Voeding

Hoe je al met een kleine dosis cafeïne sneller gaat lopen

Cafeïnemicrodosering wint terrein: wat is het? En wat zijn de voordelen voor sporters?
Door de basisregels van voeding op rust- en hersteldagen te respecteren, kan je je optimaal voorbereiden op je volgende training.
Wat moet je eten op de ochtend van je wedstrijd om je lichaam van de juiste energie te voorzien en het risico op maag- en darmklachten te beperken? Probeer eens deze sportieve pannenkoeken!
De lente is in het land. Hoog tijd dus om die overtollige winterkilo's weer kwijt te spelen. Deze seizoensgroenten en -fruit kunnen je daarbij een handje helpen.
Cacao kan de bloeddoorstroming bevorderen, de sportprestatie verbeteren en je tolerantie bij fysieke inspanningen verhogen, waardoor je motivatie om te sporten toeneemt.
Eten op de dag van de wedstrijd is zeer belangrijk. Hier vind je een recept voor een geschikte raceday-maaltijd!
Inspiratie nodig voor een gezond ontbijt? Probeer dan eens deze eenvoudige recepten, ideaal voor sporters. 
Voor je gaat lopen, moet je goed eten zodat je voldoende energie in je tank hebt. Anderzijds mag je ook niet te veel eten want dit kan je spijsvertering verstoren. En je moet ook uitkijken met wát je in je mond steekt.
Bakken met courgette? Dat kan zeker! Dankzij de frisse, lichtzoete smaak kun je deze groente goed verwerken in koekjes, wafels of cake. Probeer eens deze chocolade-courgettecake: een perfect tussendoortje om - zonder schuldgevoel - van te genieten!
Genieten zonder schuldgevoel: pure chocolade heeft zowel positieve effecten op je sportprestatie als je algemene gezondheid.
Dit zijn volgens de Internationale Atletiekfederatie de beste voedingsmiddelen om de dag(en) en uren voor je geplande marathon te eten.
Vegetarisch eten en sporten gaan prima samen. Je besteedt alleen beter wat extra aandacht aan je eitwitinname en bepaalde mineralen & vitamines.
Calcium speelt een belangrijke rol bij verschillende lichaamsprocessen die cruciaal zijn bij het sporten. Van sterke botten tot een goede zenuwwerking: calcium is een onmisbaar mineraal. Staan deze calciumbronnen voldoende op jouw menu?
Hoeveel proteïne moet je eten na een training om spiermassa te kweken? Moet je meteen na je krachttraining een eiwitshake drinken? Dragen eiwitten bij aan een verhoogde vetverbranding? In dit artikel geven we je een overzichtje van de rol van eiwitten, goede eiwitbronnen en beantwoorden we drie veelgestelde vragen over eiwitten en spieropbouw.
Geen fan van sportgels en -drank of verteer je specifieke sportvoeding niet goed tijdens het lopen? Dan kan je je energieniveau ook op peil houden met natuurlijke basisproducten die je terugvindt in de supermarkt.