Gezondheid

150 minuten intensief bewegen per week is volgens de gezondheidsnorm van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het absolute minimum, maar liefst 68 procent van de Belgische werknemers komt daar niet aan toe. Dat blijkt uit het nieuwe, jaarlijkse gezondheidsrapport van IDEWE.
Heb jij weleens last van de bekende post-lunchdip of voel je je sloom na een maaltijd? Wij beantwoorden enkele veelvoorkomende vragen rond vermoeidheid na het eten en vertellen wat je er tegen kan doen.
Lopen is een fantastische manier om actief te blijven, ook tijdens en na de zwangerschap. Maar hoelang mag je blijven lopen? Wanneer is het verantwoord om het lopen weer te hernemen? En welke impact heeft een zwangerschap op je lichaam? Lisa Nys, bekkenbodem- en perinatale kinesitherapeut bij The Extra Mile, beantwoordt in het nieuwste RunningBE-magazine enkele veelgestelde vragen en geeft concrete oefeningen mee om je lichaam – zowel voor als na de bevalling – optimaal te ondersteunen.
Uit onderzoek blijkt dat zelfs kwetsbare ouderen baat kunnen hebben bij slechts een beetje lichaamsbeweging.
Schrijf je gratis in en ontvang gedurende 5 dagen een routine om gestructureerd aan je mobiliteit te werken.
Een toename in je gewicht is niet meteen wat je verwachtte (of waarop je hoopte) toen je begon met lopen. Voor velen is gewichtsverlies een belangrijke motivatiereden om de loopschoenen aan te trekken. En hoewel je met lopen aardig wat kilocalorieën en vet verbrandt (en daardoor gewicht kan verliezen), is het geen garantie. Maar hoe komt dat juist?
Drink je ’s ochtends standaard een cappuccino of voeg je altijd een scheutje melk aan je kop koffie toe? Dan hebben we goed nieuws, want nieuw onderzoek suggereert dat de specifieke combinatie van koffie en melk ontstekingswerend kan zijn.
De balans tussen gewichtsverlies en gewichtstoename wordt grotendeels bepaald door wat je eet, hoeveel je eet en in welke mate je beweegt. Maar een belangrijke factor wordt daarbij vaak over het hoofd gezien. Ook wanneer je eet, lijkt een rol te spelen. Dit is wanneer je best (niet) eet.
Veel mensen hebben 's ochtends moeite met opstaan en voelen zich suf of traag, een verschijnsel dat bekendstaat als slaapinertie. Nieuw onderzoek van de Osaka Metropolitan University wijst uit dat een eenvoudige aanpassing in de slaapkamerverlichting kan helpen ...
De temperaturen kunnen in april al eens pieken en daarop ben je maar beter voorbereid, zeker op wedstrijddag. Golazo Energy-coach Paul Van Den Bosch geeft daarom 5 nuttige tips om het hoofd (en lichaam) koel te houden.
Uit onderzoek blijkt dat een grote boodschap doen vóór je race niet alleen een ‘opgelucht’ gevoel geeft, het kan je daadwerkelijk beter voorbereiden op de fysieke en mentale eisen van een wedstrijd.
Wat is je bloedsuikerspiegel precies en waarom is het zo belangrijk om hem stabiel en gezond te houden?
In de nacht van zaterdag op zondag veranderde het winteruur opnieuw naar zomeruur en zetten we de klok een uur vooruit. Een uurtje minder slaap in ruil voor langere dagen lijkt een kleine opoffering, maar wat is het effect van deze shift in tijd op jouw sportprestatie?
Deze - wetenschappelijk bewezen - tips worden vaak over het hoofd gezien, maar blijken erg doeltreffend én simpel te zijn in de strijd tegen overtollige kilo's.
Wandelen is goed voor je algemene gezondheid: het verkleint het risico op ziektes als diabetes type 2, dementie en zelfs kanker. Een Brits onderzoek toont aan dat een dagelijkse wandeling van 10 minuten het risico op vroegtijdig overlijden met 15% verkleint. Maar draagt wandelen ook bij aan een lager gewicht?