Voeding

Energiegels kunnen een handige manier zijn om energie bij te tanken tijdens langere trainingen en wedstrijden, maar hoe gebruik je ze, hoe voorkom je maagproblemen en hoeveel moet je er nemen tijdens je wedstrijd?
Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan vezels en eiwitten: twee belangrijke voedingsstoffen voor een verzadigd gevoel en stabiel energielevel.
Zo vermijd je ongemakkelijke situaties tijdens het lopen.
Hou je botten gezond en nuttig voldoende van deze micronutriënten.
Geen tijd of zin om je ontbijt klaar te maken, maar wil je toch gezond de dag beginnen? Haal je inspiratie uit volgende voedzame en makkelijke receptjes. Er komt geen kook- of bakproces aan te pas!
Bijna alle taarten of cakes die we kopen zijn flinke caloriebommen en bevatten veel geraffineerde suikers en verzadigde vetten. Als je 'in shape' wil blijven, laat je die dus meestal (met tegenzin) staan. Met deze gezonde variant is dat niet meer nodig!
Blijf koel en vermijd die onbedwingbare trek naar zoet met deze voedzame (en lekker makkelijke) receptjes!
Hoe ontstaat die honger en voorkom je dat je je overeet?
Wanneer moet je nu snelle of trage suikers opnemen om goed te presteren? En hoe kan je je koolhydraatreserve het best weer aanvullen?
Inspiratie nodig voor een lekker ontbijt of een gezond tussendoortje? Deze eenvoudige havermoutcrumble moet je zeker eens proberen!
Suikers heb je nodig om te sporten. Heel wat bewerkte voedingsmiddelen bevatten echter 'verborgen' suikers en die zijn niet zo gezond. Gelukkig bestaan er een aantal goede natuurlijke suikervervangers!
Een gezond voedingspatroon kan een grote impact hebben op je loopprestatie, maar er bestaan heel wat voedingsmythes die je inspanningen voor een nieuw PR teniet kunnen doen. Daarom zetten we vijf van deze hardnekkige mythes op een rijtje en leggen we uit hoe het écht zit.
Bananen moeten zowat de populairste fruitsoort zijn bij lopers. Maar de ene banaan is de andere niet.
Deze voedingstips kunnen helpen om je weer sneller aan het sporten te krijgen.
Als je je tijdens de zomermaanden vergooit aan massa's aperitiefhapjes, vlees, saus, stokbrood en desserts, is de kans wel reëel dat je in september niet meer in je loopbroek past. Gelukkig bestaat er zoiets als 'healthy BBQ'. Sportvoedingsdeskundige Jolien Lewyllie legt uit wat dat precies inhoudt.