Laatste marathonloper zorgt voor pakkend moment (video)

Zondag vond de NN Marathon Rotterdam plaats. We noteerden heel wat topprestaties, al zorgde de rode lantaarn voor het mooiste moment van de dag.

De zege in de NN Marathon Rotterdam ging naar de Keniaan Marius Kimutai bij de mannen (2:06:03) en de Ethiopische Meskerem Assefa bij de vrouwen (2:24:17). Bij de heren was er ook een knalprestatie van onze landgenoot Koen Naert, die in Rotterdam zijn persoonlijke besttijd verbeterde tot 2:10:16. Daarmee deed hij vijftien seconden beter dan zijn prestatie van twee jaar geleden in Berlijn. Het Belgisch record van Vincent Rousseau uit 1995 (2:07:20) blijft voorlopig comfortabel overeind.

Ver daarachter liep ook Kelly de Ridder. De vrouw uit Zoetermeer kwam als allerlaatste over de finish na meer dan 6 uur en 30 minuten wedstrijd (haar tijd was 5u57’18”) . Ze werd in de laatste rechte lijn overmand door emoties en zorgde zo misschien wel voor het mooiste moment van de dag in de Nederlandse havenstad. RTV Rijnmond legde die aankomst gelukkig vast op beeld. Je kan de beelden hierboven bekijken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?