Voeding

Het verschil tussen snelle en trage suikers

Snelle en trage suikers, allicht heb je er al eens van gehoord. Wat zijn de verschillen tussen beide? En in welke voedingsproducten zitten deze suikers?
Je voedingsgewoonten kunnen aan de basis liggen van spierpijn en -stijfheid. Vermijd volgende drie voedingsfouten en bevorder je herstel.
Een boeketje bloemen aan je geliefde schenken? Of lekker gezellig en romantisch koken voor je lief? Je zal lang niet de enige zijn op Valentijnsdag. Maar wat als je beide dingen nu eens combineert? Bloemen zijn niet enkel mooi, maar kunnen ook enorm lekker smaken ...
Hoewel je misschien je best doet om je suikerinname te beperken, bezitten veel producten een grote hoeveelheid verborgen suikers. Sommige producten die we dagelijks eten – yoghurt met een smaakje, havermoutpap, graanrepen – bezitten vaak meer suiker dan je zou verwachten. 
Tip voor een smakelijk tussendoortje: een 'verantwoorde' versie van de bekende Zweedse cinnamon rolls!
Dit eenvoudige en lekkere gerecht helpt je lichaam om snel te herstellen na een training of wedstrijd. Easy does it!
Pannenkoeken zijn een geschikte keuze om je lichaam van energie te voorzien, zeker bij koudere temperaturen. Ontdek snel het recept voor deze (winterse) sportpannenkoeken.
Deze zeven voedingsmiddelen zijn ideale ontbijtproducten en vergroten je focus en productiviteit doorheen de dag.
Eet jij 's ochtends altijd hetzelfde? Probeer dan eens dit alternatief. Ex-wielrenster Emma Pooley deelt haar recept voor worteltaartpap, een ideaal ontbijt voor een lange, rustige training. Dit recept zit boordevol energie en voorziet je een hele dag van koolhydraten.
Het doet zoveel deugd om jezelf te verwennen met comfort food, zeker wanneer het buiten donker en koud is. En ja, dat kan op een gezonde manier.
Op wat moet je letten als je een tussendoortje wil nemen, zonder dat het een effect heeft op je gewicht? Wij tippen 7 voedzame snacks die zorgen voor een verzadigd gevoel en de nodige energie.
Voedzaam en rijk aan vocht: soep is een uitstekende keuze voor lopers. Bovendien is het verwarmend, wat goed van pas komt nu het kouder wordt buiten. Wij geven tips én een recept om extra te genieten van je soepmoment!
Chocolade: er zijn er maar weinigen die het niét lusten. Goed nieuws, want de donkere variant heeft veel troeven voor lopers! We zetten ze op een rijtje.
Met deze producten houd je je grijze massa gezond en gelukkig. Eet jij ze al?
Een voedzame combinatie van koolhydraten, eiwitten en vezels.