-
Pinacolada ijsjes met chocolade & kokosschilfers
Ingrediënten:
- 1 blik kokosmelk
- 170 g verse, rijpe ananas, in stukjes
- 1 tl vanille-extract
- 85 g donkere chocolade, fijngehakt
- 1+1/2 tl kokosolie
- 15 g ongezoete kokosschilfers, lichtjes geroosterd
Bereiding:
- Mix in een blender de kokosmelk, ananas en vanille tot je een gladde massa bekomt. Doe het mengsel in 6 ijslolly-vormpjes en leg ze minstens 8 uur in de diepvries.
- Doe de chocolade en kokosolie in een kleine kop en plaats in de micro. Roer na elke 30 seconden doorheen het mengsel tot de chocolade gesmolten is (zo’n 2 minuten in totaal). Doe de kokosschilfers in een kom.
- Bedek een bord met bakpapier en zet aan de kant. Neem een ijslollly uit de vorm, lepel het chocolademengsel er in streepjes over en strooi er meteen ook de kokosschilfers op. Doe dit ook bij de overige vormpjes. Eet meteen op of leg ze opnieuw in de vriezer.
Porties: 6 – portiegrootte: 1 ijslolly
Voedingswaarde: 93 kcal – vet: 4 g, waarvan 3 g verzadigd – koolhydraten: 9 gram, waarvan 4 g suiker – eiwitten: 3 g
-
Taart met gemende bessen
Ingrediënten:
- 1 vel bladerdeeg
- 75 g aardbeien, ontkroond en gesneden
- 75 g blauwe bessen
- 75 g frambozen
Bereiding:
- Warm de over voor op 205°C. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en spreid hierover het bladerdeeg in een rechthoek.
- Strooi de bosvruchten erover en laat zo’n 2 centimeter over aan de zijkant om een randje te krijgen.
- Bak de bladerdeegtaart zo’n 12 à 15 minuten tot deze goudbruin ziet.
- Dien warm op en geniet!
Porties: 12 – portiegrootte: 1 stuk
Voedingswaarde: 92 kcal – vet: 5 g – koolhydraten: 10 g – vezels: 1 g – eiwitten: 2 g
-
Chocolade-avocado ijslolly
Ingrediënten:
- 240 ml ongezoete amandelmelk
- 120 ml kokosmelk
- 1 avocado
- 20 g cacao
- 3 el ahornsiroop
- 1 tl vanille
Bereiding:
- Zet 8 ijslolly-vormpjes klaar.
- Mix in een blender de amandelmelk, kokosmelk, avocado, cacao, ahornsiroop en vanille tot je een gladde massa bekomt. Schraap alles van de kant en meng opnieuw om zeker geen klonters te hebben.
- Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes, prik er het stokje in en zet in de diepvries voor enkele uren.
Porties: 8 – portiegrootte: 1 ijslolly
Voedingswaarde: 85 kcal – vetten: 6 gram, waarvan 3 g verzadigd en 2 g onverzadigd – koolhydraten: 9 g – vezels: 2 g – eiwitten: 2 g