Gezondheid

Op deze tijdstippen sporten is het beste voor je gezondheid

Bewegen op eender welk tijdstip van de dag is goed voor je gezondheid, maar nieuw onderzoek suggereert dat sporten tussen specifieke uren weleens meer voordelen met zich mee kan brengen.
Eén op tien vroegtijdige sterfgevallen kan voorkomen worden door dagelijks 11 minuten te bewegen. Dat blijkt uit onderzoek van de University of Cambridge. Je kan bijvoorbeeld een 'gewone' wandeling van 11 minuten doen, maar een 'silly walk' is nog veel beter ...
Wat is lumbale lordose? Kinesitherapeut David Bombeke gaf in een vorig nummer van RunningBE magazine tekst en uitleg.
Je metabolisme (of stofwisseling) stimuleren is belangrijk voor een gezond lichaam én om die extra kilocalorieën makkelijker te verbranden. Zo doe je dat!
Het is een 'uitstekende' periode voor verkoudheden. En dat kan een impact hebben op je trainingen. Want kan je wel blijven trainen als je verkouden bent? Enkele do's en don'ts op een rij.
Snelle en trage suikers, allicht heb je er al eens van gehoord. Wat zijn de verschillen tussen beide? En in welke voedingsproducten zitten deze suikers?
Drink je ’s ochtends standaard een cappuccino of voeg je altijd een scheutje melk aan je kop koffie toe? Dan hebben we goed nieuws, want nieuw onderzoek suggereert dat de specifieke combinatie van koffie en melk ontstekingswerend kan zijn.
Om zelfstandigen en medewerkers van kleine ondernemingen een gezondere levensstijl te laten ontwikkelen, lanceert de Vlaamse overheid op initiatief van ministers Jo Brouns en Hilde Crevits de FitBonus. Energy Lab en Better Minds at Work hebben dit gratis en persoonlijk begeleidingstraject van 9 maanden uitgetekend. Tijdens het FitBonus-traject komen uiteenlopende dimensies van gezondheid aan bod zoals slaap, voeding, veerkracht, focus en omgaan met verschillen op de werkvloer.
Voor het nieuwste RunningBE magazine interviewden we intuïtief eten-coach en voedingsdeskundige Celien Rombouts, die je vertelt hoe je (opnieuw) met plezier en vertrouwen leert eten.
Een nieuwe studie toont aan hoe je je bloeddruk op een natuurlijke manier kan verlagen.
Een verhoging van de lichaamstemperatuur, zweetproductie en hartslag, ... Het zijn de bekendste kenmerken van een pittige sportsessie. Maar deze fysiologische reacties zijn verrassend genoeg erg gelijkaardig aan de reacties die je krijgt wanneer je een warm bad neemt.
Hoeveel je tijdens je tienerjaren sportte, speelt ook een rol om het risico op latere leeftijd te beperken.
Deze - wetenschappelijk bewezen - tips worden vaak over het hoofd gezien, maar blijken erg doeltreffend én simpel te zijn in de strijd tegen overtollige kilo's. Kende jij ze al?
Meniscusoperaties brengen zelden of nooit soelaas. Het is veel beter om in te zetten op preventie en fysiotherapie. Dat blijkt uit een studie van het Radboudumc, een academisch ziekenhuis in Nijmegen dat gelieerd is aan de Radboud Universiteit.