Voeding

Amandelen eten bevordert herstel na zware inspanningen

Dagelijks 57 gram amandelen eten zorgt ervoor dat je na een zware sportieve inspanning minder spierschade hebt en dat je je minder vermoeid voelt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Appalachian State University.
Dit is een eenvoudig en snel recept voor een lekker en gezond tussendoortje of ontbijt. Zeker eens proberen!
Zie jij door de bomen het bos niet meer en stel je jezelf de vraag wat je nu écht het beste voor en na het sporten kan eten? Wij geven een handig overzicht met basisrichtlijnen en voedingsmiddelen om het perfecte (sport)boodschappenlijstje samen te stellen. Zowel voor duur- als krachttrainingen.
Wij hebben hét perfecte drankje om van te slurpen tijdens de gure winterdagen: warme, gouden melk! Het is niet alleen gezellig, maar ook gezond én makkelijk om te maken. Snel aan de slag!
Volkorenproducten en groenten eten, niet te veel suiker, ... Iedereen kent de algemene voedingsadviezen. Maar werkt dat voor iedereen? Een gepersonaliseerd voedingspatroon, gebaseerd op iemands stofwisselingsprofiel, leidt tot veel betere resultaten. Nederlandse onderzoekers hebben dat voor het eerst wetenschappelijk kunnen aantonen.
Één plus één is twee: dat geldt zeker voor deze 7 supergezonde en krachtige voedingscombinaties!
Bij deze smaakmaker mis je geen vlees of vis.
Dit moet je eten om snel van dat ongemakkelijke gevoel af te geraken.
Nog op zoek naar een lekker en gezond dessert? Geen probleem, de oplossing is nabij.
Dagelijks een portie walnoten eten verlaagt je stressniveau, verkleint de kans op depressie en dementie en is goed voor je darmflora. Tot die conclusie zijn wetenschappers van de University of South Australia gekomen.
Tijdens de laatste dagen van het jaar blikken wij nog enkele keren terug op wat er in 2022 allemaal de revue passeerde. Dit eindejaarslijstje geeft je een overzicht van de 10 meest gelezen artikels op vlak van voeding.
Zit je met een overschot aan chocoladefiguren na de doortocht van Sinterklaas? Maak er warme chocomelk van! Met de juiste chocoladesoort (en andere ingrediënten) is dit heus niet zo ongezond.
Wafels associëren veel mensen eerder met 'niet zo gezond', terwijl het er natuurlijk vooral van afhangt welke ingrediënten je gebruikt. Deze wafels zijn alvast wél gezond, lekker en makkelijk klaar te maken.
Google heeft woensdag de populairste zoektermen van 2022 in België bekendgemaakt. Op de tweede plaats in de categorie waarom-vragen staat; "Waarom is cornflakes uitgevonden?" Ja, waarom eigenlijk? Het antwoord is verrassend en (niet) erg opwindend ...
Cacao kan de bloeddoorstroming bevorderen, de sportprestatie verbeteren en je tolerantie bij fysieke inspanningen verhogen, waardoor je motivatie om te sporten toeneemt.