3 slanke zomerdesserts

Wil je genieten van een dessert zonder meteen een caloriebom binnen te spelen? Dan zijn deze drie receptjes ideaal, want je kan ook genieten van een heerlijk zomerdessert dat minder dan 100 kilocalorieën en minder dan 8 gram suiker per portie bevat! Bovendien zijn deze drie receptjes rijk aan antioxidanten en vitamines, die het risico op chronische ziektes helpen verminderen. (H)eerlijk, toch?
  1. Pinacolada ijsjes met chocolade & kokosschilfers

Ingrediënten:

  • 1 blik kokosmelk
  • 170 g verse, rijpe ananas, in stukjes
  • 1 tl vanille-extract
  • 85 g donkere chocolade, fijngehakt
  • 1+1/2 tl kokosolie
  • 15 g ongezoete kokosschilfers, lichtjes geroosterd

Bereiding:

  • Mix in een blender de kokosmelk, ananas en vanille tot je een gladde massa bekomt. Doe het mengsel in 6 ijslolly-vormpjes en leg ze minstens 8 uur in de diepvries.
  • Doe de chocolade en kokosolie in een kleine kop en plaats in de micro. Roer na elke 30 seconden doorheen het mengsel tot de chocolade gesmolten is (zo’n 2 minuten in totaal). Doe de kokosschilfers in een kom.
  • Bedek een bord met bakpapier en zet aan de kant. Neem een ijslollly uit de vorm, lepel het chocolademengsel er in streepjes over en strooi er meteen ook de kokosschilfers op. Doe dit ook bij de overige vormpjes. Eet meteen op of leg ze opnieuw in de vriezer.

Porties: 6 – portiegrootte: 1 ijslolly
Voedingswaarde: 93 kcal – vet: 4 g, waarvan 3 g verzadigd – koolhydraten: 9 gram, waarvan 4 g suiker – eiwitten: 3 g

  1. Taart met gemende bessen

Ingrediënten:

  • 1 vel bladerdeeg
  • 75 g aardbeien, ontkroond en gesneden
  • 75 g blauwe bessen
  • 75 g frambozen

Bereiding:

  • Warm de over voor op 205°C. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en spreid hierover het bladerdeeg in een rechthoek.
  • Strooi de bosvruchten erover en laat zo’n 2 centimeter over aan de zijkant om een randje te krijgen.
  • Bak de bladerdeegtaart zo’n 12 à 15 minuten tot deze goudbruin ziet.
  • Dien warm op en geniet!

Porties: 12 – portiegrootte: 1 stuk
Voedingswaarde: 92 kcal – vet: 5 g – koolhydraten: 10 g – vezels: 1 g – eiwitten: 2 g

  1. Chocolade-avocado ijslolly

Ingrediënten:

  • 240 ml ongezoete amandelmelk
  • 120 ml kokosmelk
  • 1 avocado
  • 20 g cacao
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 tl vanille

Bereiding:

  • Zet 8 ijslolly-vormpjes klaar.
  • Mix in een blender de amandelmelk, kokosmelk, avocado, cacao, ahornsiroop en vanille tot je een gladde massa bekomt. Schraap alles van de kant en meng opnieuw om zeker geen klonters te hebben.
  • Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes, prik er het stokje in en zet in de diepvries voor enkele uren.

Porties: 8 – portiegrootte: 1 ijslolly
Voedingswaarde: 85 kcal – vetten: 6 gram, waarvan 3 g verzadigd en 2 g onverzadigd – koolhydraten: 9 g – vezels: 2 g – eiwitten: 2 g

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?