Gezonde barbecuetips

Zomer! Dat wil ook zeggen: barbecuefeestjes! Wie gezond wil eten, hoeft zulke gelegenheden niet per definitie over te slaan. Voedingsdeskundige Jolien Lewyllie geeft tips voor een gezonde BBQ.

Barbecue draait in hoofdzaak om vlees. En dat is niet per definitie ongezond. Jolien legt uit waarom: “Bij vleesbarbecues gebruik je geen boter, vet of olie. Ga wel voor magere vleessoorten zoals kip, kalkoen, rundvlees, biefstuk, rosbief, varkenshaasje, varkensgebraad of varkensmignonette. Ook vis is een prima optie. Denk maar aan gamba’s, garnalen, scampi’s, coquilles of een vispapillot. Te mijden zijn pensen, worsten, vet varkensvlees, hamburgers, spek en consoorten.”

De grootste valkuil is dat je te veel vlees naar binnen speelt. Jolien: “Eet niet meer vlees dan op andere dagen. Pas bovendien op met marinades, want die zitten vaak boordevol suiker en vet. Je maakt ze beter zelf met olie, sojasaus, honing, kruiden, …”

Het volledige artikel over de gezonde barbecuetips lees je in ons zomernummer (nu in de winkel) of hier digitaal.  

In samenwerking met Energy Lab

Klik hier voor meer trainingsadvies

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?