Loper drinkt 13 pintjes tijdens (!) halve marathon

Loper Emmet Farnan heeft een opmerkelijke loopprestatie geleverd. Tijdens een halve marathon dronk hij 13 biertjes en bovendien finishte hij in een degelijke tijd. En ja, daar zijn bewijzen van.

De feiten speelden zich af op 1 april tijdens de Holy Half Marathon in de Amerikaanse staat Indiana. Emmet Farnan besloot om de wedstrijd een extra pigment te geven door om de mijl een biertje ad fundum leeg te drinken. Een halve marathon (21,1 kilometer) komt overeen met 13,1 mijl, wat maakt dat de man dus inderdaad dertien pintjes naar binnen goot tijdens zijn onderneming (check de video hierboven).

Daar waar de meeste mensen na dertien biertjes op café al niet meer weten van welke parochie ze zijn, slaagde Farnan er niet alleen in om alles binnen te houden, hij liep de wedstrijd ook uit in een behoorlijke tijd van 1 uur en 43 minuten (12,2 km/u). Voor de kenners: Farnan dronk Coors Light-biertjes. Die hebben een alcoholpercentage van 4,2%.

Het spreekt voor dat dit niet gezond is. Dat besef je eens te meer als je ziet welke negatieve effecten alcohol heeft op lopers. Hopelijk dronk Farnan na zijn prestatie toch een paar liter water.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?