Recept: lentesalade met asperges en zoete aardappel

Omdat veel mensen dol zijn op asperges, die nu volop in het seizoen zijn, geven we het recept voor een smakelijke lentesalade... met asperges in de hoofdrol!

Dat asperges heel wat gezondheidsvoordelen hebben, moeten we je niet meer vertellen. Deze frisse salade met asperges en zoete aardappel is ideaal als lunch op een lentedag. Je kan gerust 2 porties tegelijk maken en een dagje bewaren in de ijskast. Bijkomend voordeel van dit recept is dat je er slechts enkele ingrediënten voor nodig hebt. Snel aan de slag dus!

Dit heb je nodig (voor 2 porties):
* 2 zoete aardappels
* 100 gr groene asperges
* 100 gr veldsla
* 1 rode ui
* 1 halve citroen
* 100 gr fetakaas
* olijfolie
* peper, zout en andere kruiden naar eigen smaak

Zo maak je deze lekkere ‘spring-proof’ salade:
* Verwarm je oven voor op 200 graden.
* Snijd de zoete aardappels in plakjes (je hoeft ze niet te schillen, de schil is lekker en bevat veel vitamines). Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, peper en zout en zet ze zo’n 25 minuten in de oven. Houd de oven goed in de gaten zodat het zeker niet aanbrandt.
* Leg na 15 minuten de groene asperges ook op de bakplaat. Rooster ze samen met de zoete aardappel een 15-tal minuten mee. Ook hier: blijf in de buurt van de oven!
* Snijd de rode ui in stukjes, pers de halve citroen uit en verkruimel de fetakaas. Doe de veldsla in een kom of 2 borden.
* Haal de zoete aardappels en de asperges uit de oven. Voeg ze toe aan de veldsla, samen met de rode ui.
* Maak de dressing met het citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Voeg dit toe aan de salade. Meng goed door elkaar en kruid af met peper, zout en eventuele andere kruiden naar eigen smaak.
* Werk af met de verkruimelde feta.

Weetjes over dit gerecht:
* Naast asperges hebben ook zoete aardappels hebben een gunstige invloed op je gezondheid. Ze dragen bij aan een sterk immuunsysteem doordat ze rijk zijn aan Vitamine A, dat net als vitamine C een weerstandsvitamine is. Daarnaast bevatten zoete aardappels veel complexe koolhydraten voor het aanvullen van je energievoorraad.
* Veldsla is een gezondheidsbooster. Je zou het misschien niet verwachten, maar veldsla bevat gezonde omega-3 vetzuren. Die zijn goed voor de bloedvaten en de hersenen! Veldsla is ook rijk aan vitamine A en C, kalium, ijzer en foliumzuur.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?