5 gezonde drankjes om de dag goed te starten

Om je dag goed te beginnen, is het belangrijk dat je een gezond ontbijt neemt. Met een zelfgemaakt drankje erbij geef je een extra boost aan de start van je dag!

Deze 5 gezonde drankjes op basis van water en groenten of fruit en kruiden zijn een prima start van je dag en geven je extra weerstand:

WATER + CITROEN + KOMKOMMER
Meng bronwater met plakjes verse komkommer en schijfjes citroen of limoen. Dit drankje zorgt voor de ontgifting van je lichaam (afvoer van afvalstoffen). Hierdoor gaat je huid extra stralen en wordt ze strakker!

WATER + CITROEN + GEMBER
Gember werkt niet enkel ontstekingsremmend, het zorgt ook voor een vlotte spijsvertering en het verhindert gasophoping dankzij het aanwezige antioxidant gingerol. Zo krijg je een heerlijk ‘licht’ gevoel in je buik en darmen. Gingerol vermindert ook de ophoping van vet, waardoor het afslankend kan werken (bv. plattere buik).

WATER + CITROEN + MUNT
Citroen en water is een echte supercombinatie voor je spijsvertering. Als je er nog wat verse munt aan toevoegt, krijgt je metabolisme een fikse boost. Daarnaast geeft munt je meer energie door z’n frisheid.

WARM WATER + HONING + KANEEL
Meng een koffielepel honing en een theelepel kaneel in een kopje, giet er warm water overheen en meng goed. Dit drankje zuivert je spijsverteringsstelsel en stoomt je lichaam klaar om vol energie aan de dag te beginnen! Je kunt het kaneelpoeder ook vervangen door kurkuma, gember of cayennepeper, deze kruiden geven hetzelfde resultaat.

WATER +WALNOTEN
Laat voor het slapengaan enkele walnoten weken in een glas lauw water. ’s Morgens is het water geelbruin gekleurd; dit smaakt niet zo lekker maar het is wel erg voedzaam en reinigend. Dit drankje houdt je cholesterolgehalte op peil. De week geworden noten kun je nog opeten bij je ontbijt.

TIPS
* Je kunt met deze gezonde drankjes veel variëren, bijvoorbeeld door extra fruit, groenten of kruiden toe te voegen. Zorg dat de basis steeds bronwater is.
* Let op met citroen. Dit is een goede aanvulling op water maar drink het bij voorkeur niet puur (en zeker niet elke dag). Op lange termijn kan dit schadelijke gevolgen hebben, zoals aantasting van je tandglazuur.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?