Gezondheid

Hoelang duurt het voor ik fit word van lopen?

Resultaten zien van je trainingsinspanningen geeft voldoening, maar het duurt wel even voor je grote verbeteringen mag verwachten. Hoelang precies?
Extra slaap zorgt niet enkel voor een betere prestatie, maar ook voor een beter humeur.
Tegenwoordig zijn er tal van supplementen op de markt die je stofwisseling zouden versnellen en je helpen gewicht te verliezen. Maar ook onze standaardvoeding bevat interessante voedingsstoffen om dit effect te creëren. En deze komen bovendien met nog andere gezondheidsvoordelen.
Van 10 maart tot 9 april vindt de ramadan plaats en mogen moslims tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten en drinken. Een intensieve periode die invloed heeft op de fysieke gesteldheid. Toch betekent dit niet dat je jouw loopsessie moet laten vallen. Wij delen een aantal tips hoe je op een gezonde manier kunt blijven sporten tijdens de ramadan.
Het is een taboe dat er geen zou mogen zijn: de menstruatiecyclus. En al zeker in de sportwereld. Hier en daar durven topatletes zich al eens voorzichtig uit te spreken over de impact van hun cyclus op hun prestaties, maar ook anno 2024 blijven ze in de overgrote minderheid. Hormoonexpertes Morgane Leten en Femke Reynaert willen daar verandering in brengen en pleiten voor meer kennis: “Als je weet waarop je kan letten, vormt je cyclus geen hindernis maar een slimme gids in je leven.”
Waarom het getal op de weegschaal niet alles zegt ...
Na de alcoholvrije februarimaand met Tournée Minerale is het in maart tijd voor een nieuwe uitdaging op het vlak van gezondheid en eten en drinken. Op 1 maart start de vijfde editie van de Veggie Challenge!
Lopen en RSI lijken op het eerste gezicht niet zoveel met elkaar te maken te hebben. Dankzij het lopen kan je net ontspannen van al het lange computerwerk. Maar wist je dat RSI-klachten aan je schouders of nek de loopbeweging ook kunnen belemmeren? Vandaag op Internationale RSI-dag is het goed om daar eens bij stil te staan en te checken of die stijve schouders en nek misschien toch iets meer zijn.
Van de Nederlandse bevolking van 15 jaar en ouder zit 26% meer dan 8,5 uur op een gemiddelde dag. Nederland is hiermee 'Europees kampioen zitten'. België staat met 14% op een gedeelde achtste plaats.
Lopen brengt heel wat gezondheidsvoordelen met zich mee. Een van die voordelen? Het proces van ouder worden vertragen. Lopen houdt je namelijk op verschillende manieren jong!
Hoewel we de term ‘gezondheid’ frequent in de mond nemen en we het woord minstens wel een keer per dag te horen of lezen krijgen in de krant of op het nieuws, is het een veelzijdig begrip dat niet overal dezelfde betekenis heeft. Rijst de vraag: wat betekent het nu eigenlijk om écht ‘gezond’ te zijn?
Een grootschalig Amerikaans wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dagelijks sporten grote gezondheidsvoordelen oplevert voor zowel mannen als vrouwen. Maar de voordelen voor vrouwen zijn wel opvallend groter dan voor mannen.
Het is niet omdat je ouder wordt dat je je loopdoelen overboord moet gooien of niet meer met een gezond competitiegevoel aan de startlijn kan staan. Als je graag lang een actieve levensstijl wil onderhouden - wie wil dat nu niet? -, hebben we 5 belangrijke vuistregels verzameld die je daarbij kunnen helpen.
De kiwi is een vrolijk stuk fruit en van alle kiwi's is de gele kiwi de vrolijkste. Wetenschappers van de University of Otago in Nieuw-Zeeland hebben immers aangetoond dat het verorberen van een gele kiwi al na vier dagen een positief effect heeft op je humeur.