Wij testten de PACE 3 van COROS: ‘Veel functies voor een betaalbare prijs’  

“De onbetwistbare lichtgewichtkampioen.” COROS schuwt de mooie woorden niet bij de lancering van de nieuwe COROS PACE 3. En dat lijken geen loze woorden, want dit nieuwe prestatiegerichte horloge overtreft zijn voorganger, de PACE 2, op zowat alle fronten. Een sterkere gps, een betere batterij, een nog nauwkeurigere hartslagmeting, meer activiteitenmodi … En dat allemaal aan een betaalbare prijs. Onze redacteur onderwierp het nieuwe gps-horloge aan een test en vertelt wat je van de nieuwkomer mag verwachten.
Wat zegt de producent?

Het lichtgewicht en comfortabel horloge geeft inzicht in je training en herstel en beschikt over geavanceerde technologie, uitstekende gegevensnauwkeurigheid en wordt ondersteund door het toonaangevende COROS-trainingssoftwaresysteem. Met krachtige tools, zoals routebegeleiding (van turn-by-turn navigatie tot hoogteprofielen en waarschuwingen als je van je route afwijkt) en optische hartslagmeting (volgens COROS  met een optische hartslagsensor die de meest accurate op polsgebaseerde data ooit weergeeft) beschikt de PACE 3 over heel wat gevraagde features van de hardloper.

Wat zegt de test?

Het avontuur met de COROS PACE 3 begint al tijdens het uitpakken. Het mooie designdoosje ligt in lijn met het horloge zelf: sober, maar stijlvol. Je krijgt bovendien de keuze uit een siliconen- of een nylonbandje, net wat jij het meest aangename vindt.

Interessante kanttekening: voor ondergetekende was het een eerste kennismaking met COROS, het merk waarmee ook marathonfenomeen Eliud Kipchoge rondloopt. Het was afwachten hoe vlot de kennismaking zou verlopen, maar net zoals bij een prima first date was er meteen een klik. De gebruiksvriendelijkheid en eenvoudige –  toch verfijnde – bediening van de COROS PACE 3 is opmerkelijk. De combinatie van een helder touchscreen met het subtiel werkende draaiknopje rechtsboven doet je moeiteloos bewegen doorheen de verschillende functies.

En dat zijn er veel: breadcrumb navigation, turn-by-turn-alerts, nieuwe activiteitenmodi waaronder skiën en snowboarden, een sensor voor zuurstofmeting in het bloed, een barometrische hoogtemeter, muziek rechtstreeks afspelen vanaf je horloge … Leuke extra: de PACE 3 biedt ook de juiste ondersteuning voor triatleten en synchroniseert moeiteloos met bikepowermeters en uiteraard ook met populaire apps zoals Strava, Nike Run Club, Apple Health …  Wie dus houdt van veel gegevens en opties – zowel op het vlak van training als slaap en herstel– vindt met de PACE 3 ongetwijfeld zijn/haar goesting.

“Wat de COROS PACE 3 biedt, is een totaalpakket voor de recreatieve hardloper – en multisporter – die net dat stapje verder wil gaan en van data houdt”

Tijdens een training van 10 km konden we de PACE 3 aan een grondige test onderwerpen. GPS en hartslag worden, dankzij respectievelijk de dual frequency en de versterkte optische hartslagsensor, vrijwel meteen gevonden en tijdens training heb je makkelijk toegang tot alle mogelijke realtimegegevens. Scrollen kan via het touchscreen of de handige draaiknop. Een meerwaarde op het vlak van training: de geïntegreerde trainingsplannen en zelfs persoonlijk coachadvies. In de ‘training hub’ in de COROS-app kan je na afloop van een training terecht voor een uitgebreide analyse en directe feedback van de COROS-coach. Wat trainen betreft, en dat blijft toch de belangrijkste feature van een sporthorloge, biedt de PACE 3 alles wat de recreatieve meerwaardezoeker verlangt.

Conclusie

Wat de COROS PACE 3 biedt, is een totaalpakket voor de recreatieve hardloper – en multisporter – die net dat stapje verder wil gaan en van data houdt. En niet onbelangrijk: de PACE 3 is betaalbaar (249 euro) en scoort op het vlak van prijs-kwaliteit. Ook designgevoelige lopers stelt de PACE 3 niet teleur, met een mooi ontwerp, een licht gewicht (amper 30 gram), een gepersonaliseerde achtergrond en de keuze tussen een nylon of siliconen bandje. Tot slot is de batterijlevensduur het vermelden waard – zeker voor een kilometervreter als mezelf. De zeer uitgebreide functies vragen namelijk om een sterke batterij, maar ook op dat vlak doet de PACE 3 het prima met een verlengde batterijlevensduur tot 38 uur ononderbroken gps-tracking of 24 dagen continu dagelijks gebruik.

De belangrijkste kenmerken van de COROS PACE 3 in een notendop:

  • Lichtgewicht voor comfort overdag en tijdens het slapen
  • Verlengde batterijduur (38 uur in gps-modus en 24 dagen bij continu dagelijks gebruik)
  • Nieuwe generatie van optische hartslagmeting en Sp02 sensoren
  • Gedetailleerde info over slaap en herstel, met o.a. meting van verschillende slaapfases en berekening van de rusthartslag
  • Barometer voor precieze hoogtemetingen
  • Nauwkeurige navigatie, met o.a. turn-by-turnbegeleiding
  • Helder en transflectief touchscreen-scherm van 1,2 inch (steeds goed leesbaar, ook bij fel zonlicht)
  • Dual-frequency gps voor nauwkeurige afstandsmeting en positionering
  • Ingebouwde audio-ondersteuning voor je favoriete muziek
  • Verkrijgbaar in nylon of siliconenbandje

 

Adviesprijs: 249 euro

Verkrijgbaar via www.corosbenelux.com

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?