10 Miles in 9 weken? Je training start volgende week!

Wil je goed voorbereid aan de start van de DVV Antwerp 10 Miles komen? Paul Van Den Bosch stelde speciaal voor running.be magazine een negenwekenschema op voor lopers met niet zo veel loopervaring.

De DVV Antwerp 10 Miles is dé loopklassieker bij uitstek in Vlaanderen. Met 24.500 deelnemers brak de editie van vorig jaar alle records. Lopen door de Kennedytunnel, dat moet je dan ook eens meegemaakt hebben!

Ook voor wie nog niet zo veel loopervaring heeft, is de tien mijl perfect haalbaar. Paul Van Den Bosch stelde speciaal voor beginnende lopers een schema op dat hen in negen weken voorbereidt op de DVV Antwerp 10 Miles. Er zijn twee voorwaarden om aan dit programma te kunnen beginnen: enerzijds zonder problemen drie maal per week 35 minuten kunnen lopen, en anderzijds zonder problemen een looptraining van 45 minuten in een rustig tempo kunnen afwerken.

De trainingschema’s voor de negen weken vind je in het januarinummer van running.be magazine dat momenteel nog in de winkel ligt tot en met 4 maart. De eerste training staat gepland op dinsdag 25 februari. Op zondag 27 april, exact 62 dagen of negen weken later, staat de DVV Antwerp 10 Miles op het programma. Train je liever niet op dinsdag, donderdag en zondag? Kies dan gerust je eigen dagen uit, maar probeer wel altijd minstens een dag recuperatie tussen twee trainingen te voorzien!

Vergeet niet te drinken!

Voor D-day zelf heeft Paul Van Den Bosch ook nog wat goede raad in petto. “Let erop dat je van start gaat met een comfortabel gevoel. Laat je niet meeslepen door het tempo van de lopers die je omringen. Probeer je tempo zodanig te kiezen dat je de tweede wedstrijdhelft sneller kunt lopen dan de eerste.”

“Vergeet ook niet te drinken tijdens de wedstrijd”, tipt Van Den Bosch nog. “Drink minimaal 50 cl per uur en bij voorkeur dorstlesser. Hiermee wordt niet alleen je vocht aangevuld, maar ook de verbruikte energie. Neem daarom aan de bevoorradingsposten dan ook de tijd om te drinken. De enkele seconden die je hiermee verliest, worden naar het einde van de wedstrijd toe ruim gecompenseerd.”

Bekijk het negenwekenschema in het januarinummer van running.be magazine. Nog tot en met 4 maart te vinden in de winkel!


running.be magazine
Geert Hoste over lopende zaken, dossier marathon (de kalender met alle Belgische en de belangrijkste buitenlandse wedstrijden, tips van Rik Ceulemans en Stefaan Engels, een volledig eet- en drinkplan en de loopgeheimen van Frederik Van Lierde), de looptrends van 2014, de loophandschoenen en -mutsentest, Linde Merckpoel sluit de KBC-Boerentoren Run af, Paul Van Den Bosch stoomt je in negen weken klaar voor de DVV Antwerp 10 Miles, de Vlaamse Loopomlopen in kaart gebracht, lopende snookerheld Ronnie O’Sullivan, Elodie Ouedraogo over stoere musthaves, tips om je looptechniek te verbeteren, de walkdesk uitgetest, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 9 januari in de winkel ligt!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?