NIEUWS

Deze voeding geeft je energie tijdens een training of wedstrijd

Een vraag waar veel lopers mee worstelen: wat moet ik precies eten en drinken tijdens een (lange) looptocht? Wij weten het antwoord!
Om de nagedachtenis aan Kelvin Kiptum levend te houden en zijn familie en omgeving te ondersteunen, lanceert het management van Kiptum, Golazo, de Kelvin Kiptum Foundation. Met het fonds zal vooral worden ingezet op financiële ondersteuning op het vlak van onderwijs en infrastructuur en op sportieve initiatieven voor jonge marathonlopers in Kenia.
Ben Swerts, Olivier Wuyts, Pieter-Jan Van Leemputten en Céline Vervinckt zullen op 8 maart liefst 100 kilometer langs de Portugese kust lopen ter gelegenheid van Follow The Coast.
Deze vorm van HIIT-training is de perfecte krachttraining om buiten in de koude te doen.
Tip voor een smakelijk tussendoortje: een 'verantwoorde' versie van de bekende Zweedse cinnamon rolls!
Lopen brengt heel wat gezondheidsvoordelen met zich mee. Een van die voordelen? Het proces van ouder worden vertragen. Lopen houdt je namelijk op verschillende manieren jong!
Op zaterdag 24 en zondag 25 februari vindt de vierde editie van de Nationaal Park Marathon Hoge Kempen plaats. Zowel voor lopers als wandelaars zijn er mooie parcoursen van 8, 14, 22 en 42,195 km uitgestippeld. Dubbel zoveel deelnemers als vorig jaar staan aan de start. Opvallend is dat de overgrote meerderheid niet uit Limburg zelf komt. Het bewijst de enorme aantrekkingskracht van het Nationaal Park in heel het land.
Korte nacht gehad? Dit moet je weten alvorens je je loopschoenen aantrekt (+tips).
Hoewel we de term ‘gezondheid’ frequent in de mond nemen en we het woord minstens wel een keer per dag te horen of lezen krijgen in de krant of op het nieuws, is het een veelzijdig begrip dat niet overal dezelfde betekenis heeft. Rijst de vraag: wat betekent het nu eigenlijk om écht ‘gezond’ te zijn?
Het Olympic Festival op het strand van Middelkerke wordt de verzamelplaats voor Belgische supporters tijdens de Olympische Spelen deze zomer. De belangrijkste competities op reuzenschermen, optredens en dj’s, een gezellige beachbar, elke dag verschillende sportinitiaties, … én het officiële terugkeermoment van de Team Belgium-atleten die uitblonken in Parijs.
Een grootschalig Amerikaans wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dagelijks sporten grote gezondheidsvoordelen oplevert voor zowel mannen als vrouwen. Maar de voordelen voor vrouwen zijn wel opvallend groter dan voor mannen.
Het is niet omdat je ouder wordt dat je je loopdoelen overboord moet gooien of niet meer met een gezond competitiegevoel aan de startlijn kan staan. Als je graag lang een actieve levensstijl wil onderhouden - wie wil dat nu niet? -, hebben we 5 belangrijke vuistregels verzameld die je daarbij kunnen helpen.
Volgende 8 voedingsbronnen dragen bij aan je dagelijkse eiwitbehoefte.
Hij leek voorbestemd om als eerste atleet ooit onder de 2 uur te lopen. Het zou dit jaar gebeuren, op zondag 14 april in Rotterdam. Maar het lot besliste anders: Kelvin Kiptum (24) en zijn coach Gervais Hakizimana (36) kwamen zondag in Kenia om bij een auto-ongeluk. RunningBE sprak afgelopen november uitgebreid met de Keniaan. Een gesprek over discipline, opofferingen, dromen en zijn familie.
Een simpel receptje met eiwitrijke Griekse yoghurt en gesmolten donkere chocolade.
Je bent aan het lopen, kijkt naar je loophorloge en ziet dat je loopcadans 165 is, terwijl je gehoord hebt dat je moet mikken op een cadans rond de 180. Maar hoe verhoog je nu die cadans?
Comfort is de nummer 1 eigenschap waarnaar lopers op zoek zijn in een schoen. Deze eigenschap uit zich vooral in de demping van een loopschoen, waardoor de landingsimpact gereduceerd wordt en je een zacht en responsief gevoel krijgt onder je voet. Brooks Running lanceerde recent de Glycerin 21, die inzet op premium comfort.
Crosstraining, waarbij je het lopen af en toe afwisselt met een andere sport, kan je veel voordelen opleveren. Het helpt tegen blessures en je conditie gaat erop vooruit, op voorwaarde dat je het goed aanpakt.
Op zondag 12 mei vindt de 43ste editie van ENGIE Dwars door Brugge plaats. In deze topklassieker onder de stadslopen hebben de deelnemers keuze uit een parcours van 5 of 15 km, dwars door het prachtige historische centrum van Brugge. De inschrijvingen openen vrijdag om 10u.
Je werd verliefd op een loper – proficiat! Lopers zijn - naar onze bescheiden mening - de beste personen op de planeet. Uiteraard hebben ze hun eigen ‘bijzondere’ gewoontes, en als je een lange relatie met deze persoon wil aangaan, zijn er wel een paar dingen die je beter op voorhand weet. We hebben enkele 'regels' kort voor je opgelijst, zodat jij jouw favoriete loper gelukkig kan maken én houden.
Vraag je je soms af of je die sportoutfit nu (weeral eens) moet wassen? Misschien heb je geen tijd voor de was of zie je het nut niet in om dat sportshirt te wassen nadat je er nog geen 20 minuten in getraind hebt. Maar hoe (on)hygiënisch is het nu écht om je gebruikte sportkleren nog eens aan te trekken, voor je ze wast?
De kiwi is een vrolijk stuk fruit en van alle kiwi's is de gele kiwi de vrolijkste. Wetenschappers van de University of Otago in Nieuw-Zeeland hebben immers aangetoond dat het verorberen van een gele kiwi al na vier dagen een positief effect heeft op je humeur.
Caesars Palace, de Sphere, de High Roller, Bellagio, Circus Circus, ... In Las Vegas is de sky the limit en schieten de meest waanzinnige attracties en bouwwerken als paddenstoelen uit de grond. Het volgende in het rijtje wordt de Z Athlete Village, Deze sportoase op de Strip zal de grootste indoor atletiekpiste ter wereld huisvesten en opent in 2026.