AG Belgian Coast Walk viert zaterdag vijfde verjaardag met recordeditie met ruim 7000 wandelaars

De Belgische kust is op zaterdag 11 mei het paradijs voor wandelaars. De AG Belgian Coast Walk viert zijn vijfde verjaardag met een recordaantal deelnemers. Meer dan 7000 wandelaars zakken dit weekend af naar de kust. 1300 deelnemers wagen zich aan de langste afstand van 80 km over de hele kustlijn.

De AG Belgian Coast Walk is inmiddels aan zijn vijfde jaargang toe en wint nog steeds aan populariteit. Wandelen is hip en dat vertaalt zich dit jaar in een nieuwe recordeditie. Verspreid over de verschillende afstanden zullen er dit jaar ruim 7000 deelnemers met de Noordzee als leidraad hun wandelschoenen aantrekken. Daarmee is de AG Belgian Coast Walk in een paar jaar tijd uitgegroeid tot het op één na grootste wandelevenement van het land.

Het evenement geeft niet alleen de wandelsport een stevige boost, ook voor het verblijfstoerisme aan de Belgische kust is de AG Belgian Coast Walk een mooie meerwaarde. 45% van de deelnemers overnacht een of meerdere nachten aan de kust. En ook de cafés en restaurants profiteren mee. 65% van de deelnemers eet of drinkt iets voor, tijdens of na hun wandeling. Duizenden sportievelingen zullen bovendien de Noordzee en zijn omgeving op een andere manier ontdekken.

VAN KNOKKE-HEIST TOT DE PANNE EN ALLES DAARTUSSENIN

Deelnemers kunnen kiezen tussen vier verschillende afstanden. In aankomstplaats De Panne is er een lokale lus uitgetekend van 10 km. Wie graag wat extra kilometers in de benen heeft, kan opteren voor een traject van 25 km (startplaats Westende), 42 km (startplaats Oostende) of een wandeling langs de volledige Belgische kust in één dag: 80 km tussen Knokke-Heist en De Panne. Op zaterdag 11 mei zullen ruim 1300 geoefende wandelaars deze unieke uitdaging aangaan.

GEVARIEERD PARCOURS

Wie aan de Belgische kust denkt, denkt (hopelijk) aan zon, zee en strand. De AG Belgian Coast Walk is veel meer dan een lange strandwandeling. De verschillende wandelclubs van de kust hebben samen een gevarieerd en uitdagend parcours uitgestippeld. Dwars door duinen en bossen, over de dijk en langs de trotse havengebieden. Uiteraard zullen ook de passages over het strand niet ontbreken.

Onderweg zijn er voldoende bevoorradingsposten voorzien. Op het parcours van 80 km zijn er acht locaties waar de stappers even op krachten kunnen komen. Op de routes van 42 km en 25 km liggen er respectievelijk vier en twee bevoorradingsposten. De organisatie gaat voor een editie met zo min mogelijk afval. Wegwerpbekers op het parcours zijn taboe.

LIVE-TRACKING

Wie graag de deelnemers onderweg wil volgen of aanmoedigen, kan gebruikmaken van de live tracking. Door middel van een chip op de startkaart kan het thuisfront de wandelaars van de 42 en 80 km virtueel op de voet volgen. Bij elke rustpost zal de passage van de wandelaar geregistreerd worden.

Aan de finish worden de wandelaars getrakteerd op een welverdiende St Bernardus Extra4 (16+) en kunnen ze pronken met hun unieke medaille. Deelnemers van de 80 km krijgen bij aankomst ook nog een exclusief finisher-T-shirt. Nagenieten van de sportieve inspanning kan in het gezellige St. Bernarduscafé op het Koningsplein in De Panne.

200STE VERJAARDAG

Heidi Delobelle, CEO van AG: “De AG Belgian Coast Walk is een evenement dat me bijzonder nauw aan het hart ligt. Allereerst omdat het perfect aanlsuit bij de waarden en doelstellingen van AG: iedereen aanmoedigen om aan sport te doen, ongeacht hun niveau, en om een gezonde levensstijl aan te nemen. Wandelen is daar echt een ideale sport voor! En verder omdat ik wandelen langs onze prachtige Belgische kust persoonlijk zo verfrissend en rustgevend vind. De vijfde editie van de AG Belgian Coast Walk valt trouwens samen met de 200ste verjaardag van AG Insurance, waardoor het een bijzonder feestelijke aangelegenheid wordt: veel AG-medewerkers nemen samen met hun familie en vrienden deel. En bovendien zal volgens de voorspellingen de zon schijnen … kortom, alle ingrediënten om er een fantastische recordeditie van te maken, zijn aanwezig!”

PRAKTISCHE INFO AG BELGIAN COAST WALK

Programma vrijdag 10 mei 2024:

• 15u00 – 19u00: Afhalen startbewijzen voor alle afstanden aan de aankomstzone in De Panne

Programma zaterdag 11 mei 2024:

• 4u30 – 5u00: Start 80 km in Knokke-Heist
• 7u00 – 10u00: Start 42 km in Oostende
• 8u00 – 11u00: Start 25 km in Westende
• 10u00 – 15u00: Start 10 km in De Panne
• 23u30: Sluiting finish

Meer info en inschrijvingen:

De online inschrijvingen lopen nog tot vrijdagavond. De dag zelf inschrijven is ook mogelijk, behalve voor de 80 km.

www.agbelgiancoastwalk.be

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?