Training

Lopen met je hond? Dierenarts geeft antwoord op meest gestelde vragen

Is je hond je favoriete loopmaatje? Goed nieuws, want honden zijn sportieve dieren en brengen graag zo veel mogelijk tijd met je door. Maar als je je geliefde viervoeter meeneemt voor een looptocht, moet je wel met enkele zaken rekening houden. Voor RunningBE magazine interviewden we dierenarts én loopster Saskia Garré.
Niet enkel sprinters hebben baat bij het optimaliseren van hun snelheid. Ook langeafstandslopers breken graag hun PR. Deze 6 'snelle' tips kunnen helpen.
Staat er dit najaar een marathon op je planning of zou je er graag een doel van maken? Ga dan aan de slag met dit trainingsschema en begin nu met je voorbereiding!
Ben je aan het lopen, maar heb je het gevoel dat je benen niet mee willen? En gebeurt dit wel vaker? Zware benen kunnen worden verzoorzaakt door verschillende factoren. Wij lijsten hieronder veelvoorkomende oorzaken op, en delen tips hoe je vermoeide benen kan verhelpen.
In de voorbereiding op je marathon is het belangrijk dat je meer doet dan alleen maar kilometers maken. Als je wilt dat je sessies lang, snel en blessurevrij zijn, is het essentieel om aandacht te besteden aan spierversterkende oefeningen. Zo maak je je lichaam sterker tegen de externe repetitieve belasting van het lopen. De kinesisten van LIFT geven samen met olympisch marathonloper Michael Somers daarom drie essentiële oefeningen mee.
Wie een pees scheurt, is zich daar niet altijd meteen van bewust. Daarom: hoe weet je dat het toch zover is en hoe herstel je ervan?
Recuperatie is een integraal deel van je training en een gezonde levensstijl. Sterker nog: om alles uit je loopsessies te halen, zijn de juiste recuperatiemethoden net zo belangrijk als je looptrainingen zelf.
Je kan je uithoudingsvermogen op verschillende manieren verbeteren. Deze zeven tips kunnen je helpen.
Wil je weten hoe het gesteld is met je fitheid en gezondheid? Deze checklist geeft je een overzicht van wat je moet kunnen, van je twintigste tot je zeventigste.
Deze 6 signalen tonen dat je sportuurtjes lonen ... En nee, het heeft niets te maken met hoe je eruitziet of hoeveel je weegt.
De hartslagmeter is voor de meeste lopers bijna niet meer weg te denken. Dankzij dat stukje technologie volgen we onze hartslag nauwkeurig op en optimaliseren we onze trainingen. Belangrijk om te weten is dat verschillende factoren je hartslag kunnen beïnvloeden. Sportarts Hans Talloen geeft tekst en uitleg.
Wie traint op hartslag heeft vast al gehoord van de aerobe en anaerobe drempel. Maar wat willen die begrippen eigenlijk zeggen? En kan je ze zelf bepalen?
Het ontbreekt ons allemaal weleens aan tijd. Toch hoeft tijdgebrek niet per se roet in je trainingsschema te gooien en verbeter je ook met een korte work-out je snelheid en uithouding. Wij geven je inspiratie met deze 5 trainingen.
De knieën zijn lichaamsonderdelen die het tijdens het lopen serieus te verduren krijgen, met soms een lopersknie tot gevolg. Wat is daar exact de oorzaak van en wat doe je ertegen?
Hou rekening met deze 5 parameters om te bepalen of je lichaam opnieuw klaar is voor een loopsessie.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.