Gezondheid

Hoeveel moet je bewegen om het risico op borstkanker te verkleinen?

Oktober is de internationale actiemaand in de strijd tegen borstkanker. Studies toonden reeds aan dat lichaamsbeweging het risico op bepaalde type kankers, waaronder borstkanker, verkleint. Maar maakt het ook uit hoeveel we sporten?
Lopen levert je naast fysieke - ook heel wat mentale voordelen op.
Voor de ‘Week van het Hart’ (van 25 september tot 1 oktober) lanceert de Belgische Cardiologische Liga een nieuwe campagne om ons bewust te maken van risicofactoren die leiden tot hart- en vaatziekten. Dit jaar focust de organisatie op ongezonde gewoontes die je leven drastisch inkorten.
Liever een kilootje meer en fit dan slank en niet fit?
Uit onderzoek blijkt dat dit krachtige stofje in je voeding meer kan doen dan enkel je nachtrust verbeteren.
Een smartwatch is voor veel lopers een onmisbaar attribuut. Je kan er je loopprestaties en gezondheid mee monitoren, maar tegelijk houdt het dragen van een smartwatch ook gezondheidsrisico's in. Daarvoor waarschuwt een onderzoek van de Florida Atlantic University.
Om je dag goed te beginnen, is het belangrijk dat je een gezond ontbijt neemt. Met een zelfgemaakt drankje erbij geef je een extra boost aan de start van je dag!
Is het jou al opgevallen dat je hele dag vlotter verloopt als je ’s ochtends al gesport hebt? Niet zo vreemd. Dankzij een ochtendloopje zou je een productievere en minder vermoeiende werkdag hebben.
Een nieuwe studie toont aan dat een goede conditie als jongvolwassene je voordelen kan opleveren op latere leeftijd.
Lopen vereist heel wat energie van je lichaam en als je gezond en blessurevrij wil blijven, is het belangrijk om voldoende te eten.
Een roze blos tijdens het sporten? Met deze tips kan je de roodheid beperken.
Ben jij de actiefste in je vriendengroep? Goed nieuws, je kan er anderen door motiveren!
First things first: gewichtsverlies op lange termijn vraagt om een verantwoorde aanpak op vlak van voeding en lichaamsbeweging. Maar er zijn wel extra trucjes die kunnen bijdragen waarmee je nét dat tikkeltje sneller overtollige kilo's kan kwijtspelen. Volgende slimme hacks worden vaak naar voren geschoven door voedings- en bewegingsexperts én zijn bovendien erg simpel om toe te passen.
De balans tussen gewichtsverlies en gewichtstoename wordt grotendeels bepaald door wat je eet, hoeveel je eet en in welke mate je beweegt. Maar een belangrijke factor wordt daarbij vaak over het hoofd gezien. Ook wanneer je eet, lijkt een rol te spelen. Dit is wanneer je best (niet) eet.