De beste (sport)voedingstips van 2023

Tijdens de laatste dagen van het jaar blikken wij nog enkele keren terug op wat er in 2023 allemaal de revue passeerde. Dit eindejaarslijstje geeft je een overzicht van de 10 meest gelezen artikels op vlak van voeding.

(*Klik op de titels om de volledige artikels te lezen)

1.Deze 3 fruitsoorten helpen je beter slapen
Voldoende, kwaliteitsvolle slaap is belangrijk voor je gezondheid en sportprestaties. Wist je det deze vruchten je nachtrust kunnen verbeteren?

2. Drie veelgemaakte eetfouten op een rij
Goed eten is minstens even belangrijk als correct en voldoende trainen. Toch gaan veel lopers met hun voeding in de fout en bereiken ze minder snel hun doel.In dit artikel zetten we enkele typische eetfouten op een rijtje en vertellen we je hoe je het beter kan aanpakken.

3. Zichtbaar meer spieren? Deze voedingsmiddelen heb je nodig
Wil je graag wat meer spierdefinitie (zichtbare spiermassa) en een iets afgetrainder lichaam? Sporten is natuurlijk dé manier om aan spiermassa te winnen, maar ook de juiste voeding kan bijdragen aan een zichtbaar sterk en fit lichaam.

4. Overzicht: wat eet je het best voor en na het sporten?
Zie jij door de bomen het bos niet meer en stel je jezelf de vraag wat je nu écht het beste voor en na het sporten kan eten? Wij geven een handig overzicht met basisrichtlijnen en voedingsmiddelen om het perfecte (sport)boodschappenlijstje samen te stellen. Zowel voor duur- als krachttrainingen.

5. 11x voeding waar je darmen blij van worden
De ontelbare micro-organismen die in je spijsverteringsstelsel leven, vormen samen het darmmicrobioom. Goede bacteriën worden gelinkt aan minder gezondheidsproblemen – gaande van je stofwisseling, artrose en depressie tot kanker en hart- en vaatziekten. De gezondheid van je darmen heeft dus een veel grotere impact dan je misschien wel zou denken.

6. Wat kan je eten voor een wedstrijd of zware training?
Een beetje extra energietoevoer voor de start van een wedstrijd of een zware training is geen overbodige luxe. Waarvoor kies je het best?

7. Zo verminder je ontstekingsreacties met de juiste voeding
Ontstekingsreacties zijn een natuurlijk onderdeel van het herstelproces na een intensieve training of wedstrijd. Hoewel het een natuurlijke reactie van je lichaam is om blessures en letsels te voorkomen, zijn onstekingen – en pijnlijke spieren als gevolg – uiteraard niet erg aangenaam. Door de juiste voeding te nuttigen kan je de ontstekingsreactie en bijhorende pijn en zwellingen wél verminderen.

8. 5 ontbijtideeën voor lopers
Wat kan je eten voor je training? En hoeveel tijd moet je voorzien tussen je ontbijt en je loopsessie? Met deze vijf ontbijtjes zit je alvast goed!

9. Twee eiwitrijke ontbijtjes voor een voedzame start van je dag
Geef je ontbijt een boost met een van deze makkelijke, eiwitrijke en gezonde receptjes.

10. 5 drankjes die helpen bij een opgeblazen gevoel
We hebben er allemaal weleens last van. Daarom zetten we 5 natuurlijke, gezonde drankjes op een rij voor een lichter gevoel.

 

De komende dagen publiceren we ook nog onze jaaroverzichten met de meest gelezen artikels over loopmateriaal, tips & tricks voor je gezondheid en de opvallendste loopprestaties uit 2023.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?