The Color Run 5 km in 12 weken? Je training start volgende week!

Paul Van Den Bosch maakte exclusief voor running.be magazine een twaalfwekenschema voor The Color Run 5 km, waarvoor er al 11.000 borstnummers de deur uit zijn. Je training start in de week van 16 juni!

The Color Run by Lipton Ice Tea kreeg vorig jaar een langverwachte eerste editie in ons land. Liefst 10.000 deelnemers beleefden toen de dag van hun leven. Starten deden ze in een wit T-shirt, dat 5 km verderop alle kleuren van de regenboog zag. Na de finish ging het kleurrijke loopfeest gewoon verder op het Color Festival, met nog meer kleurenpoeder en opzwepende beats van de dj.

De tweede editie van The Color Run gaat dit jaar door op 7 september, en dat opnieuw op de terreinen van Tour & Taxis in Brussel. Er zijn momenteel al 11.000 van de in totaal 15.000 beschikbare tickets de deur uit, dus wie het loopfeest van het jaar niet wil missen, twijfelt best niet meer te lang.

Heel wat lopers met weinig of zelfs zonder enige ervaring nemen dus deel aan The Color Run. Om hen in staat te stellen zo comfortabel mogelijk de 5 km uit te lopen, stelde Paul Van Den Bosch twee twaalfwekenschema’s op. “Het eerste is een Start to Run-schema, gericht op op wie helemaal van nul begint”, zegt Van Den Bosch. “Het tweede schema heeft de al wat gevorderde lopers als doelpubliek. Zij moeten al drie keer 25 minuten per week kunnen lopen en gemakkelijk een ononderbroken duurloop van 35 minuten kunnen uitvoeren, alvorens aan het schema te kunnen beginnen.”

The Color Run staat geprogrammeerd op 7 september. De trainingen gaan twaalf weken eerder van start, in de week van 16 juni. “Wekelijks staan er drie trainingen op het programma. Op het schema is dat telkens op dinsdag, donderdag en zaterdag. Je kan echter gerust andere dagen uitkiezen als dat je beter uitkomt, zolang je maar een recuperatiedag plant tussen twee trainingen in”, besluit Van Den Bosch.

Je vindt het volledige artikel, inclusief het twaalfwekenschema dat begint in de week van 16 juni, in het meinummer van running.be magazine. Nu in de winkel of bestel het magazine nog snel in de running.be webshop (volg de link hieronder)!

running.be magazine
Lieven Scheire over lopen en de wetenschap, Ruben Van Gucht en Maarten Vangramberen verkennen de Loop van Vlaanderen, smartphonearmbanden getest, een twaalfwekenschema van Paul Van Den Bosch voor The Color Run 5k, Europa loopt de 20 km door Brussel, Lindsey De Grande over lopen met leukemie, op zoek naar Belgen in de Maratona di Roma, de muzieklooplijstjes van Studio Brussel, wat eten en drinken lopers met een allergie, kok op de loop Peter De Clercq, Elodie Ouedraogo test de H&M-loopcollectie; 24u in het Brusselse Warandepark, lopen met hooikoorts, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf vrijdag 1 mei in de winkel te verkrijgen is!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?