Voeding

‘Bietensap werkt niet bij toppers’

Bietensap kan leiden tot betere sportprestaties, maar dan wel bij de middenmoot en niet per se bij toppers. Dat concludeert een onderzoeksgroep uit het Engelse Exeter.
Sommige lopers slaan vlak voor hun wedstrijd nog een stevige tas cafeïne achterover, 'om scherp te staan'. Anderen mijden koffie omdat het vochtafdrijvend zou zijn. Koffie: goed of niet? Running.be magazine zocht het uit.
De door Trisport Pharma gelanceerde Ratio 2:1 Energy Gel heeft een suikersamenstelling die tot 50% meer energie kan leveren dan andere gels met alleen maar glucose of maltodextrine en de prestatie zo met 8% kan verbeteren.
3Action heeft een Energy Gel toegevoegd aan haar assortiment. Het gaat om een energierijke geconcentreerde gel die snel de koolhydraattekorten aanvult tijdens fysieke inspanningen.
In de voorbereiding op het nieuwe seizoen worden de spieren vaak zwaar belast tijdens de langdurige inspanningen. Om het spierherstel te bevorderen ontwikkelde Performance de BCAA.
Na sportvoedingssupplementen in de vorm van caps, tabletten en poeder brengt Trisport Pharma nu ook energiegels op de markt.