Gezondheid

Deze vitamine verhoogt de vetverbranding bij koud weer

Zij die graag wat gewicht willen verliezen, zullen de koudere dagen plots heel wat aangenamer vinden.
Inwoners uit Scandinavische landen zijn vaker gelukkiger dan wij uit de Lage Landen, zelfs als ze minder daglicht dan wij te zien krijgen. Wat is hun geheim en wat kunnen we van hen leren om zelf mentaal sterker herfst en winter te trotseren en ons gelukkiger te voelen?
Uit onderzoek blijkt dit krachtige stofje in je voeding meer te doen dan enkel je nachtrust te verbeteren.
Het lezen van dit artikel zou je kunnen helpen om binnen het kwartier in slaap te vallen. Hopelijk niet omdat het saai en slecht geschreven is, maar wel omdat we erin uitleggen welke techniek de Canadese wetenschapper Luc Beaudoin bedacht heeft om tot een goede nachtrust te komen.
Heb jij ook veel moeite om 's morgens je bed uit te komen en op gang te geraken? Je bent niet de enige! Met deze tips krijg je meer energie bij het opstaan.
Helaas laat de zon zich in België niet altijd van haar beste kant zien, waardoor veel mensen te kampen hebben met een tekort aan Vitamine D. Met enkele tips kan je zorgen voor extra Vitamine D!
Een nieuwe studie toont aan dat 30 minuten bewegen cognitieve vermoeidheid kan tegengaan.
Pumpkin spice latte’s mogen dan wel hip zijn: de chai latte bevat alle hartverwamende voordelen van klassieke herfstkruiden. Chai Latte bestaat uit zwarte thee met melk en kruiden, waaronder kardamon, kaneel, kruidnagel, steranijs en zwarte peper. Dankzij de vele ontstekingsremmende kruiden in chai latte kan het drankje zelfs je hartgezondheid verbeteren.
Het tijdstip waarop je sport kan een invloed hebben op het verkleinen van je risico op diabetes type 2, dat blijkt uit onderzoek van het Leiden Universitair Medisch Centrum (LUMC).
Lopen brengt heel wat gezondheidsvoordelen met zich mee. Een van die voordelen? Het proces van ouder worden vertragen. Lopen houdt je namelijk op verschillende manieren jong!
Balans is een ontzettend belangrijke indicator om iemands gezondheid in te schatten en levensverwachting te voorspellen. Dat blijkt uit een Braziliaans wetenschappelijk onderzoek.
Als je 4 trappen van gemiddeld 15 treden kan beklimmen in minder dan anderhalve minuut, zit je wel goed. Doe je er langer over? Dan kan je beter een dokter raadplegen.
Je traint harder en let meer op wat je eet. Toch toont de weegschaal geen lager gewicht. Hoe kan het dat je aankomt als je eigenlijk probeert af te vallen? Deze 6 mogelijke oorzaken kunnen je gewichtstoename verklaren.
Een goede slaapkwaliteit is cruciaal voor élke sporter van élk niveau. Zonder een goede nachtrust zal je niet goed herstellen van je training en je doelen minder snel behalen.