Kan seks voor de (loop)wedstrijd?

In de aanloop naar HBvL Dwars door Hasselt beantwoordt Het Belang van Limburg wekelijks een vraag van een lopende lezer. 'Kan seks voor een wedstrijd?' mocht daarbij natuurlijk niet ontbreken!

“Seks op zich is altijd goed”, zegt seksuologe Kaat Bollen, die volgende week overigens te bewonderen is in haar tv-programma ‘In Vertrouwen’. “Bij vrouwen stijgt het testosterongehalte, waardoor sportieve prestaties verbeteren. Bij de liefdesdaad wordt ook endorfine – dat de pijndrempel doet verhogen – en dopamine – dat voor een ontspannen gevoel zorgt – aangemaakt.” 

Een intensieve vrijpartij is tevens goed voor de lijn. “Je verbrandt met een half uur vrijen ongeveer 150 kilocalorieën. Voor het gewicht van de lange afstandsloper heeft dit dus een gunstig effect.”

Wat met masturbatie? “Masturbatie is uiteraard sneller en dus minder vermoeiend dan vrijen. Je hoeft immers alleen met jezelf rekening te houden en weet hoe je jezelf snel kan laten klaarkomen. Dus als je per se wil klaarkomen voor de race, maar dat met een minimum aan energie op te doen, is masturbatie een goede oplossing.”

Meer nog dan seks zorgt verliefdheid ervoor dat je boven je eigen prestaties kan uitstijgen. “Verliefdheid maakt je vaak de betere versie van jezelf en gaat vaak gepaard met tonnen energie. En dat kan je in de race natuurlijk aanwenden! Zeker als het object van je liefde wacht bij de finishlijn.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?