Met dit trainingsschema finish je de marathon in 4 uur

Staat er dit najaar een marathon op je planning of zou je er graag een doel van maken? Ga dan aan de slag met dit trainingsschema en begin nu met je voorbereiding!

In september, oktober en november staan er met de Antwerp Marathon, Athora Great Bruges Marathon en Brussels Airport Marathon drie populaire marathonkleppers in eigen land op de loopkalender. Ambieer jij om dit najaar de 42,195 km te lopen? Dan hebben we een 16 wekenschema opgesteld, waarbij we je komende maanden begeleiden naar een sub 4-marathon.

Voor wie is dit schema geschikt?

Golazo Energy-coach Thijs Dekiere stelde het schema op aan de hand van tempo’s waarbij je tijd op de 10 km als basis wordt genomen. “Als startvoorwaarde om met dit schema aan de slag te gaan, moet je in staat zijn om een 10 km in ongeveer 48 minuten af te werken”, verduidelijkt Dekiere. “Daarnaast gaan we uit van een wekelijkse basis van drie looptrainingen en zo’n 30 à 35 km die je vlot verteert. De tijd van je langste duurloop bedraagt 1u20 à 1u30 en je hebt idealiter al wat ervaring met intervaltraining, al is dat laatste geen must. Om dit schema te kunnen volgen, moet je tijd kunnen vrijmaken om vier keer per week te gaan lopen. Zo krijg je een gebalanceerd schema van drie kerntrainingen en één herstelloop.”

Voldoe jij aan deze voorwaarden? Bereid je dan met het 16 wekenschema voor op jouw najaarsdoel. Je vindt het uitgebreide schema terug in het nieuwste RunningBE-magazine (verkrijgbaar in de winkel en online via de webshop).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?