Gezondheid

Zo stimuleer je je gezonde lichaamsvet én gewichtsverlies

Associeer je vet meteen met gewichtstoename? Niet meer voor lang, want er bestaat ook zoiets als 'bruin vet' dat gewichtsverlies net stimuleert.
Dat groene thee heilzaam is voor lopers is al langer bekend. Maar een nieuw Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat zwarte thee drinken ook aanzienlijke gezondheidsvoordelen met zich meebrengt.
Lopen kan een effectieve en efficiënte manier zijn om gewicht te verliezen, maar op een bepaald moment kan je een plateau bereiken en stop je met gewicht te verliezen. Wil je dit plateau vermijden en met lopen ook die laatste kilo’s kwijtspelen? Dan kunnen volgende strategieën helpen.
"Ik ben zwanger. Mag ik nu nog sporten?" Lees hieronder de richtlijnen en adviezen.
Het is misschien een van jouw vaste gewoonte geworden: ’s ochtends eerst een kop koffie drinken en na het middageten nog een om de welbekende post-lunchdip te vermijden. Maar ... Je kan veel beter je wandelschoenen aantrekken. Onderzoek toont namelijk aan dat een wandeling beter is voor je energieniveau dan de cafeïne in je kopje koffie.
Waarom een intensieve work-out beter is voor je op date gaat, en een rustige duurloop dan weer helpt voor je een belangrijke vergadering hebt.
Zoek je naar een (extra) reden om yoga te beoefenen? Naast het feit dat yoga een perfecte crosstraining is voor lopers en dat het bijdraagt aan een actief herstel, hebben we er nog eentje voor je gevonden.
Lopen wordt vaak aanbevolen als je slecht slaapt – hoe komt het dan dat je soms moeilijk in slaap valt na een intensieve training?
Volgens onderzoek is een korte wandeling even doeltreffend als een langere work-out.
De zomer brengt heel wat verleidingen met zich mee, zoals rijkelijke BBQ’s, verfrissende ijsjes en terrasjes met de nodige cocktails of biertjes. We hoeven je niet te vertellen dat deze niet bepaald goed zijn als je je gewicht op peil wil houden of gewicht wil verliezen. Gelukkig komt de zomer ook met gezonde alternatieven, rijk aan verzadigende voedingsvezels, eiwitten en water. Deze combinatie zorgt ervoor dat je minder snel weer honger (en trek) krijgt én dat je ook na de zomermaanden nog in je loopoutfit kan. Volgende voedingsmiddelen zet je dus maar beter op je boodschappenlijstje!
Om je dag goed te beginnen, is het belangrijk dat je een gezond ontbijt neemt. Met een zelfgemaakt drankje erbij geef je een extra boost aan de start van je dag!
Granaatappelpitten zitten boordevol voedingsstoffen en krachtige antioxidanten, wat ze een uitstekende keuze maken om te snacken of om aan je maaltijden toe te voegen. Wij zetten enkele voordelen van deze vrucht op een rijtje.
Probeer deze 5 ontbijttoppers voor een ochtendboost!