Gezondheid

Vrouwen moeten maar half zo lang sporten als mannen om zelfde gezondheidsvoordelen te verkrijgen

Een grootschalig Amerikaans wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dagelijks sporten grote gezondheidsvoordelen oplevert voor zowel mannen als vrouwen. Maar de voordelen voor vrouwen zijn wel opvallend groter dan voor mannen.
Het is niet omdat je ouder wordt dat je je loopdoelen overboord moet gooien of niet meer met een gezond competitiegevoel aan de startlijn kan staan. Als je graag lang een actieve levensstijl wil onderhouden - wie wil dat nu niet? -, hebben we 5 belangrijke vuistregels verzameld die je daarbij kunnen helpen.
De kiwi is een vrolijk stuk fruit en van alle kiwi's is de gele kiwi de vrolijkste. Wetenschappers van de University of Otago in Nieuw-Zeeland hebben immers aangetoond dat het verorberen van een gele kiwi al na vier dagen een positief effect heeft op je humeur.
Met deze voedingsgewoonten en -tips draag je zorg voor je hart.
Zweedse onderzoekers vonden een link tussen een grotere cardiovasculaire fitheid en een verkleind risico op bepaalde kankers bij mannen.
1 februari betekent voor velen de start van een alcoholvrije maand, in België ook wel bekend onder de campagnenaam 'Tournée Minerale'. Deze 5 redenen geven je de nodige motivatie om deel te nemen én vol te houden.
Hartritmevariabileit wordt al langer gemonitord door professionele atleten, maar ook bij de recreatieve sporter wordt ‘HRV’ alsmaar populairder. Waarom is (het meten van) je hartritmevariabiliteit belangrijk en hoe kan je deze verbeteren?
Een dieet waarbij je slechts tijdens een beperkte tijdspanne eet. Dat is intermittent fasting of periodiek vasten. Het is al jarenlang erg populair bij mensen die willen afvallen. Maar werkt het ook? Een Nederlands-Deense studie zocht het uit.
Je loopsessie is meer dan een training voor je spieren – het houdt ook je grijze massa in topvorm.
Exercise snacking is booming: door erg korte beweegmomenten doorheen de dag in te lassen, kan je op een makkelijke manier de schadelijke effecten van zitten compenseren.
Wetenschappers van de Universiteit van Kopenhagen hebben onderzocht wat de impact van lichaamsbeweging is op iemands leervermogen. Ze kwamen tot de vaststelling dat intensief lopen helpt om je motorische vaardigheden sterk te verbeteren en zo bijvoorbeeld een betere gamer of pianist te worden.
Om gewicht te verliezen is een combinatie van evenwichtige voeding en lichaamsbeweging een must. Maar ook wat je drinkt kan een impact hebben: zo kunnen bepaalde drankjes effectiever zijn in de strijd tegen overtollige kilo's dan andere. Daarom zetten we 8 gezonde drankjes die bijdragen aan een gezond gewicht op een rij.
Woensdag zou er weleens een flink pak sneeuw kunnen vallen in ons land, maar laat dat je vooral niet tegenhouden om je loopschoenen aan te trekken. Met deze tips in het achterhoofd kan je ook bij sneeuwweer veilig op pad om je dagelijkse trainingskilometers af te malen.
Endorfines. We hebben het er al vaak over gehad en brengen ze - zeker in deze stressvolle, donkere periode - graag opnieuw onder de aandacht. Endorfines staan bekend als onze feelgoodstofjes, maar zouden ook pijn verlichten, ontstekingen remmen en de productie van dopamine verhogen.
Wintertenen- en handen zijn allesbehalve aangenaam: ze jeuken, doen pijn en beschadigen je huid. Het zijn bekende kwaaltjes van het seizoen, maar hoe kan je je er tegen wapenen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.