Gezondheid

12 makkelijke ontspanningsoefeningen voor aan je bureau

Deze video toont je een ideale set stretchoefeningen die je makkelijk aan je bureau kan uitvoeren.
Je hoeft niet altijd je loopschoenen aan te trekken om een betere loper te worden. Ook met een korte wandeling - op bijvoorbeeld je rustdag of dag waarop je minder zin hebt om te lopen - kan je al gebaat zijn. En wel om volgende 3 belangrijke redenen.
Uit de vierjaarlijkse grootschalige studie Jongeren en Gezondheid blijkt dat het aantal fysieke en psychologische klachten bij Vlaamse jongeren tussen 11 en 18 jaar toeneemt.
Wanneer je opstaat, heb je misschien niet de behoefte om meteen te bewegen. Maar je dag beginnen met een korte wandeling kan je veel - wetenschappelijk bewezen - voordelen opleveren!
Met de studentenwedstrijd Ecotrophelia daagt de Europese voedingsindustrie studenten uit om zelf de voeding van morgen te ontwikkelen. De Belgische Food At Work Ecotrophelia Award gaat naar Apéronia, een veganistische dip van aroniabessen.
Volgens een grootschalige wetenschappelijk studie is er een verband tussen je kofficonsumptie en je levensduur.
Werkstress en burn-outs zijn de ziektes van de 21e eeuw. Om werknemers en ondernemingen weerbaarder te maken lanceren ministers van Werk en Welzijn Jo Brouns en Hilde Crevits samen met Energy Lab en Better Minds at Work de FitBonus.
Lopen is een ontspannende activiteit, maar als je met hooikoorts kampt en de pollen in het rond vliegen, is het toch net iets minder aangenaam. Wij geven je 6 tips om hier zo goed mogelijk mee om te gaan.
Heb je een actieve levensstijl en wil je fit en uitgerust wakker worden om alles uit je dag te halen? Wij testten de populaire Emma Hybrid matras en gingen na of en hoe ze bijdraagt aan onze essentiële nachtrust.
Heb je vaak trek in iets zoets of zouts en grijp je iets te snel naar die ongezonde snack? Met deze 10 tips temper je die bekende 'food cravings' op korte én lange termijn.
Dat herinneringen van jaren geleden kunnen vervagen en niet altijd even betrouwbaar zijn klinkt niet gek. Maar dat we ook dingen die nog maar enkele seconden geleden gebeurd zijn totaal fout herinneren is al veel moeilijker te vatten. Uit een Brits-Nederlandse studie blijkt nochtans dat het menselijke kortetermijngeheugen veel minder betrouwbaar is dan gedacht. Al hebben lopers gelukkig een streepje voor ...
De gevaarlijke combinatie van excessief sporten en een te lage energie-inname.
Een recente studie toont aan dat de meerderheid van ultra- en trailrunners de sport beoefent voor de mentale voordelen ervan.
We weten allemaal hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen. Toch is het voor velen of op sommige dagen moeilijk om aan die aanbevolen 10.000 stappen per dag te geraken. Daarom willen we je graag een handje (of voetje) helpen en zet je met volgende tips minstens 1000 stappen extra per dag.
Waarom het getal op de weegschaal niet alles zegt.