5 redenen om compressiesokken te dragen tijdens het lopen

Als je veel loopt, is de kans groot dat je weleens te maken krijgt met spierpijn, krampen of vermoeide benen. Als je sneller wil herstellen, blessures wil voorkomen of gewoon zonder vermoeide benen van je loopsessie wil genieten, kan je gebaat zijn bij compressiekousen.

Wetenschappelijk onderzoek toonde reeds aan dat 93% van de lopers met traditionele hardloopsokken last had van spierpijn na een run van 10 kilometer. Slechts 14% had last van spierpijn na het lopen van 10 kilometer met compressieloopsokken.

Weet je niet goed hoe compressiekousen juist werken en hoe je er je voordeel uit kan halen? Wij vroegen het aan STOX Energy Socks – marktleider van compressiekousen in Europa – en zetten vijf voordelen van compressiekousen op een rijtje.

  1. Ze verkleinen het blessurerisico

Tijdens het lopen maak je steeds dezelfde beweging, wat kan leiden tot overbelasting. Dit kan resulteren in bekende (loop)blessures, zoals shin splints. Compressiesokken zorgen voor een lichte druk op je benen, wat de bloedcirculatie bevordert. Hierdoor worden afvalstoffen efficiënter afgevoerd en ervaar je minder krampen en spierpijn en verklein je ook de kans op blessures.

  1. Ze geven je benen een energiek gevoel

Doordat compressiesokken voor een optimale bloedcirculatie in de benen zorgen, verhogen ze de maximale zuurstofcapaciteit naar de spieren. Bovendien hebben de compressiesokken een schokabsorberend effect, wat ervoor zorgt dat er minder beschadiging is van het spierweefsel. Dit houdt je benen energiek en fris, zelfs bij een langere training of wedstrijd.

  1. Ze dragen bij aan een verhoogd comfort

STOX Energy Socks zijn gemaakt van een combinatie van zeer innovatieve materialen, zoals Dryarn®, wat het lichtste microfiber ter wereld is. Dryarn is een zogenaamd ‘Moisture Wicking Fabric’ die het ademend vermogen bevordert. De sokken hebben bovendien een naadloos voetstuk, waardoor je voeten blarenvrij blijven. Dankzij de combinatie van premium materialen dragen de compressiesokken bij aan comfortabele, geventileerde en blaarvrije voeten.

  1. Ze zorgen voor een beter herstel

Door de degressieve compressie van STOX Energy Socks wordt de bloedcirculatie in je benen gestimuleerd en herstel je sneller na het lopen. Degressieve compressie vermindert de opbouw van melkzuur en versnelt de metabolisatie.

Degressieve compressie?

Tijdens het sporten stromen bloed en vocht in het lichaam naar de voeten door de zwaartekracht. Het lichaam kan vervolgens alle hulp goed gebruiken om deze vloeistoffen weer terug naar het hart te laten stromen.De hoogste druk – compressie – wordt gegeven bij de enkels. Van daaruit wordt de uitgeoefende druk geleidelijk minder tot aan het bovenbeen, waardoor het bloed opnieuw richting het hart wordt ‘geduwd’. Op deze manier wordt een optimale bloedcirculatie gecreëerd, waardoor onder andere blessures en spierpijn voorkomen kunnen worden.

  1. Ze zijn inzetbaar voor meerdere sporten

STOX Energy Socks levert aan bekende sportbonden en sportteams, zoals Team Jumbo-Visma – de ploeg van onder meer Wout van Aert. Naast hardlopen zijn de compressiesokken ook ontworpen voor andere specifieke sporten, zoals wielrennen, tennis en hockey. Handig als je het lopen ook eens afwisselt met andere sporten en verzekerd wil zijn van de beste compressie voor de sport die je beoefent.

Bewezen medische werking

De compressiesokken van STOX Energy Socks worden niet alleen door meer dan 350.000 personen – zowel sporters als niet-sporters – gebruikt, maar ook aangeraden door artsen en fysiotherapeuten vanwege hun bewezen medische werking.

Samen met een team van vaatchirurgen en textielingenieurs is de juiste degressieve compressie geïmplementeerd in alle STOX Energy Socks om het juiste resultaat te bereiken. De compressie van al STOX producten en de mate van druk (mmHg) worden nauwkeurig intern gemeten op de Zwitserse compressie meetmachines van de Swisslastic Group. STOX Energy Socks hebben een optimale drukverdeling, drukklasse 2 (23-32 mmHg).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?