Voeding

Lekker lopen!?

Bij een loopwedstrijd krijg je wel eens snoepgoed aangeboden. Karolien Rector, voedingsdeskundige bij Energy Lab, verduidelijkt in running.be magazine welke soorten snoep goed zijn en waarom.
Eten en drinken is sowieso al erg belangrijk voor lopers, maar als het kwik de hoogte in gaat wordt het nóg meer een aandachtspunt. Enkele zomerse eet- en drinktips van Energy Lab op een rijtje!
Vitamine C gebruiken heeft weinig zin om een verkoudheid te voorkomen. Tenzij je een marathon loopt, zo blijkt uit een analyse van verschillende onderzoeken die is verschenen in The Cochrane Library.
Dextro Energy heeft drie nieuwe smaken toegevoegd aan zijn assortiment vloeibare gels. Vanaf nu kan je ook cola, appel of espresso in gelformaat meenemen op je looptocht.
Bananen zijn even goed als sportdranken om het energiepeil van atleten aan te vullen. Dat stellen Amerikaanse wetenschappers in het vakblad Plos One.
Bietensap kan leiden tot betere sportprestaties, maar dan wel bij de middenmoot en niet per se bij toppers. Dat concludeert een onderzoeksgroep uit het Engelse Exeter.
Sommige lopers slaan vlak voor hun wedstrijd nog een stevige tas cafeïne achterover, 'om scherp te staan'. Anderen mijden koffie omdat het vochtafdrijvend zou zijn. Koffie: goed of niet? Running.be magazine zocht het uit.
De door Trisport Pharma gelanceerde Ratio 2:1 Energy Gel heeft een suikersamenstelling die tot 50% meer energie kan leveren dan andere gels met alleen maar glucose of maltodextrine en de prestatie zo met 8% kan verbeteren.
3Action heeft een Energy Gel toegevoegd aan haar assortiment. Het gaat om een energierijke geconcentreerde gel die snel de koolhydraattekorten aanvult tijdens fysieke inspanningen.
In de voorbereiding op het nieuwe seizoen worden de spieren vaak zwaar belast tijdens de langdurige inspanningen. Om het spierherstel te bevorderen ontwikkelde Performance de BCAA.
Na sportvoedingssupplementen in de vorm van caps, tabletten en poeder brengt Trisport Pharma nu ook energiegels op de markt.