5 drankjes die helpen bij een opgeblazen gevoel

We hebben er allemaal weleens last van. Daarom zetten we 5 natuurlijke, gezonde drankjes op een rij voor een lichter gevoel.
Een opgeblazen gevoel, een opgezette buik, lucht in de darmen, … Deze ongemakken kennen verschillende oorzaken. Vaak ontstaan de klachten door slechte eetgewoonten (o.a. te snel eten, gesuikerde drank nuttigen), stress of voedselallergieën. In de meeste gevallen zijn de twee eerste oorzaken de boosdoener. In die situaties kunnen deze drankjes je maag en darmen wat kalmeren.
1. Groene thee 
Ongezoete groene thee lest de dorst, bevordert je stofwisseling en kan werken als een prebiotica. De niet-verteerbare voedingsvezels in deze theevariant bevorderen namelijk de groei van goede bacteriën in je darmen. Bovendien is groene thee rijk aan antioxidanten en natuurlijke polyfenolen. Lekker gezond dus!
2. Water met citroen of komkommer 
Voeg eens twee stukjes citroen of komkommer aan je water toe. Dit geeft je standaard glas water meteen een leuke én frisse twist. Bovendien stimuleert het je metabolisme. Kies wel voor plat water. Bruiswater kan een opgeblazen gevoel in de hand werken. 
Hier vind je meer inspiratie voor gezonde drankjes op basis van water en groenten of fruit en kruiden. 
3. Smoothie met watermeloen 
Een smoothie gemaakt van verse watermeloen smaakt heerlijk, is lekker verfrissend na een stevige training en geeft je een instant zomergevoel. Dankzij de grote hoeveelheid water en kalium is deze vrucht een uitstekende remedie om sneller van dat opgeblazen gevoel af te geraken. Bovendien bevat deze vrucht relatief weinig kilocalorieën in vergelijking met andere fruitsoorten. Mooi meegenomen! 
4. Pepermuntthee 
Pepermunt brengt heel wat positieve voordelen met zich mee. Het vermindert krampen en werkt ontspannend. Deze eigenschappen maken pepermuntthee het perfecte drankje om je van het oncomfortabele gevoel te verlossen. De thee smaakt het best wanneer je heet water over verse muntblaadjes giet en het gedurende enkele minuutjes laat trekken. Andere theesoorten die bijdragen aan een betere spijsvertering zijn venkel- of gemberthee.
5. Frappé met ananas 
Frappé ken je misschien wel als het drankje waarbij koffie gemixt wordt met ijsklontjes en suiker. Maar er bestaan ook gezonde versies van, zoals frappé’s met fruit. Specifiek voor een opgezette buik is ananas een slim ingrediënt. Het bevat namelijk het enzym bromelaine, dat ontstekingen vermindert en de spijsvertering bevordert. Voor een tropische fruitfrappé (1 glas) kan je een handje verse ananas mixen met een halve mango, 1 passievrucht, 150 ml (kokos)water en een groot hand ijsklontjes. Crush het ijs tot een gladde massa en meng alles in de blender. Lekker simpel!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?