Eindejaarslijstjes: de populairste materiaaltips van 2023

Tijdens de laatste dagen van het jaar blikken wij nog enkele keren terug op wat er in 2023 allemaal de revue passeerde. Dit eindejaarslijstje geeft je een overzicht van de 10 meest gelezen artikels op vlak van materiaal.

(*Klik op de titels om de volledige artikels te lezen)

  1. Waarom een extra paar loopschoenen voordelig(er) is

De ene dag een rustige duurloop, de dag nadien een training waarbij de sterretjes voor je ogen niet ver weg zijn en bij tijd en stond ook nog eens een wedstrijd. Is dat hoe jouw schema zich ontvouwt? Maak het jezelf dan eenvoudiger door het juiste type van loopschoenen te kiezen voor het juiste type training of wedstrijd.

2. Vijf redenen om compressiesokken te dragen tijdens het lopen

Als je veel loopt, is de kans groot dat je weleens te maken krijgt met spierpijn, krampen of vermoeide benen. Als je sneller wil herstellen, blessures wil voorkomen of gewoon zonder vermoeide benen van je loopsessie wil genieten, kan je gebaat zijn bij compressiekousen.

3. Vijf redenen waarom je je loopschoenen beter afwisselt

Door meer dan één paar loopschoenen te gebruiken, kan je blessures vermijden en geld besparen op de langere termijn.

4. Wij testten de Pace 3 van COROS: ‘veel functies voor een betaalbare prijs’

“De onbetwistbare lichtgewichtkampioen.” COROS schuwt de mooie woorden niet bij de lancering van de nieuwe COROS PACE 3. En dat lijken geen loze woorden, want dit nieuwe prestatiegerichte horloge overtreft zijn voorganger, de PACE 2, op zowat alle fronten. Onze redacteur onderwierp het nieuwe gps-horloge aan een test en vertelt wat je van de de PACE 3 mag verwachten.

5. Welke loopkleding is noodzakelijk om winterkoude te trotseren?

Welke kledingsaccessoires heb je als loper nodig om in de winterkoude comfortabel te kunnen trainen? We zetten enkele zaken op een rijtje.

6. RunningBE-lezers genieten van exclusieve training met Belgische topatleten

Op woensdag 13 september werden enkele RunningBE-lezers getrakteerd op een miniclinic van twee Belgische atletiektalenten, Helena Ponette en Jochem Vermeulen, én kregen ze een volledige New Balance-outfit cadeau. Een terugblik op een bijzondere ervaring voor onze lezers!

7. Slow fashion in sport: hoe Belgisch sportmerk Moov360 prestatie en comfort met duurzaamheid verbindt

‘Slow fashion’ is de reactie op de ‘fast fashion’-industrie, die gekenmerkt wordt door het gebruik van minder kwaliteitsvolle materialen, slechtere werkomstandigheden en productieprocessen met een negatieve impact op het milieu. Ook in de sportkledingindustrie is fast fashion sterk vertegenwoordigd. Gelukkig is er de laatste jaren een tegenbeweging die de fast fashion de rug toekeert. Om sportkledij weer eerlijker te maken en de klimaatverandering tegen te gaan, is er ‘slow fashion’.

8. Deze draadloze oortjes maken je sportsessies nog leuker (review)

De Teufel REAL BLUE TWS 2 in-ears tekenen voor een optimaal draagcomfort, lange onafhankelijke speelduur, handige slimme bediening, perfect geluid én bijzonder efficiënte ruisonderdrukking. Hoe presteren Teufels nieuwste draadloze oortjes in onze test?

9. Mizuno lanceert eerste carbonschoen: dit wil je weten over de gloednieuwe snelheidsduivel

De Mizuno Wave Rebellion Pro is de nieuwe marathonschoen met carbon vol sprinttechniek.

10. Snelle Brooks Hyperion komt nu ook met extra support
Op zoek naar een snelle schoen met extra ondersteuning? Enter de Brooks Hyperion GTS, die deze zomer gelanceerd werd. Ook de populaire Glycerin-serie kreeg een update voor een nog comfortabelere loopervaring.

 

Lees ook onze eerdere eindejaarslijstjes over training en (sport)voeding. De komende dagen publiceren we ook nog onze jaaroverzichten met de meest gelezen artikels m.b.t. tips & tricks over je gezondheid en de opvallendste loopprestaties uit 2023.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?