Pieter-Jan Hannes: de revalidatie van het jaar!

Pieter-Jan Hannes pakte gisteren knap goud op het EK veldlopen voor beloften. Het had echter geen haar gescheeld of de chemiestudent had zijn profambities mogen opbergen door een zware stressfractuur, zo getuigt hij in running.be magazine.

Running.be magazine brengt tweemaandelijks het verhaal van een loper die zijn blessure probeert te overwinnen of succesvol overwonnen heeft. In het januarinummer getuigt kersvers Europees beloftenkampioen veldlopen Pieter-Jan Hannes over een stressfractuur, die hem bijna zijn profcontract had gekost.

“In juni 2012 begon mijn linkervoet op te spelen”, doet Hannes zijn verhaal in running.be magazine. “Het gebeurde vlak voor ik op stage vertrok naar Sankt Moritz. Daar wou ik me voorbereiden op een prestatie op de KBC Nacht die me naar een profcontract zou moeten leiden. Ontstekingsremmers en ijs boden geen soelaas, maar ik heb toch maar gelopen in Heusen-Zolder, weliswaar met helse pijn. Mijn tijd was eigenlijk net onvoldoende voor dat profstatuut. Gelukkig wisten ze bij Atletiek Vlaanderen van mijn blessure en hebben ze die paar honderdsten die ik te traag liep door de vingers gezien.”

“Toen ik eindelijk aan de revalidatie kon beginnen, hadden scans intussen een stressfractuur van het os naviculare aangetoond. Normaal gezien betekent dat zes weken vaste gips en kon ik pas begin 2013 weer lopen. Omdat ik me moest voorbereiden op het EK voor beloften had ik daar simpelweg geen tijd voor.”

Een second opinion bij dokters in Antwerpen bleek uiteindelijk de redding. “Zij schreven vier weken revalidatie met aquajogging voor. Daarna ben ik beginnen fietsen en kon ik geleidelijk mijn looptrainingen weer opbouwen. In oktober liep ik alweer mijn eerste wedstrijd. Achteraf bekeken heb ik de perfecte revalidatie afgelegd.”

Lees het volledige verhaal van Pieter-Jan Hannes, meer info over stressfracturen en de medische achtergrond door kinesitherapeut David Bombeke binnenkort in het januarinummer van running.be magazine.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.