Gezondheid

Dutje overdag? Volgens de wetenschap is het goed voor je brein

Regelmatig de tijd nemen om een een kort dutje te doen is goed voor onze hersenen en helpt bij het behouden van het breinvolume. Dat blijkt uit recent onderzoek van de University College London.
Volgens wetenschappelijk onderzoek hoef je je fysieke inspanningen niet over een hele week te spreiden en volstaat het om je sport te beperken tot een of twee (weekend)sessie(s).
Wetenschappers van het Radboudumc in Nijmegen gaan deze zomer op Lowlands, één van de grootste muziekfestivals van Nederland, onderzoek doen naar het steekgedrag van muggen. Welke festivalgangers zijn de grootste muggenmagneten en waarom?
Wetenschappers van de universiteit van Tel Aviv hebben vastgesteld dat een verhoogde blootstelling aan uv-licht leidt tot een verhoogde calorie-opname. Of met andere woorden: meer zonlicht doet meer eten. Maar gek genoeg is dit enkel zo bij mannen, niet bij vrouwen.
Wetenschappers van het Amsterdam UMC hebben bij 60 proefpersonen onderzocht wat er in bepaalde hersengebieden gebeurt tijdens het eten. Bij mensen met een normaal gezond gewicht blijkt er heel veel te gebeuren, bij mensen met overgewicht heel weinig. En net dat maakt het voor obese personen zo lastig om af te vallen ...
Je lichaam bestaat voor 50-70% uit water. Meer water drinken en je lichaam goed hydrateren is dan ook belangrijk voor een goede algemene gezondheid en voor het goed functioneren van je lichaam. Wij geven je 5 snelle, praktische tips om voldoende water te drinken.
Spoken word artiest Roziena Salihu, muziekproducer Auntie Flo en ASICS lanceren nummer om mensen te inspireren te gaan bewegen en de mentale voordelen hiervan te ervaren.
Nog op zoek naar extra motivatie om je loopschoenen wat vaker aan te trekken? Dan geven wij (en de wetenschap) jou vijf geldige redenen die je in no-time overtuigen. Beloofd!
De totale tijd die het je kost om een maaltijd op te eten wordt niet bepaald door het onderdeel waar je het langst over doet, maar door het gewogen gemiddelde van de eetsnelheid van de losse componenten van de maaltijd. Die bevinding uit een onderzoek van de Wageningen Universiteit opent de deur naar erg interessante toepassingen op het vlak van energie-inname en gezondheid.
Je voeten vormen het fundament van je lichaam en hebben een grote impact op hoe goed en hoe ver je loopt.
Suikers heb je nodig om te sporten. Heel wat bewerkte voedingsmiddelen bevatten echter 'verborgen' suikers en die zijn niet zo gezond. Gelukkig bestaan er een aantal goede natuurlijke suikervervangers!
Waarom een intensieve work-out beter is voor je op date gaat, en een rustige duurloop dan weer helpt voor je een belangrijke vergadering hebt.
Af en toe een glaasje drinken, hoort bij een evenwichtige levensstijl. Toch gaan sporten en alcohol niet bepaald hand in hand. Daarom geven we zeven belangrijke vuistregels mee als je als sporter verantwoord van een glaasje wil genieten.
Om gewicht te verliezen is een combinatie van evenwichtige voeding en lichaamsbeweging een must. Maar ook wat je drinkt kan een impact hebben: zo kunnen bepaalde drankjes effectiever zijn in de strijd tegen overtollige kilo's dan andere. Daarom zetten we 8 gezonde drankjes die bijdragen aan een gezond gewicht op een rij.
Een langlopend onderzoek toont aan dat het volgen van dit voedingspatroon het effectiefst is om van dat buikje af te geraken ...