Voeding

4 eetgewoonten waarmee je het blessurerisico verkleint

Blessures vermijden met de juiste voedingsstrategie? Houd dan rekening met volgende tips, want een goed gevoed lichaam reageert beter op zware inspanningen.
De laatste maaltijd op de avond voor je marathon kan een grote impact hebben op je prestatie van de volgende dag. Deze richtlijnen kunnen helpen om de juiste maaltijd samen te stellen.
Bepaalde vruchten kunnen je helpen om je slaapkwaliteit te verbeteren, en bijgevolg ook je loopprestatie. Zo suggereren slaapexperten om zure kersen, kiwi’s en bananen te eten om je nachtrust te verbeteren. 
Zoveel koolhydraten moet je eten voor en tijdens een marathon.
Koffie is erg populair in de sportwereld. Heel wat atleten zweren dan ook bij hun kopje(s) koffie als energiebooster. Hoe haal je er de meeste voordelen uit?
Energieballetjes zijn snel te eten voor een training, maar ook erg handig om tijdens het sporten te nuttigen. Je stopt ze namelijk snel in je mond en ze geven langdurig energie.
Na een wedstrijd of zware training hebben lopers vaak 'goesting' in veel en vettig eten, liefst zo snel mogelijk. Frieten, hamburgers, pizza: laat maar komen! Wist je dat er ook zoiets bestaat als gezonde fastfood? Ideaal voor na het lopen!
Deze macronutriënt geeft je energie voor langdurige inspanningen en een betere algemene gezondheid.
Geen tijd of zin om je ontbijt klaar te maken, maar wil je toch gezond de dag beginnen? Haal je inspiratie uit volgende voedzame en makkelijke receptjes. Er komt geen kook- of bakproces aan te pas!
Twee natuurlijke recepten om je vocht- en elektrolytenniveau weer op peil te brengen.
Lekkere, gezonde en snelle receptjes: daar zijn we goed in bij RunningBE! Deze keer staat er een koude soep op basis van groene groentjes op het menu. Héérlijk verfrissend na het lopen!
Wil je graag wat meer spierdefinitie (zichtbare spiermassa) en een iets afgetrainder lichaam? Sporten is natuurlijk dé manier om aan spiermassa te winnen, maar ook de juiste voeding kan bijdragen aan een zichtbaar sterk en fit lichaam. Daarom zetten we enkele belangrijke nutriënten voor je op een rijtje.
Blijf koel en vermijd die onbedwingbare trek naar zoet met deze voedzame (en lekker makkelijke) receptjes!
Een açaí bowl is een heerlijke, supergezonde bowl die je vaak tegenkomt in hippe ontbijt- en lunchgelegenheden. Je kan het ook makkelijk thuis maken. Ideaal voor lopers!