Gezondheid

Zonlicht verhoogt eetlust bij mannen, maar niet bij vrouwen

Wetenschappers van de universiteit van Tel Aviv hebben vastgesteld dat een verhoogde blootstelling aan uv-licht leidt tot een verhoogde calorie-opname. Of met andere woorden: meer zonlicht doet meer eten. Maar gek genoeg is dit enkel zo bij mannen, niet bij vrouwen.
Wetenschappers van het Amsterdam UMC hebben bij 60 proefpersonen onderzocht wat er in bepaalde hersengebieden gebeurt tijdens het eten. Bij mensen met een normaal gezond gewicht blijkt er heel veel te gebeuren, bij mensen met overgewicht heel weinig. En net dat maakt het voor obese personen zo lastig om af te vallen ...
Je lichaam bestaat voor 50-70% uit water. Meer water drinken en je lichaam goed hydrateren is dan ook belangrijk voor een goede algemene gezondheid en voor het goed functioneren van je lichaam. Wij geven je 5 snelle, praktische tips om voldoende water te drinken.
Spoken word artiest Roziena Salihu, muziekproducer Auntie Flo en ASICS lanceren nummer om mensen te inspireren te gaan bewegen en de mentale voordelen hiervan te ervaren.
Nog op zoek naar extra motivatie om je loopschoenen wat vaker aan te trekken? Dan geven wij (en de wetenschap) jou vijf geldige redenen die je in no-time overtuigen. Beloofd!
De totale tijd die het je kost om een maaltijd op te eten wordt niet bepaald door het onderdeel waar je het langst over doet, maar door het gewogen gemiddelde van de eetsnelheid van de losse componenten van de maaltijd. Die bevinding uit een onderzoek van de Wageningen Universiteit opent de deur naar erg interessante toepassingen op het vlak van energie-inname en gezondheid.
Je voeten vormen het fundament van je lichaam en hebben een grote impact op hoe goed en hoe ver je loopt.
Suikers heb je nodig om te sporten. Heel wat bewerkte voedingsmiddelen bevatten echter 'verborgen' suikers en die zijn niet zo gezond. Gelukkig bestaan er een aantal goede natuurlijke suikervervangers!
Waarom een intensieve work-out beter is voor je op date gaat, en een rustige duurloop dan weer helpt voor je een belangrijke vergadering hebt.
Af en toe een glaasje drinken, hoort bij een evenwichtige levensstijl. Toch gaan sporten en alcohol niet bepaald hand in hand. Daarom geven we zeven belangrijke vuistregels mee als je als sporter verantwoord van een glaasje wil genieten.
Om gewicht te verliezen is een combinatie van evenwichtige voeding en lichaamsbeweging een must. Maar ook wat je drinkt kan een impact hebben: zo kunnen bepaalde drankjes effectiever zijn in de strijd tegen overtollige kilo's dan andere. Daarom zetten we 8 gezonde drankjes die bijdragen aan een gezond gewicht op een rij.
Een langlopend onderzoek toont aan dat het volgen van dit voedingspatroon het effectiefst is om van dat buikje af te geraken ...
Deze video toont je een ideale set stretchoefeningen die je makkelijk aan je bureau kan uitvoeren.
Je hoeft niet altijd je loopschoenen aan te trekken om een betere loper te worden. Ook met een korte wandeling - op bijvoorbeeld je rustdag of dag waarop je minder zin hebt om te lopen - kan je al gebaat zijn. En wel om volgende 3 belangrijke redenen.
Uit de vierjaarlijkse grootschalige studie Jongeren en Gezondheid blijkt dat het aantal fysieke en psychologische klachten bij Vlaamse jongeren tussen 11 en 18 jaar toeneemt.