicht met tips die je kunnen helpen.
Niet elk trainings- of wedstrijdparcours is zo plat als een pannenkoek. Maar welke strategie pas je het best toe als je wat hoogteverschil voor de kiezen krijgt?
Met trainingen waarbij je snelheid integreert, zet je je snelle spiervezels aan het werk - een type vezels dat je niet of minder gebruikt als je enkel rustige duurlopen afwerkt. Snelheidstrainingen stimuleren ook je neuromusculaire systeem, wat je hart sterker maakt en je loopefficiëntie verhoogt. Meer voordelen? Ze verbeteren je VO2-max, verhogen je snelheid en maken je sterker.
Calcium speelt een belangrijke rol bij verschillende lichaamsprocessen die cruciaal zijn bij het sporten. Van sterke botten tot een goede zenuwwerking: calcium is een onmisbaar mineraal. Staan deze calciumbronnen voldoende op jouw menu?
RunningBE en LIFT lanceren een eerste Mobility Challenge voor lopers. Eén week lang geven de kinesisten van LIFT je dagelijks oefeningen mee om je mobiliteit te verbeteren in 7 praktische video’s. Het doel? Blessures voorkomen en je loopprestatie optimaliseren.
De voorjaarswedstrijden staan voor de deur. Wie dit jaar zijn besttijd wil verbeteren, kan overwegen om trainingen aan wedstrijdtempo op te nemen in zijn weekschema. Een krachtig middel, maar gebruik het voorzichtig. Energy Lab-coach Paul Van den Bosch legt uit waarom.