Zijn slaatjes ideaal voor lopers?

Nu de lente in het land is, vervangen we winterkost graag door een frisse, kleurrijke salade. Op het eerste gezicht een gezond idee. Maar zijn slaatjes ideaal voor lopers?

Rauwkost is gezond en dus perfect krachtvoer voor lopers. Tenminste, dat denken veel mensen. Evelyne Coppens, voedingsdeskundige bij Energy Lab, nuanceert: “Dat is kort door de bocht. Ten eerste bevatten groenten weinig of geen calorieën en leveren ze amper energie. Koolhydraten toevoegen is een must! Daarnaast hebben ze een hoog vezelgehalte, wat je spijsvertering kan vertragen. Je vermijdt ze dus maar beter kort voor een inspanning als je een opgeblazen gevoel of oprispingen tijdens het lopen wil vermijden. Hoe intensiever de inspanning, hoe moeilijker de vertering en hoe langer op voorhand je rauwkost moet verorberen. Een slaatje als hoofdmaaltijd eet je 3 tot 4 uur voor je loopt. Dan ben je zeker dat het volledig verteerd is.”

In ons meinummer, nu in de winkel, belichten we nog meer do’s & don’ts over slaatjes. Want er zijn ook verschillen tussen ochten- en middaglopers enerzijds en avondlopers anderzijds. En we geven in ons meinummer ook een recept voor een ideaal lopersslaatje. Je raadpleegt het artikel hier ook digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?