NIEUWS

Met dit trainingsschema finish je de marathon in 4 uur

Staat er dit najaar een marathon op je planning of zou je er graag een doel van maken? Ga dan aan de slag met dit trainingsschema en begin nu met je voorbereiding!
Het merk LOWA associëren outdoorliefhebbers natuurlijk vooral met bergwandelschoenen. In dat segment staat het merk al sinds 1923 voor Duitse gründlichkeit: kwaliteit, duurzaamheid en comfort. Eigenschappen die je ook terugvindt in hun eerste drie trailschoenmodellen, die het vorig jaar lanceerde. De LOWA FORTUX is het model voor wie van lange afstanden op gevarieerde trails houdt. RunningBE deelt zijn ervaringen met de trailschoen en ging na voor wie de schoen een interessante metgezel kan zijn.
Heel wat lopers trekken graag 's ochtends hun loopschoenen aan. Maar hoe voed je je lichaam het best voor dit soort trainingen? En moet je überhaupt wel iets eten?
Bananenbrood is een verstandig tussendoortje voor lopers. Door de trage koolhydraten is het de ideale remedie tegen 'een hongerke' en goed voor je energiepeil. Bovendien is het makkelijk om zelf te maken!
Ben je aan het lopen, maar heb je het gevoel dat je benen niet mee willen? En gebeurt dit wel vaker? Zware benen kunnen worden verzoorzaakt door verschillende factoren. Wij lijsten hieronder veelvoorkomende oorzaken op, en delen tips hoe je vermoeide benen kan verhelpen.
Voor de meesten is het voltooien van slechts één marathon al een uitdaging op zich. Maar Steve Edwards, bijgenaamd ‘The Godfather’, voltooide er liefst duizend.
Eelt tussen de tenen, nagels die ingroeien en blaren op de voeten: het onderstel van de gemiddelde loper krijgt heel wat te verduren. Zijn jouw loopvoeten ook niet bepaald poezelig te noemen? Met de tips van podologe Lindsey Vandenberghe blijf je vervelende voetkwaaltjes de baas.
Huidige trends, zoals het ketodieet, staan sceptisch tegenover de consumptie van koolhydraten, waarbij we brood, bananen of havermout vaker links laten liggen. Maar is dat wel zo verstandig?
Op donderdag 30 mei loopt Hilde Dosogne in het kader van haar project Marathon Woman 366 haar 151ste opeenvolgende marathon van 2024. Met die prestatie zal ze het Guinness World Record bij de vrouwen breken en om dat te vieren komt er een vierdaags recordfeest in Gent waarop iedereen uitgenodigd is.
In de voorbereiding op je marathon is het belangrijk dat je meer doet dan alleen maar kilometers maken. Als je wilt dat je sessies lang, snel en blessurevrij zijn, is het essentieel om aandacht te besteden aan spierversterkende oefeningen. Zo maak je je lichaam sterker tegen de externe repetitieve belasting van het lopen. De kinesisten van LIFT geven samen met olympisch marathonloper Michael Somers daarom drie essentiële oefeningen mee.
'Vet' heeft vaak een slechte reputatie: het wordt onder meer gelinkt aan obesitas, een verhoogde cholesterol en verhoogde bloeddruk. Vetarme diëten zijn echter niet het antwoord om gewicht te verliezen en deze gezondheidsproblemen te vermijden ... Je hebt namelijk vetten nodig om gezond te zijn.
Wie een pees scheurt, is zich daar niet altijd meteen van bewust. Daarom: hoe weet je dat het toch zover is en hoe herstel je ervan?
Recuperatie is een integraal deel van je training en een gezonde levensstijl. Sterker nog: om alles uit je loopsessies te halen, zijn de juiste recuperatiemethoden net zo belangrijk als je looptrainingen zelf.
Omdat veel mensen dol zijn op asperges, die nu volop in het seizoen zijn, geven we het recept voor een smakelijke lentesalade... met asperges in de hoofdrol!
Je kan je uithoudingsvermogen op verschillende manieren verbeteren. Deze zeven tips kunnen je helpen.
Op zondag 12 mei staat met ENGIE Dwars door Brugge een van de oudste en mooiste stadslopen van het land op de kalender. De 43ste editie van deze oerklassieker pakt opnieuw uit met een prachtig stadsparcours van 15 km. Ook een 5 km en een Persil Kids Run van 1 km maken deel uit van het programma. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag, zondag ter plaatse inschrijven is ook mogelijk. Wie er zondag zeker bij zal zijn is olympisch marathonloper Koen Naert!
Wil je weten hoe het gesteld is met je fitheid en gezondheid? Deze checklist geeft je een overzicht van wat je moet kunnen, van je twintigste tot je zeventigste.
De Belgische kust is op zaterdag 11 mei het paradijs voor wandelaars. De AG Belgian Coast Walk viert zijn vijfde verjaardag met een recordaantal deelnemers. Meer dan 7000 wandelaars zakken dit weekend af naar de kust. 1300 deelnemers wagen zich aan de langste afstand van 80 km over de hele kustlijn.
Met Het digitale dilemma maakte journalist en reportagemaker Tim Verheyden bij VRT NWS de voorbije weken alweer een sterk staaltje televisie over de invloed van technologie op mens en maatschappij. Maar de 47-jarige Limburger is ook een gepassioneerd loper, die als medestichter van de BXL Run Crew en Brutaal Running om de haverklap met verfrissende loopinitiatieven op de proppen komt.
Op zaterdag 5 oktober vindt de eerste editie van de A.S.Adventure Brussels 60 plaats. In dit gloednieuwe en grootse wandelevent van 60 km trekken de deelnemers door een dertigtal parken en verrassende groene locaties in en rond Brussel. Na de AG Belgian Coast Walk is dit de tweede langeafstandswandelchallenge van organisator Golazo, dat hiervoor de handen in elkaar slaat met outdoor- en lifestylespecialist A.S.Adventure. Inschrijven voor de de A.S.Adventure Brussels 60 kan vanaf woensdag 8 mei om 14u.
Op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, doen 4500 lopers en wandelaars mee aan de traditionele Abdijentocht tussen Averbode en Tongerlo. Voor de lopers is er een mooi, bosrijk parcours van 16 km uitgestippeld. Ook de wandelaars kunnen die 16 km afleggen of kiezen voor een grote groene lus van 33 km. Online inschrijven kan nog tot en met woensdag. Donderdag ter plaatse inschrijven is ook mogelijk.
Wil je wat kilo's kwijtspelen? Dan kunnen deze 8 voedingsmiddelen helpen.
Deze 6 signalen tonen dat je sportuurtjes lonen ... En nee, het heeft niets te maken met hoe je eruitziet of hoeveel je weegt.
Elke loper maakt het weleens mee: je voelt je moe en futloos en je weet niet hoe het komt ... Een (continu) vermoeid gevoel kan wijzen op een ijzertekort. Als loper heb je meer kans om een ijzertekort te ontwikkelen, maar er zijn gelukkig ook manieren om het te voorkomen!